Българско архитектурно бюро създаде интериора на международната IT компания Progress

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_3_03
Българско архитектурно бюро Cachè Atelier създаде интериора на най-големия по брой служители офис в света на международна IT компания.

След силна серия от интериори за водещи IT компании, създадени или базирани у нас, българското архитектурно студио Cachè Atelier създаде необикновена работна среда в новооткритата 7-етажна сграда на Progress. Темата е българската природа, чиито характерни елементи са пресъздадени на площ от 7400 кв.м., превръщайки работния процес в пътешествие до най-красивите места на България.
                           
През месец юни т.г. у нас бе открит най-големият офис в света по брой служители на американската IT компания Progress. Той посреща служители и партньори в необикновена работна среда. Концепцията на интериора и неговата реализация са дело на българското архитектурно студио Cachè Atelier - млад екип със сериозен опит в прилагането на идеи и пластични решения за мащабни офис пространства. Progress, водещ доставчик на технологии за разработка на приложения и дигитални преживявания, припознава Cachè Atelier като своя партньор, който да създаде интериорна и визуална идентичност на работна среда с над 500 работни места.

След успешно реализирани проекти за български и международни компании в сферата на информационните технологии, сред които офисът на лидера Paysafe България в небостъргача Capital Fort, първият международен офис на хостинг компанията SiteGround в Мадрид, както и българското представителство на една от най-големите фармацевтични компании в света, Cachè Atelier се изправят пред ново предизвикателство – 7-етажната сграда на Progress с площ от 11 500 кв.м., интериорът на 7400 кв.м., от които е дело на архитектурното студио. Темата е българската природа. Избрана от служителите на Progress, тя акцентира върху близо 40 уникалните места в България и предразполага колегите им от други офиси по света да опознаят нашата страна. “Първоначалната идея на Progress беше залите за срещи в сградата да бъдат вдъхновени от българските планини. Заедно доразвихме идеята, като предложихме цялото офис пространство да бъде посветено на българската природа. Когато работихме върху етажа с реките в България например, трябваше да проследим не само най-дългите и пълноводни реки, но и да вникнем в историите – старинни мостове, значими места и легенди...” - споделят Cachè Atelier.

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_05

„Щастливи сме, че международна компания реши да заложи изцяло на българска тематика. Още по-интересното е, че изискване на самия клиент бе графиките във сяка една от залите да бъдат само на кирилица. Случва ни се за втори път тази година - огромна международна компания да поиска да покаже,  това че офисът й е не другаде, а именно в България и да заложи на локална концепция. Международните компании все повече държат да покажат на служителите си, че уважават и ценят факта, че са позиционирани в България” - разказва Мила Иванова, един от създателите на Cachè Atelier.

“Наистина мястото е уникално. Оставям настрана високотехнологичността му. Просто това е офис, за който можеш да разказваш дълго, и в който всеки път да откриваш нови неща. Това, че самата история започва там, а може да те доведе до Кончето в Пирин или до Дуранкулак, е много ценно за нас и значи, че сме си свършили работата по правилния начин” - допълва партньорът й Цветомир Павлов.

Преди броени дни интериорът на Cachè Atelier за Progress получи и първото си признание – сребро в категория „Креативно (офис) пространство“ на „Годишните награди на b2b Media.

Cachè Atelier са младо архитектурно бюро, създадено от Мила Иванова и Цветомир Павлов през 2010 г. За себе си казват, че винаги търсят неочакваното и забавното в своите проекти. Цветомир и Мила са възпитаници на УАСГ, специалност Архитектура, а Мила продължава архитектурното си образование и в Техническия университет в Бърно. След своето дипломиране, Цветомир трупа опит в създаването на обществени сгради, Мила - на интериори. В първите години след свеото създаване, Cachè Atelier насочват усилия към решения за градската среда през различни публични инициативи - самостоятелно и в рамките на локални и международни фестивали за дизайн и архитектура. През 2013 г. архитектурното бюро реализира първия си проект за международна IT компания. Следват много и различни проекти в тази сфера, които продължават и до този момент, изграждайки уникална експертиза на Cachè Atelier.

Сподели

Тагове: cachè atelier | it компания progress | интериор

 

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор