Високата култура на пожарна безопасност е важен елемент в изграждането на съвременни сгради

(0 гласа, средно 0 от 5)
Synchron-S_BuildingResilience_2_632x366
В съвременните големи сгради, независимо дали са промишлени, търговски или административни, съществуват редица фактори за възникване на пожар, който може да се разпространи бързо и да има опустошително действие. Tози риск може да бъде избегнат с прилагането на адекватни мерки за противопожарна защита. Изключително важно е всички, които са заинтересовани за развитието на устойчиви сгради и предприятия да изграждат, поддържат и развиват висока култура на пожарна безопасност.
Това означава, че е необходимо да се изпълнява стриктна и навременна политика по управление на пожарната безопасност, включваща комплекс от инженерно-технически и организационни мероприятия. Прилагането на такава политика ще доведе до предотвратяване на възникването на пожари, до бързото откриване и гасене на възникнали пожари и до ограничаване на тяхното разпространение.

Въпреки, че често се мисли за противопожарната защита като неудобство или излишно изразходвани средства, реалността показва, че пожарът е най-скъпият и най-опасният риск за всички управители и собственици на сгради и предприятия. Според застрахователните дружества  пожарът все още е на първо място като причина за загуби и представлява около 40% от всички застрахователни претенции в световен мащаб. Управители и собственици на сгради трябва да възприемат вложените средства в противопожарна защита като инвестиция в тяхната бизнес устойчивост, а прилагането на адекватни и надеждни противопожарни мерки могат значително да намалят застрахователната премия.

Възприемането и поддържането на висока култура на пожарна безопасност е важен елемент в изграждането на съвременни устойчиви сгради. Изключително важно е да се приеме необходимостта от балансиране на противопожарната защита и ефективността на работните пространства, като се обмисли прилагането на повече съвременни технологии и технически средства за намаляване на загубите от пожар. Такива средства са например противопожарните системи с водна мъгла, високократна пожарогасителна пяна, бързодействащи спринклери и чисти гасителни агенти, каквито СИНХРОН-С ООД разработва, тества и имплементира за своите клиенти. Индивидуалният подход, който компанията прилага в изграждането и управлението на противопожарната защита е гаранция за устойчивост на всяка сграда и работен процес.Сподели

Тагове: противопожарна защита | противопожарни системи | синхрон-с

 
Уебсайт на автора: www.synchron-s.com

Новини

04 Септември 2020, 08.20
Международната академия на архитектурата (МAA) обявява две международни...
27 Юли 2020, 14.54
Съвременните сгради се изграждат на принципите на устойчивото строителство,...
21 Юли 2020, 14.43
След проведена процедура за избор на изпълнител, Недвижими Имоти Дивелъпмънтс...
Медийни партньори
VIP медиен партньор