Бош откри своя инженеринг център в София

(0 гласа, средно 0 от 5)

Bosch_Engineering_Center_1-01
На 8  октомври 2019 г.  в София, Бош - водещ световен доставчик на технологии и услуги, откри официално своя Инженеринг Център. На събитието присъстваха мениджърският екип на компанията и представители на българското правителство, на Германо-Българската индустриално-търговска камара, посланикът на Федерална република Германия в България и медии.

  • В Бош Инженеринг Център София работят близо 200 софтуерни специалисти
  • Центърът има за цел да се превърне в хъб за най-новите софтуерни решения за производителите на автомобили
  • Бош предлага чудесни възможности за кариера на талантливите инженери


Bosch_Engennering_Center_4-04

„Нашата цел е да превърнем Бош Инженеринг Център София в глобален хъб за софтуерни решения за производителите на автомобили“, заяви Михай Болдижар, генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България. „От позицията на лидер и един от най-големите доставчици на автомобилни технологии в световен мащаб, вярваме, че разработването на софтуер за бъдещото развитие на бранша ще постави България на световната карта като важна дестинация за автомобилния бизнес“, продължи Болдижар.

Bosch_Engeneering_Center_2-02

Бош инвестира в оборудването, софтуера, хардуера и интериора на новия инженерен център, който разполага с най-новите технологии и предоставя на служителите вдъхновяващи условия за работа.

„Тази инвестиция е част от динамичното развитие на софтуерния бизнес на Бош в България“, сподели Константин Конов, управляващ директор на Бош Инженерен Център София. „Работим в сътрудничество с инженерните центрове на компанията в Будапеща, Унгария, и в Клуж, Румъния, както и с водещи световни производители на автомобили. Като иновационен лидер и топ доставчик в автомобилния инженеринг, Бош привлече в центъра специалисти със сериозен опит в областта на софтуерното инженерство”, допълва Конов.

Bosch_Engennering_Center_6-06

Бизнесът на Бош в България бележи постоянен ръст. Само през 2018 г. консолидираните продажби на компанията у нас са скочили с 19% до 104 милиона евро. Добро представяне има във всички бизнес сектори, като особено силно се развиват софтуерните иновации.

Бош предлага вълнуващи възможности за кариера на младите инженерни таланти
Група Бош поема огромна отговорност за заетостта и образованието. В България компанията е инициирала програми за  развитието на квалифицирани и опитни софтуерни инженери и в същото време подкрепя младите таланти в развитието им като изключителни професионалисти. С откриването на Инженеринг Център София, Бош създава и мащабна програма за развитие на служителите. Софтуерните инженери на новия център имат възможност да работят по най-новите проекти за автомобилни технологии, като например системи за автоматизирано шофиране, които включват системи за мониторинг и оценка на поведението на водача в превозното средство; изкуствен интелект (AI), който обработва входящите данни, взема решения и инициира действия за управление на автомобила, така че да се предотвратят инциденти.

Bosch_Engenering_Canter_3-03

Група Бош присъства в България повече от 25 години и има близо 220 служители, включително в неконсолидираните дружества (към 31 декември 2018 г.). През 2018 г. Бош реализира оборот от 104 млн. евро в България. Роберт Бош ЕООД е 100-процентово дъщерно дружество на Robert Bosch GmbH със седалище в София. През 2015 г. Група Бош придоби ProSyst Software GmbH, включително неговото българско дъщерно дружество Просист Лабс ЕООД, водещ международен доставчик на гейтуей- и междинен софтуер за IoT. През 2016 г. ProSyst Software GmbH и Просист Лабс ЕООД бяха напълно слети в Бош Софтуер Иновейшънс. Днес Бош Софтуер Иновейшънс има над 140 служители в София.
Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.bg, www.bosch-home.bg,   
www.bosch-si.com.

Група Бош е водещ световен доставчик на технологии и услуги с около 410 000 служители по целия свят (към 31 декември 2018 г.). През 2018 г. Групата реализира продажби в размер на 78.5 млрд. евро. Група Бош включва Robert Bosch GmbH и неговите над 460 дъщерни и регионални дружества в над 60 държави. В Бош работят около 68 700 разработчици и изследователи в около 130 локации по целия свят.
Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.com,  www.iot.bosch.com,  www.bosch-press.com,  www.twitter.com/BoschPresse  


Сподели
 
Уебсайт на автора: www.bosch.bg

Новини

08 Юли 2020, 16.20
Специализираната изложба „Стройтех“ остава една от най-предпочитаните  от...
03 Юли 2020, 15.17
Дизайнерският екип, състоящ се от Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture и...
16 Юни 2020, 14.26
Винербергер има удоволствието да Ви покани на убинар, специално посветен на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор