МОЛ РУСЕ - най-голямата инвестиция на Cinema City International и Ocif Group в България

(0 гласа, средно 0 от 5)

Арх. Анета Трифонова


Повече от 85 милиона евро ще бъдат инвестирани в бъдещия търговско-развлекателен център Mол Русе. Това ще е най-мащабен проект на Cinema City International и Ocif Group, реализиран в партньорство с русенската фирма “Ирис” АД. Търговско-развлекателният център Mall Rousse е разположен само на 5 минути от центъра на Русе и българо-румънската граница - между основните булеварди “Липник” и “Потсдам”. Теренът се простира върху 60 000 кв. м и предлага възможност за изграждане на най-правилния тип мол с една вътрешна търговска улица, дълга над 300 м, от двете страни на която са разположени търговските обекти. Идейният проект е на MYS Architects, а адаптацията от българска страна е на софийското Студио 17.5.

Mall Rousse ще предлага над 150 разнообразни търговски обекта и повече от 1000 паркоместа. Разгърнатата застроена площ ще бъде над 50 000 кв. м, а чистата търговска отдаваема площ - над 35 000 кв. м. Почти всички наематели на Мол София и Мол Пловдив следват инвеститорите в техния следващ проект. На партера ще бъдат разположени хипермаркет на площ от 4500 кв. м., кафенета, различни услуги като аптека, банка, мобилен оператор, химическо чистене и др., както и магазини за мода и модни аксесоари. Първият етаж над партера ще бъде посветен предимно на модата. На това ниво, на повече от 2 500 кв. м площ, ще бъде разположен и големият магазин за електроника. Последният етаж е предназначен основно за забавления - тук ще бъдат заведенията за бързо хранене, ресторантите и модерният мултиплекс с 10 кинозали на международния кинооператор Cinema City. Мол Русе се очаква да бъде открит в края на 2009 г. В непосредствена близост до него се изгражда Бизнес Парк Русе, който ще предлага над 30 000 кв. м клас “А” офис площи.

Cinema City International е създадена през 1931 г. и е сред водещите кинооператори. Тя притежава над 600 киносалона в Европа и в Израел и е ексклузивен оператор на триизмерните кина IMAX® за Централна и Югоизточна Европа. В допълнение, компанията успешно инвестира в търговско-развлекателни центрове и офис сгради.
Ocif Group e създадена през 1956 г. и е утвърдена в строителството на високотехнологични офиси, обществени сгради, търговски центрове и модерни жилищни квартали в Израел и в чужбина. Компанията е известна и с изграждането на най-високата сграда в Близкия изток - The Moshe Aviv Tower в Тел Авив, която комбинира офисни, търговски и жилищни площи в една-единствена сграда от 69 етажа с височина 255 м над морското равнище.

Посредством инвестиционното си дружество RESB (Real Estate Services Bulgaria), инвестициите на Cinema City International и Ocif Group в България надхвърлят 250 милиона евро, което показва дългосрочни бизнес планове за инвестиции, както в други търговско-развлекателни центрове и офис сгради, така и в модерни жилищни комплекси. През 2009 г. ще бъде завършен още един проект на инвеститорите - модерната офис сграда “Park Tower” на територията на Бизнес Парк София. Инвестицията ще надхвърли 25 милиона евро за клас “A” офиси върху разгънатата застроена площ 25 000 кв. м и 250 паркоместа.

Сподели
 

Новини

21 Юни 2018, 13.13
Панормна снимка на територията на старото военно училищеНовият център на...
20 Юни 2018, 14.32
Голямата награда получи екипа архитекти от фирма Bonell I Gil & Peris + Toral, Испания36...
18 Юни 2018, 15.01
В края на пролетния сезон когато температурите навън се покачват, а яркото...
Медийни партньори
VIP медиен партньор