Строителната кариера на Игнат Канев

(2 гласа, средно 5.00 от 5)
Rousse_University_Kaneff_Centre_01
През годините корпорацията е построила хиляди семейни къщи, високоетажни сгради с апартаменти, както и офис сгради, 8 игрища за голф.

Роденият в русенското село Горно Абланово Игнат Канев е в топ 25 на успелите хора в Канада. Той избра именно Русе, за да отпразнува 90-ия си юбилей. Строителният магнат Игнат Канев откри през октомври тази година нова детска площадка в двора на русенската болница, изградена с дарените от него средства.
Милиардерът Игнат Канев, който живее в Канада, посети България и през 2014 г., когато отново на своя рожден ден на 6 октомври, той откри културен център в родното му село Горно Абланово. С финансовата подкрепа на бизнесмена в Русе е построен и "Канев център".

Panorama-Hall
Двуетажната сграда разполага с полифункционални зали и аула с 800 места.

Канев мигрира в Канада през 1951 г. Избира Торонто, от където навлиза в строителния бизнес. Първоначално се занимава със строителство на малки къщи за пристигнали току-що емигранти.
Строителната му кариера започва през 1956 г, когато той построява 27 къщи в Мисисага ( 6-ият най-голям град в Канада). С него той дава заявка и за бъдещето на компанията си: иновативен дизайн, качествени строителни материали и прекрасно занаятчийство, съчетано с открити пространства.
През 1957 г. построява първата си висока сграда - на 3 етажа с 9 апартамента, а 10 г. по-късно вдига сграда с 262 жилища.

centurysmall2

В Канада той основава Kaneff Properties Limited през 1956 г . , а по-късно е президент и председател на СЕО на корпорация  Канев. През годините неговите компании са построили хиляди семейни къщи, високоетажни сгради с апартаменти, както и офис сгради, 8 игрища за голф и прилежащите им съоръжения. Както и православна църква "Св.Димитър" в Брамптън.

lionhead-corp-026

Със своя предприемачески опит Канев  създава  и първата благотворителна фондация" Каneff" през 1986 г.  като подкрепя проекти в областта на образованието, социалните услуги, здравеопазване, изкуство. Оттогава досега чрез благотворителни голф турнири фондацията е събрала повече от 1.6 млн. канадски долара.

ob-3-079_Obelisk_III

Строителният предприемач и филантроп Канев е удостоен с награда за цялостен принос  от фондацията "Community Living Mississauga" от канадския регион Пийл, която подкрепя хора с интелектуални затруднения, а също и с ордена на Онтарио през 2011 г. , 3 пъти е доктор хонорис кауза по право на университетите на Торонто, Ню Йорк  и Русе.Канев е носител и на Орден „Стара планина"  първа степен през 2002 г. Почетен консул е на България в Канада.

210-01_Kanev_korp_02
Сред многобройните му награди са и бизнесмен на годината на Мисисага, гражданин на годината на Мисисага , бизнесмен на годината на град Брамптън (Южен Онтарио) и др.

Автор: Светлана Желева
 
Сподели

Тагове: игнат канев | строителство

 
Уебсайт на автора: www.kaneff.com

Новини

23 Октомври 2017, 11.11
Обръщение на д-р арх. Анета Славова, Главен организатор на форматаУважаеми...
20 Октомври 2017, 09.57
На 18 октомври вечерта в Sofia Event Center се проведе официалната церемония по...
17 Октомври 2017, 17.06
„Бронзовата къща" и нейното издигане в София е официално правителствено...
Медийни партньори
VIP медиен партньор