За поредна година изложения и конференции за Югоизточна Европа - ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet

(0 гласа, средно 0 от 5)
Ka6tata--670357_processed_index
Изложения и конференции за Югоизточна Европа:
7 до 9 март 2017, София

ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet имат за цел да популяризират модерните технологии и работещи практики, които могат да превърнат енергетиката, градовете и управлението на отпадъците в по-екологични, рентабилни и ефективни системи. Паралелните конференции ще представят актуална информация за тенденциите и за перспективите за развитието на съответните сектори.

falcom_processed_novina
Изложенията: 
 • Организаторът съобщава, че към момента фирми от Австрия, Белгия, България, Дания, Германия, Гърция, Италия, Чехия и Швейцария са заявили участие в изложенията.
 • За осма поредна година ще се реализира Австрийски павилион с институционалната подкрепа на Advantage Austria София.­­­
 • Офисът в София на ИЧЕ - Агенцията за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина организира Италиански Павилион с фирми от сектора екология и управление на отпадъци.
 • Представителството на Иновация Норвегия в София ще реализира участие на норвежки фирми на изложението за интелигентни градове.

Профил на изложителите:  

Енергийна eфективност
Когенерация, Енергийно ефективни технологии и оборудване в различни браншове на индустрията, Пасивни къщи, Системи за енергиен мениджмънт, Енергийно ефективни системи за отопление, охлаждане и вентилация, Термопомпи, Е-мобилност, Енергийно ефективно строителство.

Възобновяема енергия и системи
Био-, слънчева, вятърна и геотермална енергия, енергия от отпадъци, технологии за производство на пелети от био отпадъци, и за производство на биогаз, леки фотоволтаични покривни системи

Smart Cities
Интелигентни сгради, Устойчива градска мобилност, Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) за интелигентни градове, Интелигентна енергия

Save the Planet
Събиране на отпадъци, Транспортни средства и технологии, Третиране на отпадъци, Третиране и обезвреждане на опасни отпадъци, Компостиране, Третиране на замърсени почви, Рециклиране, Депониране, Енергия от отпадъци и др.

Uplink_2_processed_smart
Теми в Конференциите: 

 • Големите данни в областта на управлението на градската среда
 • Интелигентните градове – двигатели на растеж
 • ‘e-Health енигма’ – панел на Иновация Норвегия София
 • Смарт фасилити мениджмънт
 • Геотермална енергия: Потенциал и перспективи; Геотермални помпи за отопление
 • Управление на енергийния съюз и Пакетът за интелигентна и чиста енергия: Възможности за Югоизточна Европа
 • Кръгова икономика: национално-политически аспекти и добри практики
 • Оползотворяване на отпадъците в селското стопанство и ХВП
 • От биологични отпадъци към биогаз – добри примери
Международни и български експерти от Европейската Big Data Value асоциация, Европейската инвестиционна банка, EURELECTRIC, Европейска комисия - ГД Околна среда, Министерство на околната среда и водите на България, Софийска община, ICT Cluster България, Българска фасилити мениджмънт асоциация, Иновация Норвегия, Европейски геотермален съвет, Международна геотермална асоциация, Румънското и Македонско геотермално общество, Българска термопомпена асоциация, Асоциация на еколозите от общините, Европейската биогаз асоциация, Националната асоциация по биомаса ще участват с презентации по темите. Български и чужди фирми също ще презентират последните си технологии и проекти в конферентните програми.

Kонференции на 7 и 8 март: 
Медиен партньор на събитието: "Още за къщата" и "The Building"  

Автор: Viaexpo
 
Сподели

Тагове: ее & ве | изложение | конференции

 

Новини

03 Юли 2020, 15.17
Дизайнерският екип, състоящ се от Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture и...
16 Юни 2020, 14.26
Винербергер има удоволствието да Ви покани на убинар, специално посветен на...
03 Юни 2020, 13.45
Международен панаир Пловдив отново отваря врати, а първата стъпка на големия...
Медийни партньори
VIP медиен партньор