Административна сграда на „Европа Транс“ ЕООД - арх.Петко Проданов

(0 гласа, средно 0 от 5)
Izgled1
Арх.Петко Проданов участва в арх.конкурс АРХИНОВА 2016 с проект на Административна сграда на „Европа Транс“ ЕООД.

Обект: Административна сграда в м. „Стърчи крак“ з-ще с.Црънча, Общ. Пазарджик
Ивеститор: „Европа Транс“ ЕООД
Част: Архитектурна
Фаза: Технически проект

Настоящият проект е разработен въз основа на инвеститорско задание и ивестиционни намерения за проектиране на административна сграда в с. Црънча за нуждите на инвеститора "Европа Транс" ЕООД.

Ситуиране
Сградата е ситуирана в северната част на парцела. Достъпът до парцела е от югоизток. Входът на сградата е ориентиран на югозапад.
Izgled3
Функционално и композиционно решение
Проектът касае триетажна сграда. Функционално помещенията са разпределени както следва:
-На първи етаж, който се води полуподземен са поместени площи за архив със складова част, кухня- разливочна за обслужване на ресторант - столова, санитарни помещения и стълбището с асансьора и машинното помещение към него.
-На втори етаж са разположени санитарен възел за обслужване на офисната част, кабинети и работна зала с обособен кухненски кът.
-На третия етаж са поместени 2 бр. кабинети, 2 бр. работни зали, като към едната е обособен кухненски кът и санитарни помещения за персонала.
-Покривът на сградата е плосък и е предвиден за използване. Метална конструкция осигурява засенчване на покрива и едновременно с това поддръжка на светлинната информационна табела.
Izgled4
Конструктивно решение и материали
Носещата конструкция на сградата стоманобетонова - безгредова с носещи рамки и шайби.
Покривът е плосък с необходимите топло- и хидроизолации. За намаляване на консумацията на вода се предвиждат системи за събиране на дъждовна вода, която да се използва за тоалетните казанчета и напояване, ще се монтират клапи за понижаване на налягането на водата в чешмите.
Външните стени са проектирани по системата със структурна фасада. За намаляване на енергийните загуби се използва нискоемисионно стъкло (Low-E, селективно). Това стъкло отразява излъчваните от топлинните източници инфрачервени лъчи в дълговълновата част от спектъра, като по този начин възпрепятства топлинните лъчи да излизат навън и значително намалява топлинните загуби през студената част от годината. В същото време този вид стъкло не може да отрази късите вълни от видимата част на спектъра, което позволява на светлината отвън да преминава свободно през прозорците и другите остъклени части в помещението. През лятото пък Low-E стъклото отразява инфрачервените слънчеви лъчи и така възпрепятства навлизането им в сградата, а от там намалява и затоплянето й. Така през зимата спестявате пари от по-малкия разход на енергия за отопление, а през лятото – от по-слабо натоварване на системата за климатизация.
За фасадните стени ще бъдат използвани стъклена структурна фасада, алуминиеви композитни панели и каменна облицовка .

Технически показатели:
Застроена площ 324,26м2.
Разгъната застроена площ 965,66м2

При проектирането на сградата са спазени всички действащи нормативни
документи, Наредба N7 /правила и нормативи за устройството на отделните видове територии и устройствени зони/ и Наредба за “Противопожарни строително-технически норми”.

pokrivnilinii
razpredelenie360
razpredelenie700
razpredeleniek0
vertikalenrazrez

 
Сподели

Тагове: арх.петко проданов | архинова | проект офис сграда

 

Новини

18 Януари 2019, 14.11
Как Общият устройствен план (ОУП) на София да се базира на данни; Как да се...
16 Януари 2019, 10.26
13% ръст на приходите за 2018 г. спрямо 2017-та отчита R&M БългарияR&M - световен...
10 Януари 2019, 16.17
Петнайстото издание на "Баня на годината" отново дава шанс на талантливите...
Медийни партньори
VIP медиен партньор