BRITANICA Park School - първото в страната училище от ново поколение

(0 гласа, средно 0 от 5)
BritanicaParkSchool_5_na4alo
Фотоволтаична система, пречиствателна станция за питейна вода, пясък от Карибския регион и антибактериални настилки превръщат училището в сграда от ново поколение.

На 3 септември 2019 г., в София на официална церемония беше открито първото в страната училище от ново поколение – BRITANICA Park School. То се намира в кв. Драгалевци на площ от 15 423 кв. м. и предлага висококачествено обучение за деца от 2,5 години (детска градина) до 12 клас.

BritanicaParkSchool_2_02

„Сградата е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща. Затова можем да дадем няколко аргумента: изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние, благодарение на специална технология и строителните материали са изцяло екосъобразни“., коментира Любомир Лалов, създател на училища BRITANICA и BRITANICA Park School.

LubomirLalov_07

Той благодари на своите партньори – арх. Цветан Петров от „Иво Петров Архитекти“ и инж. Николай Чомаковски от Pipe System, отговорни за реализирането на иновативния проект. “Ние вярваме, че архитектурата трябва да подпомага качеството на процеса на образование и развитие на децата.“, добави арх. Петров.

Atrium_BritanicaParkSchool_01

Сградата на BRITANICA Park School е построена за краткия срок от 1 година, а цялостната инвестиция е в размер на 20 милиона лева. Разделена е на 7 корпуса, като са отделени всички възрастови граници – от детска градина до гимназиални класове.

KlasnaStayaBritanicaParkSchool_6_06

Подовете и таваните в сградата са антибактериални, като специална вентилационна система разпръсква свежия въздух навсякъде. Отоплението е изцяло подово, като това предразполага и към занятия, които могат да се провеждат на килимите в класните стаи – целта е да бъде създадена семейна обстановка в тях и класните стаи да разполагат с дивани, шкафчета, бюра, които предразполагат към групови занимания.

Igrishte_BritanicaParkSchool_04

Детската градина е в отделен корпус, а пясъкът в детските площадки е внесен от Карибския регион.
Важни елементи от екологичния профил на кампуса са обширният озеленен двор, озелененият покрив и учебните стаи на открито.

BibliotekaBritanicaParkSchool__02

 
Училищният комплекс предлага на децата просторни учебни стаи; специализирани кабинети по химия, физика и биология; класическа библиотека; зали за събития; вътрешен и външен амфитеатър; зали за изобразително и танцово изкуство, за музика и театър.

Salon_BritanicaParkSchool_7_08

 
Голямата спортната зала е подходяща за всички спортове и състезания, а на разположение на децата са и спортните игрища в кампуса.


Сподели

Тагове: britanica park school | училище

 
Уебсайт на автора: www.britanica-parkschool.bg

Новини

20 Септември 2019, 15.04
На 18-ти септември 2019 г. в София, в шоурума на фирма НОЛИНА - ексклузивен...
19 Септември 2019, 16.12
Асоциация на интериорните дизайнери в България Ви кани в „Клуб на дизайнера”...
05 Септември 2019, 13.40
 BERLING SA  и МИП-ТС ООД организират представяне и практическа демонстрация...
Медийни партньори
VIP медиен партньор