Модерен СПА комплекс е изграден в „Uva Nestum Wine & SPA” от Сивон-С АД

(1 глас, средно 5.00 от 5)
DSC_1908
Името  СИВОН-С АД вече над 22 години изгражда традиция – традиция във високото качество, прецизност и коректност. Основана през 1994 година, фирмата - от пионер в областта на изграждането на плувни басейни - се утвърди като една от водещите в България и в чужбина компании за проектиране, изграждане, гаранционна и следгаранционна поддръжка освен на басейни, така и на СПА и Уелнес центрове, фонтани и аквапаркове.

_MG_2162_Sivon
В подкрепа на това са над 6000 частни и обществени басейни, аквапаркове в България, Македония, Русия, няколко хиляди СПА и Уелнес центрове в цяла Европа (Германия, Австрия, Франция, Англия, Кипър, Косово, Хърватия, Македония и др.) – всеки един от тях с неповторим, специално създаден профил и дизайн.

_MG_2224_Sivon
Много от изпълнените от нас басейни и СПА центрове към хотели и хотелски вериги получиха признание от международни организации. Между тях са хотелите към к.к.Ривиера, които бяха удостоени с редица награди: PRIMO – за 100-те най-добри хотели в света, партньори на NECKERMANN, получени за сезони 2002, 2003, 2004, 2007, 2008 година; PRIMO “TOP TEN” – за първите десет най-добри хотели в света, партньори на NECKERMANN, присъдени за сезони 2005 и 2006. СПА център в „Парк Хотел Пирин”, гр. Сандански, който получи авторитетното Европейско признание - Сертификат EUROPESPA Wellness от ЕСПА (Европейската Спа Асоциация) за уелнес инфраструктура, безопасност, хигиена и качество на предлаганите услуги и награда за „Най-добър СПА комплекс на Балканите за 2007 г.” от Балканска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. 

_MG_2226_Sivon
Към колекцията от наградени обекти прибавихме и хотелски комплекс „Uva Nestum Wine & SPA”, за който арх. Лило Попов бе удостоен с престижната награда на Съюза на архитектите в България "Архитектон". 
За нас, екипа на СИВОН беше истинско предизвикателство и радост да участваме в този проект. 
Идеята на арх. Лило Попов и на собствениците на комплекса за един модерен, стилен и многообразен СПА комплекс, свързан с бутиковото производство на вино, ни накара да проучим всичките ползи на виното и гроздето върху човешкия организъм от древността до най-съвременните и модни тенденции. Така винотерапията стана водещата тема на СПА процедурите. Към нея добавихме и още нещо, което обогатява лечебния ефект и се вписва в последните уелнес тенденции, а именно – солта. Солните процедури, подобно на винотерапията, са били ползвани още от хилядолетия и през всичкото това време са доказвали благотворното си влияние върху организма на човека. 

И така, в Uva Nestum може да се насладите на:
Сектор ВИНОТЕРАПИИ
Тук се извършват ритуали и процедури, които подчертават акцента на СПА-центъра. Използват се продукти от грозде в различни варианти: паста за обвиване, гроздови семки, масло от гроздови семки, дрожди, джибри, лозови листа, люспи от грозде, вино и др.  
Massage_2
Кабина за различни видове масажи 

_MG_2100_Sivon-S
Кабина за винотерапия – в специални дървени вани, в зависимост от предвидения ритуал се взема вана с вино. Процедурата се допълва от интерактивно представяне на въздействието на гроздето и виното върху всяка частица на човешкия организъм.

СОЛНА ЗАЛА за релакс 
Първата и единствена по рода си в България „СОЛНА ЗАЛА ЗА РЕЛАКС”, която дава възможност за много здравословната халотерапия.

_MG_2190_Solna_zala_za_relax
Когато сте в нея, вие попадате под въздействието на различни видове сол – хималайска, каменна, морска, с които са изградени стените на залата. А въздухът е наситен със сол чрез халогенератора. Халотерапията има благоприятен ефект върху дренажната функция на бронхите. Чрез вдишаните отрицателни йони и богатия на микроелементи солен въздух дишането се облекчава, укрепва имунната система, намалява възпалението в белите дробове и дихателните пътища. Има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, ендокринната система, стомашно-чревния тракт и нервната система.
_MG_2187_Solna_zala_za_relax
_MG_2202_Solna_zala_za_relax


Кабина за СОЛНА ФЛОТАЦИЯ
Философията на тази процедура е да усетиш безтегловността. Тялото плава на повърхността, не потъва и достига пълно отпускане. Тайната е специалният, силно концентриран солен разтвор от магнезиев сулфат. Основната цел - висока степен на релаксация и избавяне от стреса.

_MG_2071_Solna_flotacia
„Кабината за солна флотация“ е разработена и се изпълнява единствено от фирма „СИВОН–С“ АД.  Представлява „стая”, подът на която е вана с дълбочина 45 см, напълнена със солен разтвор с концентрация, аналогична на тази на Мъртво море. Разтворът е филтриран, дезинфекциран и затоплен до температура около 36° - 37°. Всяка процедура в началото и края е съпроводена с релаксираща музика и светлина. Солната флотация е с доказан ефект при стрес, болки в мускулите, опорно-двигателния апарат, гърба, хронични болки, умора, отпадналост, мигрена, високо кръвно налягане, потиснатост, тревожност, депресия и безсъние.
_MG_2064_Solna_flotacia
_MG_2079_Solna_flotacia


При проектирането на този СПА център, който заема впечатляващите 2 етажа, приехме предизвикателството да предложим най-новото, модерното, съвременното и здравословното. И с радост казваме, че по начина, по който реализирахме проекта, и най-взискателният клиент ще има пълноценно изживяване, изпълнено с наслада.

_MG_2269_Sivon_SСподели

Тагове: сивон-с | спа комплекс | хотел ува нестум

 
Уебсайт на автора: www.sivon-s.com

Новини

29 Май 2020, 10.34
Наградата Лайф Челиндж 2018 бе присъдена на архитектурния екип от Life Bonell i Gil &...
27 Май 2020, 15.40
СИНХРОН-С ООД разработи и внедри система за противопожарна защита на...
22 Април 2020, 13.31
Обичаш кварталния си магазин, цветарницата на ъгъла, няколко художествени...
Медийни партньори
VIP медиен партньор