Cache Atelier реализира интериора на офис сградата на Progress

(0 гласа, средно 0 от 5)

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_1_na4alo

Интериорен дизайн: Cache Atelier
Обща квадратура на проекта – 7400 кв.м

Новооткритата 7-етажна сграда на американската IT компания Progress е работно място за близо 500 човека. Офисът се състои от работно пространство, зали за срещи, зали за обучения, collaboration зони (свободностоящи мебели за срещи, които са в open space, а не са отделени в самостоятелни помещения). Работното пространство включва място за хранене, почивка и забавления (тенис маси, билярд, Playstation, дартс, зона с 3D принтери, библиотека, кино зала, зона за board games).

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_4_04

В сградата има и фитнес, чиято реализация се осъществява със съдействието на Андрей Георгиев (Progress), и съвместния избор на фитнес оборудване. Една от изненадите за служителите е стена за катерене.

Първоначалната идея на клиента е залите на един от етажите да бъде посветена на български планини. В последствие Progress и Cache Atelier превръщат идята в концепция, която посвещава цялото офис пространство на природата на България. Така всеки от етажите има своя тематика, показана чрез специално разработени графики. Реално всяка зала за срещи – общо над 35 в целия офис, е посветена на едно природно кътче от държавата ни. Всички графики са разнообразни и по-скоро загатват за мястото, отколкото директно да го показват.

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_2_02

"Категорично казахахме НЕ на фото тапетите. Идеята беше хората сами да се поинтересуват (чуждестранни посетители, а и както се оказа и българи) и да разберат малко повече за тези интересни места. Реално офисът се превърна в една своеобразна обиколка на България и определено разказва история. HINT (посвещаването на планини, реки, езера и т.н) сме виждали в доста офиси тук из София – реално това е най-често срещаната тематика. Има много места, на които е закачена табелка с името на река или планина, но всъщност нищо в пространството не препраща към заявеното място. Казахме си, че тук може да разгърнем концепцията по правилния начин, а и мащаба , който ни се предостави предпоставяше да мислим много по концептуално и обвързано между отделните етажи".

Ето и самите тях -  отдолу нагоре:
-    Море – част от залите – Шабла, Тюленово, Дуранкулак, Несебър, Созопол
-    Равнини и долини – Дунавска, Горнотракийска, Софийско поле, Задбалкански котловини
-    Реки – Марица, Искър, Струма, Дунав, Янтра, Арда и Осъм
-    Водопади и езера- Самодивски езера, 7-те рилски, Атанасовско и Бургаско, Райско пръскало, Бояснки водопад
-    Планини – Рила, Пирин, Стара планина, Родопи, Витоша
-    Български традиции  (на последния етаж, където е fun зоната и зоната за хранене) – имаме елементи посветени на обичая Сурва и кукерите, мартениците, а в самата кантина – изписани ръчно традиционни български ястия и напитки

Важен детайл от интериора е кирилицата – компанията държи да акцентира, че офисът е в България и съответно залага на тази концепция. 

„Това е офис, за който можеш да разказваш и в който да откриваш нови неща. Пътрешествието започва с прекрачването на сградата и може да те отведе до реалното Конче в Пирин или до Дуранкулак следващия уикенд – това е много ценно за нас и значи, че сме си свършили работата по правилния начин.“ 

Концепцията на детския център е самостоятелна и много, много силна без аналог в София. Оборудването осигурява всичко необходимо за развитието на децата, а пространството е светло и просторно.

Сподели

Тагове: cachè atelier | progress | интериор

 

Новини

29 Май 2020, 10.34
Наградата Лайф Челиндж 2018 бе присъдена на архитектурния екип от Life Bonell i Gil &...
27 Май 2020, 15.40
СИНХРОН-С ООД разработи и внедри система за противопожарна защита на...
22 Април 2020, 13.31
Обичаш кварталния си магазин, цветарницата на ъгъла, няколко художествени...
Медийни партньори
VIP медиен партньор