Future of Design или как новите технологии променят света на архитектурата

(0 гласа, средно 0 от 5)
banner_Future_of_Design

Трима български и трима американски лектори ще дискутират ролята на съвременните софтуерни решения в процеса на дизайн.
На 5 октомври 2017 г. ще се проведе събитието Future of Design, организирано за трета поредна година от Немечек България – една от водещите софтуерни компании в страната.

Основен фокус на събитието ще са възможностите, които новите технологии предоставят на специалисти от сферите на архитектурата, ландшафтното проектиране и дизайна в развлекателната индустрия. Сред по-интересните теми ще бъдат тези, свързани с параметричното проектиране, използването на виртуална реалност като инструмент за привличане на повече клиенти, иновативни функционалности във водещия дизайн и BIM софтуер – Vectorworks, свободен обмен на COBie данни между архитекти, строители, фасилити мениджъри и собственици на сгради в съответствие с OpenBIM концепцията.

invitation-cover_03

Специално за събитието в България идват топ мениджъри на американската компания Vectorworks, Inc. – др. Биплаб Саркар, Робърт Андерсън и Хуан Карлос Фабиани. Те имат дългогодишен опит не само в развитието на софтуерни продукти, но и в архитектурата, което им позволява да разберат нуждите на дизайнерите и да предложат решения, които подпомагат процеса на проектиране и стимулират креативността.

От българска страна, арх. Ангел Захариев - съдружник и управител в „А и А Архитекти“, ще засегне няколко актуални теми през призмата на неговата работа като проектант и урбанист – как технологиите променят архитектурата, каква е връзката на архитектурата със съвременния продуктов дизайн, какви са предизвикателствата пред архитектите в глобалното технологично общество. Йоанна Петрова от Немечек България ще разгледа възможностите за привличане на повече клиенти с помощта на новите технологии и по-специално за употребата на виртуална и добавена реалност при презентация на модела пред клиенти. Ланд. арх. Стоян Начев, ще фокусира лекцията си в приложението на строително информационно моделиране (BIM) в ландшафтната архитектура (SIM) и водещото софтуерно решение Vectorworks Landmark.

Virtual_Reality

По време на цялото събитие участниците ще имат възможност да се запознаят в подробности с някои от най-иновативните технологии и иновации при проектирането, достъпни в софтуера на Vectorworks като Marionette, Irrigation Tools в Landmark, IFC BIM Data, Revit Import, Virtual and Augmented Reality.
Събитието ще се проведе в креативната обстановка на SBar – co-meeting пространство от ново поколение.

Регистрацията ще отвори в 10:00 ч., а самото събитие започва в 10:30 ч.
Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация, която можете да направите на https://www.nemetschek.bg/future-of-design-2017/
 
Сподели

Тагове: future of design | немечек българия | софтуерни компании

 
Уебсайт на автора: www.nemetschek.bg

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор