СИНХРОН-С осигурява ефективна противопожарна защита на подземни паркинги и гаражи

(0 гласа, средно 0 от 5)
Synchron-S_ParkingGarages_Building
Сложна архитектура, множество запалими източници, високо горимо натоварване, разположение във вътрешността на града в близост до много сгради, са само част от пожарните рискове в подземните паркинги. Последиците от пожар могат да бъдат неизмерими както от икономическа и екологична гледна точка, така и за хората в района, които са изложени на изключителен риск. 

Поради големия брой превозни средства, рискът от възникване на пожар е огромен. Автомобилите съдържат леснозапалими материали като пластмаса, гума и текстил, които имат висок потенциал за развитие на пожар и отделяне на дим. Отделно от това, резервоарите са пълни с леснозапалимо гориво. Причина за възникване на пожар могат да бъдат множество фактори - от човешка небрежност до техническа неизправност на автомобилите.

Веднъж възникнал пожарът се разпространява много бързо. Характерно за развитието на пожара в този тип обекти е, че огънят преминава внезапно от фазата на възникване до фазата на пълно разрастване, като мигновено покрива голяма площ, обхваща цялата сграда, а температурата в помещенията достига стотици градуси. Същевременно се отделя горещ и плътен силно токсичен дим, който навлиза в сградата, намалява видимостта и блокира аварийните евакуационни маршрути. При тези условия гасенето на огъня е изключително трудна и опасна задача. Дори най-модерните защитни системи на противопожарните служби са безсилни. 

Опит за контрол и гасене на пожара може да се направи само по време на началната фаза на такъв пожарен сценарий, като от ключово значение за контролиране на пожара е бързата реакция.
Решенията на СИНХРОН-С, базирани на  надеждна, автоматична, бързодействаща противопожарна система осигуряват необходимата защита. Размерът на пожара е ограничен, разпространението на дима е блокирано, а щетите от пожара са ограничени до минимум.
 
Сподели

Тагове: противопожарна защита | синхрон-с

 
Уебсайт на автора: www.synchron-s.com

Новини

18 Октомври 2018, 00.00
На 17 октомври в Sofia Event Center се проведе Петото издание на Церемонията по...
12 Октомври 2018, 14.19
На 11 октомври 2018 г. в София, Националният конкурс "Баня на годината" откри 15-тото...
08 Октомври 2018, 15.10
На 4 октомври 2018 г. в София, в Амфитеатъра в хотел Арена ди Сердика се проведе...
Медийни партньори
VIP медиен партньор