Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции - Проведе се второто издание на Наградите EMAS на Европейската Комисия - Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции

Проведе се второто издание на Наградите EMAS на Европейската Комисия

(1 глас, средно 5.00 от 5)
EMAS_Awards_2018_-_1s_index
На 28 май 2018 г. в Брюксел се проведе второто издание на Наградите за устойчиво развитие на Европейската комисия - EMAS. На събитието проектът на инж. Орлин Илиев за жилищна сграда взе наградата в раздел "Най-ефективна практика за спестяване на енергия".

Наградата бе връчена от Генералния Директор на Дирекция Човешки ресурси на Европейската комисия и председател на Управителен комитет (съвет) на EMAS (схемата на Европейската комисия за управление и одит на околната среда) Ирене Сука.

All_Winners_Large_02_02

Чрез EMAS Европейската Комисия желае да даде пример с намаляване на преките въздействия на собствените си дейности върху околната среда.

Инж. Орлин Илиев работи от 7 години в Европейската Комисия като проектов ръководител и инвеститорски контрол на строителни работи. Инж. Илиев е съосновател на Българска Асоциация за Изолации в Строителството (https://bais.bg/), както и на Информационна Група Пасивни Сгради България (http://www.passive.bg/).
Преди да започне работа в ЕК, инж. Илиев е бил проектов ръководител в Линднер България ООД и директор на ЕСХА България ООД.

Сградата е изградена в Съвместния Изследователски Център (https://ec.europa.eu/jrc/en) на Европейската Комисия в град Испра, Италия на мястото на съществуваща от 1975 година постройка.

IMG_20151001_130622_kashta_04

Сградата се състои от четири апартамента и постига впечатляващи икономии от над 65000 kWh годишно в сравнение с 2010г., намаляване на емисиите на парникови газове от над 12 тона въглероден диоксид годишно и повишаване на комфорта и здравето за живеещите чрез прилагане на принципите на Пасивната сграда.

Сподели

Тагове: инж. орлин илиев | награди emas

 

Новини

14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
06 Август 2018, 14.24
Крайният срок за регистрация и подаване на проекти в конкурса „Годишни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор