Българско архитектурно бюро създаде интериора на международната IT компания Progress

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_3_03
Българско архитектурно бюро Cachè Atelier създаде интериора на най-големия по брой служители офис в света на международна IT компания.

След силна серия от интериори за водещи IT компании, създадени или базирани у нас, българското архитектурно студио Cachè Atelier създаде необикновена работна среда в новооткритата 7-етажна сграда на Progress. Темата е българската природа, чиито характерни елементи са пресъздадени на площ от 7400 кв.м., превръщайки работния процес в пътешествие до най-красивите места на България.
                           
През месец юни т.г. у нас бе открит най-големият офис в света по брой служители на американската IT компания Progress. Той посреща служители и партньори в необикновена работна среда. Концепцията на интериора и неговата реализация са дело на българското архитектурно студио Cachè Atelier - млад екип със сериозен опит в прилагането на идеи и пластични решения за мащабни офис пространства. Progress, водещ доставчик на технологии за разработка на приложения и дигитални преживявания, припознава Cachè Atelier като своя партньор, който да създаде интериорна и визуална идентичност на работна среда с над 500 работни места.

След успешно реализирани проекти за български и международни компании в сферата на информационните технологии, сред които офисът на лидера Paysafe България в небостъргача Capital Fort, първият международен офис на хостинг компанията SiteGround в Мадрид, както и българското представителство на една от най-големите фармацевтични компании в света, Cachè Atelier се изправят пред ново предизвикателство – 7-етажната сграда на Progress с площ от 11 500 кв.м., интериорът на 7400 кв.м., от които е дело на архитектурното студио. Темата е българската природа. Избрана от служителите на Progress, тя акцентира върху близо 40 уникалните места в България и предразполага колегите им от други офиси по света да опознаят нашата страна. “Първоначалната идея на Progress беше залите за срещи в сградата да бъдат вдъхновени от българските планини. Заедно доразвихме идеята, като предложихме цялото офис пространство да бъде посветено на българската природа. Когато работихме върху етажа с реките в България например, трябваше да проследим не само най-дългите и пълноводни реки, но и да вникнем в историите – старинни мостове, значими места и легенди...” - споделят Cachè Atelier.

Cache_Atelier_photo_Minko_Minev_Interior_photography_Progress_05

„Щастливи сме, че международна компания реши да заложи изцяло на българска тематика. Още по-интересното е, че изискване на самия клиент бе графиките във сяка една от залите да бъдат само на кирилица. Случва ни се за втори път тази година - огромна международна компания да поиска да покаже,  това че офисът й е не другаде, а именно в България и да заложи на локална концепция. Международните компании все повече държат да покажат на служителите си, че уважават и ценят факта, че са позиционирани в България” - разказва Мила Иванова, един от създателите на Cachè Atelier.

“Наистина мястото е уникално. Оставям настрана високотехнологичността му. Просто това е офис, за който можеш да разказваш дълго, и в който всеки път да откриваш нови неща. Това, че самата история започва там, а може да те доведе до Кончето в Пирин или до Дуранкулак, е много ценно за нас и значи, че сме си свършили работата по правилния начин” - допълва партньорът й Цветомир Павлов.

Преди броени дни интериорът на Cachè Atelier за Progress получи и първото си признание – сребро в категория „Креативно (офис) пространство“ на „Годишните награди на b2b Media.

Cachè Atelier са младо архитектурно бюро, създадено от Мила Иванова и Цветомир Павлов през 2010 г. За себе си казват, че винаги търсят неочакваното и забавното в своите проекти. Цветомир и Мила са възпитаници на УАСГ, специалност Архитектура, а Мила продължава архитектурното си образование и в Техническия университет в Бърно. След своето дипломиране, Цветомир трупа опит в създаването на обществени сгради, Мила - на интериори. В първите години след свеото създаване, Cachè Atelier насочват усилия към решения за градската среда през различни публични инициативи - самостоятелно и в рамките на локални и международни фестивали за дизайн и архитектура. През 2013 г. архитектурното бюро реализира първия си проект за международна IT компания. Следват много и различни проекти в тази сфера, които продължават и до този момент, изграждайки уникална експертиза на Cachè Atelier.

Сподели

Тагове: cachè atelier | it компания progress | интериор

 

Новини

06 Февруари 2019, 10.50
VЕКА е един от първите производители на ПВЦ профили за дограма, имащ правото да...
30 Януари 2019, 14.15
Изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА събира сектора от 6 до 9 март в Интер...
23 Януари 2019, 13.34
Пилотно социологическо изследване на инициативите Визия за София и Зелена...
Медийни партньори
VIP медиен партньор