Отговор на Дау Бента България

(1 глас, средно 5.00 от 5)
2D417BBCE4A36DBCB058E98D6E72E51C919A617EA33EB75163pimgpsh_fullsize_distr
По повод становище на БАИС
15 ноември 2017

В отговор на официалното становище на БАИС ръководството на Дау Бента България, заявява, че информацията, публикувана в становището е подвеждаща, уронва името на дружеството.
Дау Бента България иска категорично да заяви, че съвкупността от всички елементи на топлоизолационната система на CAPAROL покрива строителните изисквания и отговаря на клас „B” по реакция на огън. Също така топлоизолационният продукт DALMATINA е с клас по реакция на огън „C” и е напълно в норма с българското законодателство. Тези характеристики са абсолютно достоверни и доказуеми чрез предоставените от компанията сертификати и констативен протокол от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, поискани и направени по сигнала на БАИС.

Дау Бента България разполага и с правен анализ, изготвен от водеща международна консултантска компания, доказващ съответствието на “Capatect Dalmatina” с регулаторните изисквания на българското законодателство. В същото време, до момента БАИС не е предоставила какъвто и да било документ, доказващ налаганите от тях твърдения.

Ръководството на Дау Бента България иска да изрази своето категорично становище, че топлоизолационната им система и отделните компоненти, използвани в нея, напълно отговарят на изискванията на сега действащата Наредба № Iз-1971 за Строително-технически правила и норми.

Дау Бента България отбелязва, че при полагането на термоизолационна система от такъв тип  за сгради над 28 метра, трябва стриктно да се следват и спазват инструкциите на Българското законодателство по отношение на изискванията, да се полагат ивици от негорим материал.
Твърдението на БАИС, че използването на топлоизолационен материал, сертифициран с клас по реакция на огън „С” е рисковано и не гарантира живота и здравето на обитателите също е подвеждащо и най-малкото, противоречи на нормите, заложени в Наредба № Iз-1971, приета от МРРБ. Примерът с изгорялата това лято сграда в Лондон не е коректен, тъй като този блок е бил облицован с алуминиеви панели, пълни с полиетилен.

В заключение, Дау Бента България заявява, че чрез подобен род подвеждаща и невярна информация може само да се спекулира със страховете на хората и да се навреди на имиджа на бранша като цяло по отношение на въвеждането на иновативни материали.

Автор:  
Дау Бента България
Сподели

Тагове: caparol | дау бента българия

 

Новини

21 Юни 2018, 13.13
Панормна снимка на територията на старото военно училищеНовият център на...
20 Юни 2018, 14.32
Голямата награда получи екипа архитекти от фирма Bonell I Gil & Peris + Toral, Испания36...
18 Юни 2018, 15.01
В края на пролетния сезон когато температурите навън се покачват, а яркото...
Медийни партньори
VIP медиен партньор