Проектът „София изток” удовлетворява най-пълно изискванията ни

(0 гласа, средно 0 от 5)
Георги Христов

Защо и как се присъедини “Кавен Орбико” към проекта „София изток”?
В края на 2006-а взехме решение за строеж на нов склад, тъй като темповете на разрастване, както и плановете за развитие на бизнес ни предполагаха нашия моментен капацитет да бъде недостатъчен. Структурирахме проекта на фази – средносрочна (Фаза 1 – юни 2008-ма, Фаза 2 – декември 2008-ма) и дългосрочна (Фаза 3 – 2010 г.), по подобие на плана ни за развитие на бизнеса. Проектът „София изток” удовлетворяваше изискванията ни – да имаме опция за закупуване на склада, да бъде построен по наш проект, отлична локация, репутация на инвеститора и изпълнителите и т.н. Това се оказа най-подходящият вариант за нашите изисквания.
 Към настоящия момент на практика капацитетът за складиране в първата фаза от проекта вече е запълнен, дори още преди складът да е завършен, тъй като през следващите 3 месеца започваме обслужването на 2 нови дивизии. Фаза 2 и 3 са предвидени за бъдещото развитие на бизнеса ни.

Каква е концепцията за логистичния парк?
Фаза 1 е разделена на 3 секции – склад с тепмературен контрол, сух склад и цех за ко-пакетиране (пакетиране на продукти, препакетиране, етикетиране, изготвяне на промоционални единици, пакети, дисплеи и т.н.) с общ капацитет за складиране около 8000 палетоместа, конвенционална стелажна система на 5 нива, 6 рампи за товаро-разтоварни операции. Сухата секция е с опция за темпериране на по-късен етап. Ще предлагаме стандартните логистични услуги – складиране, складови манипулации, обработка на поръчки, управление на запаси, доставки до клиенти, както и някои не толкова традиционни услуги като ко-пакетиране, управление на проекти и др.
За осъществяването на складовите манипулации инвестираме в изцяло нова техника и складово оборудване. Също така ще пренесем сега съществуващото ни ноу-хау от гледна точка на информационни технологии – ЕRP система, системата за складово управление и мобилни баркод терминали, безжична връзка за пренос на данни в склада и офисите и т.н.
Фаза 2 ще се състои от 1 секция – сух склад, също с опция за темпериране. Капацитетът за складаране ще бъде около 4000 палетоместа, също с конвеционална стелажна система.
Фаза 3 все още е на етап идеен проект и не мога да разкрия повече подробности, но като тип складово решение ще бъде уникално не само за страната, но и за целия регион. Капацитетът за складиране, който предвиждаме, е над 30 000 палетоместа.

Какви са параметрите на обекта?
Общата площ на терена за трите фази и около 45 дка. РЗП на първа и втора фаза е около 10 дка. Трета фаза е в процес на проектиране, но очакваме РЗП-то там да бъде над 15 дка.

На кого ще бъде възложено управлението на парка и защо?
Обектът ще се управлява от „Кавен Орбико” и по-конкретно от отдел Логистика във фирмата, както при всички останали обекти, които имаме, в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Горна Оряховица, Плевен.

Сподели
 

Новини

18 Ноември 2019, 14.06
Проектите на победителите в архитектурен конкурс АРХ ИНОВА 2019 са изложени в...
12 Ноември 2019, 16.11
От 4-ти до 8-ми ноември, в Лесотехническия университет се проведе практическо...
04 Ноември 2019, 13.22
Конкурсът „Баня на годината“ успешно утвърждава традиции в развитието на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор