Журито номинира победителите в конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017"

(1 глас, средно 5.00 от 5)
DSC04495_archinova_04_build_na4alo

За четвърта поредна година (на 19.09.2017г.) в София се състоя журирането на  конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017". 

Темата тази година е „Обществени сгради”  и се провежда в три категории: „Болници, медицински центрове, здравни заведения", „Учебни, спортни и културни центрове", „Търговски сгради". 
В конкурса участваха 53 проекта.

Номинираните проекти от всяка категория ще участват в изложбата по време на церемонията по награждаването на победителите, която ще се състои на 18 октомври в Sofia Event Center. С участващите проекти може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

DSC04491_archinova_02_building

В авторитетното жури участват девет утвърдени български архитекти:  проф. д-р арх. Георгий Станишев, доц. д-р арх. Мария Давчева, арх. Атанас Панов, арх. Георги Савов, арх. Димитър Паскалев, арх. Радомир Серафимов, арх. Тихомир Казаков, арх. Ивайло Петков и арх. Владимир Михов. За председател на журито бе единодушно избран проф. д-р арх. Георгий Станишев , а за водещ протокола  арх. Владимир Михов.

9_Arch_Inova_Juri_processed_09_juri_building

Журирането тази година се проведе в просторния шоурум на фирма "Bаng & Olufsen" на ул. „Оборище” 10. Любезните домакини впечатлиха жури и организатори с ефектна видео и саунд демонстрация на възможностите на техниката  Bang & Olufsen и  направиха кратка продуктова  презентация.
 
8_Arch_Inova_Juri_processed_08_building
АРХ ИНОВА е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика. 
 
DSC04493_archinova_03_building
 
Партньори на конкурса: 
Sofia Event Center

DSC04474_archinova_01_building

Спонсори на конкурса:
Златни спонсори: 
ETEM 

Сребърни спонсори:
МАРИСАН

Спонсори:
Schlüter-Systems

Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: ka6tata.com, Citybuild.bg, Citybuildhome.bg, The-Building.eu.
 
Сподели

Тагове: арх инова 2017 | архитектурен конкурс | жури

 

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор