Архитектурната изложба "Четирите причини" в Експо Баня София включва и среща-дискусия

(0 гласа, средно 0 от 5)
_MG_0542_Ada_Build_na4alo
В рамките на изложбата, на 22 ноември 2017 г. от 18:00 ч., архитектите от АДА АД  ще проведат открита среща-дискусия “Споделяне на опит; творчески метод и търсения; взаимоотношения и проблеми на съвременната архитектурна практика в София 2017”.
ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ, архитектурна изложба на АДА - Агенция Дизайн и Архитектура АД бе открита на 15 ноември 2017 г. и продължава до 15 януари 2018 г.

На 22 ноември 2017 г. от 18:00 ч. в Експо Баня София, изложбена зала Roca, ще се проведе открита среща-дискусия “Споделяне на опит; творчески метод и търсения; взаимоотношения и проблеми на съвременната архитектурна практика в София 2017”. Дискусията  е в рамките на откритата на 15 ноември 2017 г. архитектурна изложба ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ. Архитектурното ежедневие на АДА АД ще представят авторите на изложбата и организатори на дискусията. Идеята е да споделят и обменят виждания и идеи за проблемите и възможностите на съвременната архитектурна практика в София. Архитектите от АДА АД канят за участие в дискусията практикуващи колеги, студенти, институции и медии.

_MG_0530_arch_Build_02
 
На откриването на изложбата в Експо Баня София, арх. Иво Пантелеев, съосновател на АДА, заяви „Изложбата е повод да споделим нашата работа - един процес и труд, които, ако ги сравним с думи, са романи, а ако ги сравним с ноти, са дълги музикални произведения".  
Творческият екип на Агенция Дизайн и Архитектура АД, в който равнопоставено са съчетани опитът и практическите познания с младежката енергия и владеене на съвременни методи на проектиране, има много да сподели и покаже. Независимо от големината и сложността на конкретната проектна задача, подходът на AДA АД е академично последователен и обхваща пълния архитектурен инструментариум: от работни макети до фото-реалистични предварителни изгледи и анимации.

_MG_0053_Build_053

Изложбата ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ представя реализирани проекти, участия в различни архитектурни конкурси, включително международни и новаторски творчески разработки. За поредната си изложба, архитектите от АДА споделят:
Съвсем наскоро в София един известен архитект заяви:  “Архитектурата е причина да се живее”. Пожелаваме на всеки архитект да споделя това верую.

_MG_0277_Ada_Build_0277

Заглавието на спонсорираната от Рока България изложба на АДА АД визира едно по-земно измерение - ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ, които правят упражняването на архитектурната професия от нас желано и възможно: “Забавление, Престиж, Благосъстояние и Приятелство“.
Да, творческият метод на Архитектурата е много сходен с играта, а играта е Забавление.
Да, Архитектурата винаги е била и продължава да бъде източник на признание и Престиж.
Да, Архитектурната Професия позволява, макар и все по-трудно, осигуряване на нужното за всеки индивид ниво на Благосъстояние.
Да, успешното упражняване на Архитектурната Професия води до трайните Приятелства с клиенти, партньори, сътрудници и потребители, достатъчно основание, за да бъде “причина да се живее”.
Изложбата ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ продължава до 15 януари 2018 г. Вход свободен. 

_MG_0055_Ada_Build_055

Агенция Дизайн и Архитектура АД
Създадена в началото на 2014 година от арх. Иво Пантелеев, арх. Кристиана Николова и арх. Радомира Методиева, АДА - Агенция Дизайн и Архитектура АД е продължител на творческата линия, пазарни позиции и повече от двадесетгодишни традиции на Архитектурно-дизайнерска агенция - A.Д.A. ООД. Генетичната връзка е заявена в сходството на логото и на абревиатурата. Основна част от стратегията за развитие на АДА АД продължава да бъде изграждането на потенциал за услуги към международни клиенти, както и за партниране на чуждестранни архитектурни компании по проекти в България.
АДА АД предлага широк диапазон от услуги в сферата на градоустройство, архитектура, интериор и дизайн. Основополагащо разбиране на компанията е, че всеки проект е значим и уникален, и е възможно да бъде успешен единствено като резултат на съвместна работа и тясно сътрудничество с възложителя.  Клиенти на АДА АД са Столична Община, Правителството на САЩ, Проджер – Италия, NCH – САЩ, Американски Колеж в София, West 4th Architecture – САЩ, СИА-Пресс Русия, корпорации и частни лица.
Съществена част от дейността на АДА АД е регулярното участие в местни и международни конкурси. Компанията се стреми да участва във всички архитектурни конкурси с обществена значимост на територията на София, както и в по-значимите такива на територията на страната. АДА АД счита, че конкурсните ѝ участия спомагат не само за поддържането на високото ѝ собствено творческо ниво, но са преди всичко принос за развитието на професията и на културата за архитектура у нас. Компанията е удостоена с голям брой архитектурни награди и отличия.

_MG_0007_Ada_Build_07

Roca
Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.
www.bg.roca.com 

_MG_0004_ADa_Build_04

Експо Баня София
Българската изложбената зала на Roca е част от световната верига изложбени центрове Roca, вдъхновени от една и съща идея - за приемственост и развитие, за традиция и иновация. През последните години Експо Баня София се утвърди като едно от предпочитаните алтернативни културни пространства в столицата. Това е некомерсиално пространство, в което е организирана постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери и студиа, с които работи компанията Roca. От своето откриване през 2007 г. изложбената зала на бул. Мария Луиза 16, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Залата е домакин на редица културни събития, изложби графика и живопис, фотоизложби, семинари, форуми за архитектура и дизайн, концерти, театрални представления, както и сцена за новаторски проекти. 

Информация за събитията в изложбената зала Roca е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.
Сподели

Тагове: roca | ада оод | дискусия | изложба

 

Новини

19 Септември 2018, 17.52
Отворената дискусия потърси отговори на въпросите какво е хармонична среда и...
04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор