Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции - СИНХРОН-С осигурява ефективна противопожарна защита на подземни паркинги и гаражи - Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции

СИНХРОН-С осигурява ефективна противопожарна защита на подземни паркинги и гаражи

(0 гласа, средно 0 от 5)
Synchron-S_ParkingGarages_Building
Сложна архитектура, множество запалими източници, високо горимо натоварване, разположение във вътрешността на града в близост до много сгради, са само част от пожарните рискове в подземните паркинги. Последиците от пожар могат да бъдат неизмерими както от икономическа и екологична гледна точка, така и за хората в района, които са изложени на изключителен риск. 

Поради големия брой превозни средства, рискът от възникване на пожар е огромен. Автомобилите съдържат леснозапалими материали като пластмаса, гума и текстил, които имат висок потенциал за развитие на пожар и отделяне на дим. Отделно от това, резервоарите са пълни с леснозапалимо гориво. Причина за възникване на пожар могат да бъдат множество фактори - от човешка небрежност до техническа неизправност на автомобилите.

Веднъж възникнал пожарът се разпространява много бързо. Характерно за развитието на пожара в този тип обекти е, че огънят преминава внезапно от фазата на възникване до фазата на пълно разрастване, като мигновено покрива голяма площ, обхваща цялата сграда, а температурата в помещенията достига стотици градуси. Същевременно се отделя горещ и плътен силно токсичен дим, който навлиза в сградата, намалява видимостта и блокира аварийните евакуационни маршрути. При тези условия гасенето на огъня е изключително трудна и опасна задача. Дори най-модерните защитни системи на противопожарните служби са безсилни. 

Опит за контрол и гасене на пожара може да се направи само по време на началната фаза на такъв пожарен сценарий, като от ключово значение за контролиране на пожара е бързата реакция.
Решенията на СИНХРОН-С, базирани на  надеждна, автоматична, бързодействаща противопожарна система осигуряват необходимата защита. Размерът на пожара е ограничен, разпространението на дима е блокирано, а щетите от пожара са ограничени до минимум.
 
Сподели

Тагове: противопожарна защита | синхрон-с

 
Уебсайт на автора: www.synchron-s.com

Новини

14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
06 Август 2018, 14.24
Крайният срок за регистрация и подаване на проекти в конкурса „Годишни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор