Архитектурната изложба "Четирите причини" в Експо Баня София включва и среща-дискусия

(0 гласа, средно 0 от 5)
_MG_0542_Ada_Build_na4alo
В рамките на изложбата, на 22 ноември 2017 г. от 18:00 ч., архитектите от АДА АД  ще проведат открита среща-дискусия “Споделяне на опит; творчески метод и търсения; взаимоотношения и проблеми на съвременната архитектурна практика в София 2017”.
ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ, архитектурна изложба на АДА - Агенция Дизайн и Архитектура АД бе открита на 15 ноември 2017 г. и продължава до 15 януари 2018 г.

На 22 ноември 2017 г. от 18:00 ч. в Експо Баня София, изложбена зала Roca, ще се проведе открита среща-дискусия “Споделяне на опит; творчески метод и търсения; взаимоотношения и проблеми на съвременната архитектурна практика в София 2017”. Дискусията  е в рамките на откритата на 15 ноември 2017 г. архитектурна изложба ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ. Архитектурното ежедневие на АДА АД ще представят авторите на изложбата и организатори на дискусията. Идеята е да споделят и обменят виждания и идеи за проблемите и възможностите на съвременната архитектурна практика в София. Архитектите от АДА АД канят за участие в дискусията практикуващи колеги, студенти, институции и медии.

_MG_0530_arch_Build_02
 
На откриването на изложбата в Експо Баня София, арх. Иво Пантелеев, съосновател на АДА, заяви „Изложбата е повод да споделим нашата работа - един процес и труд, които, ако ги сравним с думи, са романи, а ако ги сравним с ноти, са дълги музикални произведения".  
Творческият екип на Агенция Дизайн и Архитектура АД, в който равнопоставено са съчетани опитът и практическите познания с младежката енергия и владеене на съвременни методи на проектиране, има много да сподели и покаже. Независимо от големината и сложността на конкретната проектна задача, подходът на AДA АД е академично последователен и обхваща пълния архитектурен инструментариум: от работни макети до фото-реалистични предварителни изгледи и анимации.

_MG_0053_Build_053

Изложбата ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ представя реализирани проекти, участия в различни архитектурни конкурси, включително международни и новаторски творчески разработки. За поредната си изложба, архитектите от АДА споделят:
Съвсем наскоро в София един известен архитект заяви:  “Архитектурата е причина да се живее”. Пожелаваме на всеки архитект да споделя това верую.

_MG_0277_Ada_Build_0277

Заглавието на спонсорираната от Рока България изложба на АДА АД визира едно по-земно измерение - ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ, които правят упражняването на архитектурната професия от нас желано и възможно: “Забавление, Престиж, Благосъстояние и Приятелство“.
Да, творческият метод на Архитектурата е много сходен с играта, а играта е Забавление.
Да, Архитектурата винаги е била и продължава да бъде източник на признание и Престиж.
Да, Архитектурната Професия позволява, макар и все по-трудно, осигуряване на нужното за всеки индивид ниво на Благосъстояние.
Да, успешното упражняване на Архитектурната Професия води до трайните Приятелства с клиенти, партньори, сътрудници и потребители, достатъчно основание, за да бъде “причина да се живее”.
Изложбата ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ продължава до 15 януари 2018 г. Вход свободен. 

_MG_0055_Ada_Build_055

Агенция Дизайн и Архитектура АД
Създадена в началото на 2014 година от арх. Иво Пантелеев, арх. Кристиана Николова и арх. Радомира Методиева, АДА - Агенция Дизайн и Архитектура АД е продължител на творческата линия, пазарни позиции и повече от двадесетгодишни традиции на Архитектурно-дизайнерска агенция - A.Д.A. ООД. Генетичната връзка е заявена в сходството на логото и на абревиатурата. Основна част от стратегията за развитие на АДА АД продължава да бъде изграждането на потенциал за услуги към международни клиенти, както и за партниране на чуждестранни архитектурни компании по проекти в България.
АДА АД предлага широк диапазон от услуги в сферата на градоустройство, архитектура, интериор и дизайн. Основополагащо разбиране на компанията е, че всеки проект е значим и уникален, и е възможно да бъде успешен единствено като резултат на съвместна работа и тясно сътрудничество с възложителя.  Клиенти на АДА АД са Столична Община, Правителството на САЩ, Проджер – Италия, NCH – САЩ, Американски Колеж в София, West 4th Architecture – САЩ, СИА-Пресс Русия, корпорации и частни лица.
Съществена част от дейността на АДА АД е регулярното участие в местни и международни конкурси. Компанията се стреми да участва във всички архитектурни конкурси с обществена значимост на територията на София, както и в по-значимите такива на територията на страната. АДА АД счита, че конкурсните ѝ участия спомагат не само за поддържането на високото ѝ собствено творческо ниво, но са преди всичко принос за развитието на професията и на културата за архитектура у нас. Компанията е удостоена с голям брой архитектурни награди и отличия.

_MG_0007_Ada_Build_07

Roca
Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.
www.bg.roca.com 

_MG_0004_ADa_Build_04

Експо Баня София
Българската изложбената зала на Roca е част от световната верига изложбени центрове Roca, вдъхновени от една и съща идея - за приемственост и развитие, за традиция и иновация. През последните години Експо Баня София се утвърди като едно от предпочитаните алтернативни културни пространства в столицата. Това е некомерсиално пространство, в което е организирана постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери и студиа, с които работи компанията Roca. От своето откриване през 2007 г. изложбената зала на бул. Мария Луиза 16, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Залата е домакин на редица културни събития, изложби графика и живопис, фотоизложби, семинари, форуми за архитектура и дизайн, концерти, театрални представления, както и сцена за новаторски проекти. 

Информация за събитията в изложбената зала Roca е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.
Сподели

Тагове: roca | ада оод | дискусия | изложба

 

Новини

30 Ноември 2018, 17.43
На 30 ноември 2018 г. в 12.00 часа на обяд приключи есенният етап от конкурса...
28 Ноември 2018, 16.11
Заха Хадид Архитектс (Zaha Hadid Architects) изложиха на показ свои архитектурни модели...
26 Ноември 2018, 11.45
На 21-ри ноември 2018 г. Sofia Event Center се превърна в бляскава сцена на уникалното по...
Медийни партньори
VIP медиен партньор