Cache Atelier реализира интериора на офис сградата на Progress

(0 гласа, средно 0 от 5)

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_1_na4alo

Интериорен дизайн: Cache Atelier
Обща квадратура на проекта – 7400 кв.м

Новооткритата 7-етажна сграда на американската IT компания Progress е работно място за близо 500 човека. Офисът се състои от работно пространство, зали за срещи, зали за обучения, collaboration зони (свободностоящи мебели за срещи, които са в open space, а не са отделени в самостоятелни помещения). Работното пространство включва място за хранене, почивка и забавления (тенис маси, билярд, Playstation, дартс, зона с 3D принтери, библиотека, кино зала, зона за board games).

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_4_04

В сградата има и фитнес, чиято реализация се осъществява със съдействието на Андрей Георгиев (Progress), и съвместния избор на фитнес оборудване. Една от изненадите за служителите е стена за катерене.

Първоначалната идея на клиента е залите на един от етажите да бъде посветена на български планини. В последствие Progress и Cache Atelier превръщат идята в концепция, която посвещава цялото офис пространство на природата на България. Така всеки от етажите има своя тематика, показана чрез специално разработени графики. Реално всяка зала за срещи – общо над 35 в целия офис, е посветена на едно природно кътче от държавата ни. Всички графики са разнообразни и по-скоро загатват за мястото, отколкото директно да го показват.

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_2_02

"Категорично казахахме НЕ на фото тапетите. Идеята беше хората сами да се поинтересуват (чуждестранни посетители, а и както се оказа и българи) и да разберат малко повече за тези интересни места. Реално офисът се превърна в една своеобразна обиколка на България и определено разказва история. HINT (посвещаването на планини, реки, езера и т.н) сме виждали в доста офиси тук из София – реално това е най-често срещаната тематика. Има много места, на които е закачена табелка с името на река или планина, но всъщност нищо в пространството не препраща към заявеното място. Казахме си, че тук може да разгърнем концепцията по правилния начин, а и мащаба , който ни се предостави предпоставяше да мислим много по концептуално и обвързано между отделните етажи".

Ето и самите тях -  отдолу нагоре:
-    Море – част от залите – Шабла, Тюленово, Дуранкулак, Несебър, Созопол
-    Равнини и долини – Дунавска, Горнотракийска, Софийско поле, Задбалкански котловини
-    Реки – Марица, Искър, Струма, Дунав, Янтра, Арда и Осъм
-    Водопади и езера- Самодивски езера, 7-те рилски, Атанасовско и Бургаско, Райско пръскало, Бояснки водопад
-    Планини – Рила, Пирин, Стара планина, Родопи, Витоша
-    Български традиции  (на последния етаж, където е fun зоната и зоната за хранене) – имаме елементи посветени на обичая Сурва и кукерите, мартениците, а в самата кантина – изписани ръчно традиционни български ястия и напитки

Важен детайл от интериора е кирилицата – компанията държи да акцентира, че офисът е в България и съответно залага на тази концепция. 

„Това е офис, за който можеш да разказваш и в който да откриваш нови неща. Пътрешествието започва с прекрачването на сградата и може да те отведе до реалното Конче в Пирин или до Дуранкулак следващия уикенд – това е много ценно за нас и значи, че сме си свършили работата по правилния начин.“ 

Концепцията на детския център е самостоятелна и много, много силна без аналог в София. Оборудването осигурява всичко необходимо за развитието на децата, а пространството е светло и просторно.

Сподели

Тагове: cachè atelier | progress | интериор

 

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор