Над 20 000 м2 в Garitage Park са наети от VMware

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Garitage_Park
22 януари 2018 г., София - Garitage Park, най-мащабният многофункционален комплекс в процес на строителство, подсигури стратегически наемател за офисните си сгради. Високотехнологичната компания VMware ще наеме повече от 20 000 м2 в две от строящите се в комплекса сгради, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г. Обявената наемна площ е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар.

В ангажираните площи VMware ще разположат повече от 1600 работни места, зали за срещи, места за свободно време и развлечения на служителите.
„Изключително сме щастливи, че изборът на VMware се спря върху нашия проект. За нас това е още едно потвърждение, че времето, инвестирано в разработването на концепцията на проекта, в избора на партньори и технологии, дава своя резултат и проектът ни е пазарно оценен. С особена стойност е и фактът, че тази оценка идва от компания с изключително високи изисквания към сградните технологии и условията за труд”, споделиха Атанас Гаров и Давид Давидов, управляващи партньори в Garitage Park.

„Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и с нетърпение очакваме следващото десетилетие. Garitage Park успя да се доближи най-много до ключовите ни изисквания, а именно модерни технологии, предпоставки за непрекъсваемост на нашите бизнес процеси и отлични условия за работа на нашите служители“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA. 

Консултант по сделката беше екипът на Colliers International България.

За Garitage Park
Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс, разположен на 165 000 m2. Проектът ще се реализира поетапно и в напълно завършен вид ще включва:
95 000 m2 офиси
60 000 m2 жилища
90 000 m2 паркова среда с езеро, детски и спортни площадки
Основно училище за 500 деца
4 500 парко-места
Спортен център с басейн
Супермаркет, ресторанти, кафенета и други

Garitage Park е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, получил междинен сертификат по метода BREEAM Communities за социална, икономическа и екологична устойчивост. 
Комплексът се намира в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което осигурява бързо и удобно придвижване до център, летище и различни части на столицата.

За VMware България
VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, присъства на българския пазар вече 10 години. За този период VMware увеличава екипа си в България близо четири пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона. Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да  удвои капацитета си до 1500 души  в следващите няколко години.

За Colliers International
Colliers International е една от най-големите международни фирми за услуги в сферата на недвижимите имоти с 15 000 служители в над 554 офиса в 68 страни. В България компанията работи от 1991 г. и е безспорен лидер на пазара. От юни 2015 г. Colliers се търгува на NASDAQ под символа “CIGI” и на фондовата борса в Торонто под символа “CIG”. През 2016 г. на годишните награди CEE Quality Awards за качество на услугите в сферата на недвижимите имоти, Colliers International е отличена за пети пореден път за най-добра консултантска компания в категория “Индустриални площи”. 
 
Сподели

Тагове: colliers international | garitage park | vmware

 

Новини

10 Януари 2019, 16.17
Петнайстото издание на "Баня на годината" отново дава шанс на талантливите...
09 Януари 2019, 10.24
На 17 януари 2019 год. от 15 до 18 часа в зала “Джон Атанасов” на София тех парк ще...
03 Януари 2019, 17.04
Хижа „Родина“ на БДЖ е една от най-красивите планински хижи, не само на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор