Future of Design или как новите технологии променят света на архитектурата

(0 гласа, средно 0 от 5)
banner_Future_of_Design

Трима български и трима американски лектори ще дискутират ролята на съвременните софтуерни решения в процеса на дизайн.
На 5 октомври 2017 г. ще се проведе събитието Future of Design, организирано за трета поредна година от Немечек България – една от водещите софтуерни компании в страната.

Основен фокус на събитието ще са възможностите, които новите технологии предоставят на специалисти от сферите на архитектурата, ландшафтното проектиране и дизайна в развлекателната индустрия. Сред по-интересните теми ще бъдат тези, свързани с параметричното проектиране, използването на виртуална реалност като инструмент за привличане на повече клиенти, иновативни функционалности във водещия дизайн и BIM софтуер – Vectorworks, свободен обмен на COBie данни между архитекти, строители, фасилити мениджъри и собственици на сгради в съответствие с OpenBIM концепцията.

invitation-cover_03

Специално за събитието в България идват топ мениджъри на американската компания Vectorworks, Inc. – др. Биплаб Саркар, Робърт Андерсън и Хуан Карлос Фабиани. Те имат дългогодишен опит не само в развитието на софтуерни продукти, но и в архитектурата, което им позволява да разберат нуждите на дизайнерите и да предложат решения, които подпомагат процеса на проектиране и стимулират креативността.

От българска страна, арх. Ангел Захариев - съдружник и управител в „А и А Архитекти“, ще засегне няколко актуални теми през призмата на неговата работа като проектант и урбанист – как технологиите променят архитектурата, каква е връзката на архитектурата със съвременния продуктов дизайн, какви са предизвикателствата пред архитектите в глобалното технологично общество. Йоанна Петрова от Немечек България ще разгледа възможностите за привличане на повече клиенти с помощта на новите технологии и по-специално за употребата на виртуална и добавена реалност при презентация на модела пред клиенти. Ланд. арх. Стоян Начев, ще фокусира лекцията си в приложението на строително информационно моделиране (BIM) в ландшафтната архитектура (SIM) и водещото софтуерно решение Vectorworks Landmark.

Virtual_Reality

По време на цялото събитие участниците ще имат възможност да се запознаят в подробности с някои от най-иновативните технологии и иновации при проектирането, достъпни в софтуера на Vectorworks като Marionette, Irrigation Tools в Landmark, IFC BIM Data, Revit Import, Virtual and Augmented Reality.
Събитието ще се проведе в креативната обстановка на SBar – co-meeting пространство от ново поколение.

Регистрацията ще отвори в 10:00 ч., а самото събитие започва в 10:30 ч.
Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация, която можете да направите на https://www.nemetschek.bg/future-of-design-2017/
 
Сподели

Тагове: future of design | немечек българия | софтуерни компании

 
Уебсайт на автора: www.nemetschek.bg

Новини

21 Юни 2018, 13.13
Панормна снимка на територията на старото военно училищеНовият център на...
20 Юни 2018, 14.32
Голямата награда получи екипа архитекти от фирма Bonell I Gil & Peris + Toral, Испания36...
18 Юни 2018, 15.01
В края на пролетния сезон когато температурите навън се покачват, а яркото...
Медийни партньори
VIP медиен партньор