МОЛ РУСЕ - най-голямата инвестиция на Cinema City International и Ocif Group в България

(0 гласа, средно 0 от 5)

Арх. Анета Трифонова


Повече от 85 милиона евро ще бъдат инвестирани в бъдещия търговско-развлекателен център Mол Русе. Това ще е най-мащабен проект на Cinema City International и Ocif Group, реализиран в партньорство с русенската фирма “Ирис” АД. Търговско-развлекателният център Mall Rousse е разположен само на 5 минути от центъра на Русе и българо-румънската граница - между основните булеварди “Липник” и “Потсдам”. Теренът се простира върху 60 000 кв. м и предлага възможност за изграждане на най-правилния тип мол с една вътрешна търговска улица, дълга над 300 м, от двете страни на която са разположени търговските обекти. Идейният проект е на MYS Architects, а адаптацията от българска страна е на софийското Студио 17.5.

Mall Rousse ще предлага над 150 разнообразни търговски обекта и повече от 1000 паркоместа. Разгърнатата застроена площ ще бъде над 50 000 кв. м, а чистата търговска отдаваема площ - над 35 000 кв. м. Почти всички наематели на Мол София и Мол Пловдив следват инвеститорите в техния следващ проект. На партера ще бъдат разположени хипермаркет на площ от 4500 кв. м., кафенета, различни услуги като аптека, банка, мобилен оператор, химическо чистене и др., както и магазини за мода и модни аксесоари. Първият етаж над партера ще бъде посветен предимно на модата. На това ниво, на повече от 2 500 кв. м площ, ще бъде разположен и големият магазин за електроника. Последният етаж е предназначен основно за забавления - тук ще бъдат заведенията за бързо хранене, ресторантите и модерният мултиплекс с 10 кинозали на международния кинооператор Cinema City. Мол Русе се очаква да бъде открит в края на 2009 г. В непосредствена близост до него се изгражда Бизнес Парк Русе, който ще предлага над 30 000 кв. м клас “А” офис площи.

Cinema City International е създадена през 1931 г. и е сред водещите кинооператори. Тя притежава над 600 киносалона в Европа и в Израел и е ексклузивен оператор на триизмерните кина IMAX® за Централна и Югоизточна Европа. В допълнение, компанията успешно инвестира в търговско-развлекателни центрове и офис сгради.
Ocif Group e създадена през 1956 г. и е утвърдена в строителството на високотехнологични офиси, обществени сгради, търговски центрове и модерни жилищни квартали в Израел и в чужбина. Компанията е известна и с изграждането на най-високата сграда в Близкия изток - The Moshe Aviv Tower в Тел Авив, която комбинира офисни, търговски и жилищни площи в една-единствена сграда от 69 етажа с височина 255 м над морското равнище.

Посредством инвестиционното си дружество RESB (Real Estate Services Bulgaria), инвестициите на Cinema City International и Ocif Group в България надхвърлят 250 милиона евро, което показва дългосрочни бизнес планове за инвестиции, както в други търговско-развлекателни центрове и офис сгради, така и в модерни жилищни комплекси. През 2009 г. ще бъде завършен още един проект на инвеститорите - модерната офис сграда “Park Tower” на територията на Бизнес Парк София. Инвестицията ще надхвърли 25 милиона евро за клас “A” офиси върху разгънатата застроена площ 25 000 кв. м и 250 паркоместа.

Сподели
 

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор