Винербергер с атрактивно представяне на архитектурния форум SHARE 2018

(0 гласа, средно 0 от 5)
header-format1920x1280-_01
На 7-ми юни 2018 г., в „София Хотел Балкан“ (Шератон) се проведе второто издание на SHARE - интернационален архитектурен и инженерен форум, платформа за нетуъркинг и обмен на идеи и умения.

Тази година в събитието се включиха 400 участници, сред които видни световни и български архитекти. Изнесоха се множество лекции, като някои от по-интересните заглавия бяха: „Отношението на човека към светлината“, „Изповедта на един архитект“, „Дизайн на супермаркети – един неочакван потенциал“, „Да очовечим офис пространството“, „Зад фасадата“, „Архитектурни решения, облечени в керамика“ и други.
 
„Architecture made of clay”
Арх. Николай Иванов, архитект консултант при Винербергер, представи лекцията „Архитектурни решения, облечени в керамика“, която поддържаше няколко основни идеи:

Керамиката като обработена форма на глината. Освен един от най-старите и предпочитани строителни материали, тя има много  възможности за обработка, която я прави незаменим материал и за в бъдеще. Бяха представени редица завършени сгради, символ на традицията и бъдещето.

web-format1920x1280-_.__SHARE-_02
 
Керамиката като иновативно решение. Един от най-видните примери за иновативност е пълнената с вата тухла Porotherm 38 W.i. Plan. Този голямоформатен керамичен блок е подходящ за изграждането на сгради с почти нулево потребление на енергия, тъй като се произвежда с минерална вата, вложена вътре в самия блок. Така отпада необходимостта от полагането на допълнителен топлоизолационен слой.
 
Керамиката за световни архитектурни решения. Международният конкурс за керамична архитектура Wienerberger Brick Award показа как от керамика могат да се построят забележителни сгради от всякакъв тип. Арх. Иванов обяви и откриването на Brick Award 2020, с което стартира и събирането на проекти за престижния архитектурен конкурс. Всички архитекти могат да участват в местната преселекция като подадат своите документи до края на 2018 г. Повече за конкурса прочетете тук.

Уъркшопи, специални награди и виртуална реалност
Следобед гостите на SHARE се разделиха в отделни зали, където според селектираните теми присъстваха на различни работни срещи и уъркшопи.
По-късно бяха обявени и победителите в конкурса на КАБ – Специални архитектурни награди.

Виртуална реалност Винербергер
В почивките между отделните презентации гостите имаха възможност да посетят експозиционните щандове на фирмите, подкрепящи събитието и да се запознаят отблизо с последните разработки на производителите на строителни и архитектурни решения.

2-format1920x1280-___-03

Винербергер впечатли със своята специална разработка на симулация на виртуална реалност, при която любопитните можаха да упражнят уменията си да изграждат стени с новия блок Porotherm 38 W.i Plan и да редят покриви с все по-модерния модел керамични керемиди Tondach Biber. Един от опиталите сподели: „След като си прекарал няколко минути с очилата за виртуална реалност и построиш няколко стени или покрива, е странно да ги свалиш и да видиш, че всичко е било виртуална игра.“
 
Сподели

Тагове: архитектурен форум share 2018 | винербергер

 

Новини

15 Май 2019, 12.09
Tретото издание на SHARE Sofia ще се проведе на 30 май 2019г. Заповядайте в НДК–...
14 Май 2019, 13.52
След придобиването преди една година на мажоритарен дял от NCL Wintech –...
10 Май 2019, 14.40
От 30 май до 1 юни 2019г. в изложбен център Флора в Бургас ще се проведе...
Медийни партньори
VIP медиен партньор