Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции - Административна сграда на „Европа Транс“ ЕООД - арх.Петко Проданов - Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции

Административна сграда на „Европа Транс“ ЕООД - арх.Петко Проданов

(0 гласа, средно 0 от 5)
Izgled1
Арх.Петко Проданов участва в арх.конкурс АРХИНОВА 2016 с проект на Административна сграда на „Европа Транс“ ЕООД.

Обект: Административна сграда в м. „Стърчи крак“ з-ще с.Црънча, Общ. Пазарджик
Ивеститор: „Европа Транс“ ЕООД
Част: Архитектурна
Фаза: Технически проект

Настоящият проект е разработен въз основа на инвеститорско задание и ивестиционни намерения за проектиране на административна сграда в с. Црънча за нуждите на инвеститора "Европа Транс" ЕООД.

Ситуиране
Сградата е ситуирана в северната част на парцела. Достъпът до парцела е от югоизток. Входът на сградата е ориентиран на югозапад.
Izgled3
Функционално и композиционно решение
Проектът касае триетажна сграда. Функционално помещенията са разпределени както следва:
-На първи етаж, който се води полуподземен са поместени площи за архив със складова част, кухня- разливочна за обслужване на ресторант - столова, санитарни помещения и стълбището с асансьора и машинното помещение към него.
-На втори етаж са разположени санитарен възел за обслужване на офисната част, кабинети и работна зала с обособен кухненски кът.
-На третия етаж са поместени 2 бр. кабинети, 2 бр. работни зали, като към едната е обособен кухненски кът и санитарни помещения за персонала.
-Покривът на сградата е плосък и е предвиден за използване. Метална конструкция осигурява засенчване на покрива и едновременно с това поддръжка на светлинната информационна табела.
Izgled4
Конструктивно решение и материали
Носещата конструкция на сградата стоманобетонова - безгредова с носещи рамки и шайби.
Покривът е плосък с необходимите топло- и хидроизолации. За намаляване на консумацията на вода се предвиждат системи за събиране на дъждовна вода, която да се използва за тоалетните казанчета и напояване, ще се монтират клапи за понижаване на налягането на водата в чешмите.
Външните стени са проектирани по системата със структурна фасада. За намаляване на енергийните загуби се използва нискоемисионно стъкло (Low-E, селективно). Това стъкло отразява излъчваните от топлинните източници инфрачервени лъчи в дълговълновата част от спектъра, като по този начин възпрепятства топлинните лъчи да излизат навън и значително намалява топлинните загуби през студената част от годината. В същото време този вид стъкло не може да отрази късите вълни от видимата част на спектъра, което позволява на светлината отвън да преминава свободно през прозорците и другите остъклени части в помещението. През лятото пък Low-E стъклото отразява инфрачервените слънчеви лъчи и така възпрепятства навлизането им в сградата, а от там намалява и затоплянето й. Така през зимата спестявате пари от по-малкия разход на енергия за отопление, а през лятото – от по-слабо натоварване на системата за климатизация.
За фасадните стени ще бъдат използвани стъклена структурна фасада, алуминиеви композитни панели и каменна облицовка .

Технически показатели:
Застроена площ 324,26м2.
Разгъната застроена площ 965,66м2

При проектирането на сградата са спазени всички действащи нормативни
документи, Наредба N7 /правила и нормативи за устройството на отделните видове територии и устройствени зони/ и Наредба за “Противопожарни строително-технически норми”.

pokrivnilinii
razpredelenie360
razpredelenie700
razpredeleniek0
vertikalenrazrez

 
Сподели

Тагове: арх.петко проданов | архинова | проект офис сграда

 

Новини

14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
06 Август 2018, 14.24
Крайният срок за регистрация и подаване на проекти в конкурса „Годишни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор