Над 20 000 м2 в Garitage Park са наети от VMware

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Garitage_Park
22 януари 2018 г., София - Garitage Park, най-мащабният многофункционален комплекс в процес на строителство, подсигури стратегически наемател за офисните си сгради. Високотехнологичната компания VMware ще наеме повече от 20 000 м2 в две от строящите се в комплекса сгради, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г. Обявената наемна площ е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар.

В ангажираните площи VMware ще разположат повече от 1600 работни места, зали за срещи, места за свободно време и развлечения на служителите.
„Изключително сме щастливи, че изборът на VMware се спря върху нашия проект. За нас това е още едно потвърждение, че времето, инвестирано в разработването на концепцията на проекта, в избора на партньори и технологии, дава своя резултат и проектът ни е пазарно оценен. С особена стойност е и фактът, че тази оценка идва от компания с изключително високи изисквания към сградните технологии и условията за труд”, споделиха Атанас Гаров и Давид Давидов, управляващи партньори в Garitage Park.

„Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и с нетърпение очакваме следващото десетилетие. Garitage Park успя да се доближи най-много до ключовите ни изисквания, а именно модерни технологии, предпоставки за непрекъсваемост на нашите бизнес процеси и отлични условия за работа на нашите служители“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA. 

Консултант по сделката беше екипът на Colliers International България.

За Garitage Park
Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс, разположен на 165 000 m2. Проектът ще се реализира поетапно и в напълно завършен вид ще включва:
95 000 m2 офиси
60 000 m2 жилища
90 000 m2 паркова среда с езеро, детски и спортни площадки
Основно училище за 500 деца
4 500 парко-места
Спортен център с басейн
Супермаркет, ресторанти, кафенета и други

Garitage Park е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, получил междинен сертификат по метода BREEAM Communities за социална, икономическа и екологична устойчивост. 
Комплексът се намира в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което осигурява бързо и удобно придвижване до център, летище и различни части на столицата.

За VMware България
VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, присъства на българския пазар вече 10 години. За този период VMware увеличава екипа си в България близо четири пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона. Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да  удвои капацитета си до 1500 души  в следващите няколко години.

За Colliers International
Colliers International е една от най-големите международни фирми за услуги в сферата на недвижимите имоти с 15 000 служители в над 554 офиса в 68 страни. В България компанията работи от 1991 г. и е безспорен лидер на пазара. От юни 2015 г. Colliers се търгува на NASDAQ под символа “CIGI” и на фондовата борса в Торонто под символа “CIG”. През 2016 г. на годишните награди CEE Quality Awards за качество на услугите в сферата на недвижимите имоти, Colliers International е отличена за пети пореден път за най-добра консултантска компания в категория “Индустриални площи”. 
 
Сподели

Тагове: colliers international | garitage park | vmware

 

Новини

18 Октомври 2018, 00.00
На 17 октомври в Sofia Event Center се проведе Петото издание на Церемонията по...
12 Октомври 2018, 14.19
На 11 октомври 2018 г. в София, Националният конкурс "Баня на годината" откри 15-тото...
08 Октомври 2018, 15.10
На 4 октомври 2018 г. в София, в Амфитеатъра в хотел Арена ди Сердика се проведе...
Медийни партньори
VIP медиен партньор