Проектът „София изток” удовлетворява най-пълно изискванията ни

(0 гласа, средно 0 от 5)
Георги Христов

Защо и как се присъедини “Кавен Орбико” към проекта „София изток”?
В края на 2006-а взехме решение за строеж на нов склад, тъй като темповете на разрастване, както и плановете за развитие на бизнес ни предполагаха нашия моментен капацитет да бъде недостатъчен. Структурирахме проекта на фази – средносрочна (Фаза 1 – юни 2008-ма, Фаза 2 – декември 2008-ма) и дългосрочна (Фаза 3 – 2010 г.), по подобие на плана ни за развитие на бизнеса. Проектът „София изток” удовлетворяваше изискванията ни – да имаме опция за закупуване на склада, да бъде построен по наш проект, отлична локация, репутация на инвеститора и изпълнителите и т.н. Това се оказа най-подходящият вариант за нашите изисквания.
 Към настоящия момент на практика капацитетът за складиране в първата фаза от проекта вече е запълнен, дори още преди складът да е завършен, тъй като през следващите 3 месеца започваме обслужването на 2 нови дивизии. Фаза 2 и 3 са предвидени за бъдещото развитие на бизнеса ни.

Каква е концепцията за логистичния парк?
Фаза 1 е разделена на 3 секции – склад с тепмературен контрол, сух склад и цех за ко-пакетиране (пакетиране на продукти, препакетиране, етикетиране, изготвяне на промоционални единици, пакети, дисплеи и т.н.) с общ капацитет за складиране около 8000 палетоместа, конвенционална стелажна система на 5 нива, 6 рампи за товаро-разтоварни операции. Сухата секция е с опция за темпериране на по-късен етап. Ще предлагаме стандартните логистични услуги – складиране, складови манипулации, обработка на поръчки, управление на запаси, доставки до клиенти, както и някои не толкова традиционни услуги като ко-пакетиране, управление на проекти и др.
За осъществяването на складовите манипулации инвестираме в изцяло нова техника и складово оборудване. Също така ще пренесем сега съществуващото ни ноу-хау от гледна точка на информационни технологии – ЕRP система, системата за складово управление и мобилни баркод терминали, безжична връзка за пренос на данни в склада и офисите и т.н.
Фаза 2 ще се състои от 1 секция – сух склад, също с опция за темпериране. Капацитетът за складаране ще бъде около 4000 палетоместа, също с конвеционална стелажна система.
Фаза 3 все още е на етап идеен проект и не мога да разкрия повече подробности, но като тип складово решение ще бъде уникално не само за страната, но и за целия регион. Капацитетът за складиране, който предвиждаме, е над 30 000 палетоместа.

Какви са параметрите на обекта?
Общата площ на терена за трите фази и около 45 дка. РЗП на първа и втора фаза е около 10 дка. Трета фаза е в процес на проектиране, но очакваме РЗП-то там да бъде над 15 дка.

На кого ще бъде възложено управлението на парка и защо?
Обектът ще се управлява от „Кавен Орбико” и по-конкретно от отдел Логистика във фирмата, както при всички останали обекти, които имаме, в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Горна Оряховица, Плевен.

Сподели
 

Новини

22 Април 2020, 13.31
Обичаш кварталния си магазин, цветарницата на ъгъла, няколко художествени...
13 Април 2020, 14.44
В съвременните големи сгради, независимо дали са промишлени, търговски или...
06 Март 2020, 18.25
Общо 56 представители на компании от три континента се очаква да пристигнат у...
Медийни партньори
VIP медиен партньор