Да вдъхнеш нов живот и да го направиш по забележителен начин

(1 глас, средно 5.00 от 5)
_1_Artstroy_sn_1_01
Според националната статистика над 1,5 милиона души в България живеят в панелни блокове. Изградените сиви постройки са малко над 21 000 и винаги са се възприемали като символ на социализма. 
От тези хиляди сгради обаче се отличава един построен през 1969 г. блок с № 76 в жк „Лазур“, гр. Бургас, саниран по Националната програма за енергийна ефективност, който „скъса“ визуалната връзка с онези времена.

18-етажната сграда е възложена за изпълнение на „Артстрой 1 Кънстракшън“ ЕООД с препоръка фасадата да бъде обновена по ефектен начин, поради знаковата локация на сградата. Предприетите мерки за обновяване на блок № 76 са дейности по конструктивно укрепване, ремонтирани са покрив, стълбищна клетка, извършена е подмяна с петкамерна дограма и др., които гарантират увеличаване на годността и стойността на сградата.

_2_Artstroy_sn_2_02

След приключване на ремонтните работи през пролетта на тази година, на оживения булевард в Бургас се разкри различна и съвременна гледка. Блокът е с променен силует, съчетава чисти цветове и щрихи, които създават триизмерен ефект и въплъщават духа на морския град. Проектът за фасадно оформление, чийто автор е арх. Емил Бурулянов от Архитектурно Бюро „Декор Дизайн“ ЕООД, олицетворява платна на ветроходка.

„Ние не само изграждаме стабилни сгради, ние ги създаваме забележителни. Съвместно с „Креарх“, „Декор Дизайн” и графити-артиста Esteo реализирахме проект, който не може да бъде подминат с безразличие. Освен, че жилищният блок е обновен, е носител и на истинска форма на изкуство“, заявиха от „Артстрой 1 Кънстракшън“.

_3_Artstroy_sn_3_03_03

Фирмата участва в програмата „Изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализация на националната програма за енергийна ефективност на многопрофилните жилищни сгради на територията на Община Бургас“ и е завършила обновяването на седем жилищни блока. 
„Артстрой 1 Кънстракшън“ е строително-инженерна компания, част от инвестиционното дружество „Артстрой Груп“ АД. 
 
Автор:  „Артстрой 1 Кънстракшън“ 
 
Сподели

Тагове: артстрой 1 кънстракшън | енергийна ефективност | саниране

 
Уебсайт на автора: www.artstroyconstruction.eu

Новини

16 Юли 2019, 15.12
Всички архитекти и архитектурни колективи, пропуснали 15-ти юли могат да  ...
05 Юли 2019, 09.24
Наближава крайният срок за регистрация и подаване на проекти за...
03 Юни 2019, 11.09
На 30 май SHARE Sofia 2019 събра за трети път в Конгресния център на НДК участници от...
Медийни партньори
VIP медиен партньор