Журито номинира победителите в конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017"

(1 глас, средно 5.00 от 5)
DSC04495_archinova_04_build_na4alo

За четвърта поредна година (на 19.09.2017г.) в София се състоя журирането на  конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017". 

Темата тази година е „Обществени сгради”  и се провежда в три категории: „Болници, медицински центрове, здравни заведения", „Учебни, спортни и културни центрове", „Търговски сгради". 
В конкурса участваха 53 проекта.

Номинираните проекти от всяка категория ще участват в изложбата по време на церемонията по награждаването на победителите, която ще се състои на 18 октомври в Sofia Event Center. С участващите проекти може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

DSC04491_archinova_02_building

В авторитетното жури участват девет утвърдени български архитекти:  проф. д-р арх. Георгий Станишев, доц. д-р арх. Мария Давчева, арх. Атанас Панов, арх. Георги Савов, арх. Димитър Паскалев, арх. Радомир Серафимов, арх. Тихомир Казаков, арх. Ивайло Петков и арх. Владимир Михов. За председател на журито бе единодушно избран проф. д-р арх. Георгий Станишев , а за водещ протокола  арх. Владимир Михов.

9_Arch_Inova_Juri_processed_09_juri_building

Журирането тази година се проведе в просторния шоурум на фирма "Bаng & Olufsen" на ул. „Оборище” 10. Любезните домакини впечатлиха жури и организатори с ефектна видео и саунд демонстрация на възможностите на техниката  Bang & Olufsen и  направиха кратка продуктова  презентация.
 
8_Arch_Inova_Juri_processed_08_building
АРХ ИНОВА е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика. 
 
DSC04493_archinova_03_building
 
Партньори на конкурса: 
Sofia Event Center

DSC04474_archinova_01_building

Спонсори на конкурса:
Златни спонсори: 
ETEM 

Сребърни спонсори:
МАРИСАН

Спонсори:
Schlüter-Systems

Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: ka6tata.com, Citybuild.bg, Citybuildhome.bg, The-Building.eu.
 
Сподели

Тагове: арх инова 2017 | архитектурен конкурс | жури

 

Новини

21 Юни 2018, 13.13
Панормна снимка на територията на старото военно училищеНовият център на...
20 Юни 2018, 14.32
Голямата награда получи екипа архитекти от фирма Bonell I Gil & Peris + Toral, Испания36...
18 Юни 2018, 15.01
В края на пролетния сезон когато температурите навън се покачват, а яркото...
Медийни партньори
VIP медиен партньор