Конференция по случай 20-тата годишнина на Световния ГИС ден

(2 гласа, средно 5.00 от 5)
Evgeniya_Karadzhova_02

Какви са най-новите технологични възможности на Географските информационни системи (ГИС) и как можем ефективно да ги използваме за нуждите на опазване на околната среда, управление при кризи, градско планиране или просто, за да сме по-ефективни в своята дейност.
Какви са добрите международни практики в прилагането на геопространствени технологии, които бихме могли да приложим и в България? На тези и още много други въпроси отговори ще търси ГИС конференция по случай Световния ден на Географските информационни системи.

На 14 ноември България ще бъде част от повече от 60 държави, които ще отбележат 20-тата годишнина на Световния ГИС ден с конференция под надслов „20 години проектираме света заедно“. В София хотел Балкан международни и български експерти ще демонстрират на живо най-новите разработки, решения и добри практики в областта на Географските информационни системи и тяхното приложение в различни сфери, като околна среда, сигурност, инженерна инфраструктура, градско планиране и развитие, и много други.

Официален организатор на Световния ГИС Ден у нас е ЕСРИ България – водещата ГИС компания в страната и изключителен представител на международния лидер в сферата на геопрстранствените технологии, Esri, чиято запазена марка е събитието. Партньори на ГИС Деня у нас са рекордните над 30 организации, а опит и идеи в рамките на конференцията ще обменят стотици представители на държавната администрация, бизнеса, неправителствени организации и академичната общност.

Сред международните специалисти, които ще вземат участие в престижния форум е Стефан Йенсен, директор на отдела за управление на данни в Европейска агенция по околна среда (ЕАОС). Той ще представи приложението на ГИС технологиите в подкрепа на европейските политики за екология и опазване на околната среда. По време на своето участие, Стефан Йенсен ще сподели своя опит като ръководител на екип в ЕАОС, работещ активно по прилагането на Системата за споделена информация за околната среда (SEIS), както и директивата Inspire.

Пино Нобиле, директор „Геопорстранствени технологии“ в централния офис на НАТО в Брюксел също ще се включи в конференцията. Притежавайки повече от 18-годишен опит в Организацията на Северноатлантическия договор, той ще представи ГИС системата на НАТО, базирана на ArcGIS, която подпомага дейностите по планиране и управление, и която се явява основна ИТ платформа за анализи, взимане на информирани решения и сътрудничество.

ArcGIS-Pro-3D-Portland-Identify-Tool1-_01

По време на конференцията ще бъдат демонстрирани и актуални ГИС проекти, реализирани в различни сфери през последната година в България, сред които Интегрирана ГИС платформа на Министерство на вътрешните работи за криминални анализи, управление при кризи и осигуряване на обществения ред, Информационна система за агростатистика на Министерство на земеделието, храните и горите, ГИС система за управление на индустриални зони и много други.

„В продължение на 20 години, ние от ЕСРИ България, заедно с нашите партньори развиваме и утвърждаваме Световния ГИС ден в страната, така че днес той да се превърне в търсено и очаквано събитие, предоставящо уникална възможност за обмен на знания, добри практики, идеи за бъдещи инициативи и сътрудничество“, коментира Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България и допълва: „На ГИС деня всички ние, професионалисти от различни области и нива на публичната администрация, бизнеса, неправителствените организации и академията, обединяваме знания, опит и енергия в стремежа си към устойчив и по-добър живот. Защото ГИС е интегрираща технология. Технология, която от една страна, ни помага да разберем нашия свят и човешкото влияние върху него, а от друга – да го управляваме устойчиво“.

Wetter_und_Leistung_in_ArcGIS_Pro_05

За ЕСРИ България:

Създадена през 1995 г., ЕСРИ България е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. Компанията e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от 20 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

ЗА ГИС:
Географските информационни системи са ключова технология, позволяваща, от една страна, постигането на по-устойчиво управление и осъществяване на интегрирани политики в сферата на образованието и науката, а от друга, подпомагаща пряко стотици хиляди учени и преподаватели от цял свят и в България в тяхната научно-изследователска и академична дейност. Нареждайки се сред трите най-динамично развиващи се технологии в света, Географските информационни системи се явяват ключова ИТ платформа в сферата на регионалното развитие и благоустройството.

Сподели

Тагове: гис | есри българия

 

Новини

15 Май 2019, 12.09
Tретото издание на SHARE Sofia ще се проведе на 30 май 2019г. Заповядайте в НДК–...
14 Май 2019, 13.52
След придобиването преди една година на мажоритарен дял от NCL Wintech –...
10 Май 2019, 14.40
От 30 май до 1 юни 2019г. в изложбен център Флора в Бургас ще се проведе...
Медийни партньори
VIP медиен партньор