Международната конференция „Почти нулевоенергийни сгради“ започва на 30 май в Експо център Флора, Бургас

(0 гласа, средно 0 от 5)
4_EnEffect_na4alo_0001
Какво ще се случи, ако поставим равно количество лед в една нулевоенергийна и една обикновена сграда? Ще познаете ли кой ще се стопи първи? А искате ли да видите на живо как се работи с най-новите материали и изделия за енергийна ефективност и да зададете въпросите си на най-добрите специалисти? 

Ще можете да направите всичко това, само ако посетите Експо център Флора в Бургас: от 30-и май до 1-и юни там ще се проведе най-голямото събитие за енергийната ефективност на сградите – конференцията "По пътя към почти нулевоенергийните сгради". В събитието ще вземат участие заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и изпълнителният директор на АУЕР Ивайло Алексиев, а повече от 10 фирми ще представят продуктите си на съпътстващото изложение. Ще има обучения и семинари за професионалисти и граждани, а ако изберете съботния ден, непременно доведете и децата – за тях ще е играта с много забавления и награди „Слънце, вятър и вода: това е нашата Земя!“

5_EnEffect_002_Build

Международно участие от Европа и Китай
25-членна делегация, водена от председателите на Китайската академия за изследвания в строителството и Националния институт за отопление, охлаждане, вентилация и енергийна ефективност, ще посети Бургас и ще вземе участие в събитието. Ще научим още за националните норми и политики за ПНЕС в Австрия, Чехия и Словакия, както и за съвременните тенденции в професионалното образование и обучение, представени от участниците в проект CraftEdu по програма Хоризонт 2020 на ЕС. 

Фокус върху финансовите механизми
Събитието ще обобщи всички новини по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, а вече е известно, че за проекти за почти нулевоенергийни сгради ресурсът е 10,7 млн. евро. Ще бъде представен и най-новият финансов инструмент за обновяване на еднофамилни сгради на Фонда за устойчиви градове, който обхваща София и по-големите градове в южна България.

Организатори на събитието са Община Бургас, Център за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. За повече информация: www.nationalnzebconference.com и https://www.facebook.com/events/879544962380296/
 
Снимка: Plate-Forme Maison Passive asbl 


Сподели

Тагове: конференция | почти нулевоенергийни сгради

 
Уебсайт на автора: www.ennefect.bg

Новини

22 Април 2020, 13.31
Обичаш кварталния си магазин, цветарницата на ъгъла, няколко художествени...
13 Април 2020, 14.44
В съвременните големи сгради, независимо дали са промишлени, търговски или...
06 Март 2020, 18.25
Общо 56 представители на компании от три континента се очаква да пристигнат у...
Медийни партньори
VIP медиен партньор