Ведомствен автосервиз, База за сервизно обслужване и Производствена база гр. Бургас

(0 гласа, средно 0 от 5)
1_Tzvetan_Simeonov_Avtoserviz_632x380
Проектант: арх. Цветан Симеонов  „ВЕРТИКАЛИ” ЕООД

Обектът е разположен в ПЗ Север гр. Бургас, при спазване на задължителните в ПУП показатели и отстояния от регулационните линии. 
Възложители са тримата собственици, с отделни бизнеси, но в партньорски отношения помежду си. 

С проекта се предвижда да се изградят три сгради - свързано застрояване, една до друга на фуга. Разработени са като отделни подобекти: Хале №1 („Ведомствен автосервиз“); Хале №2 („База за сервизно обслужване“) и Хале №3 („Производствена база“). 
Конструкцията на целия комплекс е метална: метални рамки, столици и колони за поддържане на монтажната скара за фасадните и покривните монопанели. 

Хале №1 се състои от триетажна административна част и едноетажна производствена част. 
Хале №2 представлява еднокорпусна сграда, с административна част, разположена на кота +5,00. То е ситуирано между Хале №1 и Хале №3 
Хале №3 включва двуетажна административна част и едноетажна производствена част. 

2_Tzvetan_Simeonov_Avtoserviz_624x380
 
В процеса на проектиране, особено внимание се отделя на условията за противопожарна безопасност. Системи за димо- и топло- отвеждане се изискват за такъв тип сгради. В проектното решение те са реализирани чрез самостоятелни или вградени димни люкове в стените. Стените - външни, граничещи със съседни постройки и разделящи производствената и административна части - са огнеустойчиви, с клас на рекреация на огън EI120. Прозорците и вратите към тези помещения също са с определена степен на огнеустойчивост - EI80, димоуплътнени и самозатварящи се. 

Архитектурният образ е опростен, отговарящ на предназначението на сградите. Силуетът се вписва ненатрапчиво в околната средата. 
Процесът на строителство е започнат, като за реализацията ще се използват съвременни технологии, практики и енергоефективни материали. Сроковете на инвеститорите са до края на годината, обектът да бъде въведен в експлоатация.

Технико-икономически показатели: 
За целия имот: 
ЗП – 2812,81 м2 
РЗП – 3738,74 м2 
Кинт - 0,45 
Пзастр. – 33, 87% 
Позел. – 20% 
Площта на имота по скица е 8303 м2

Проектът  участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2018" в категория: "Производствени сгради".
 
Сподели

Тагове: автосервиз гр. бургас | арх инова 2018 | вертикали

 

Новини

05 Април 2021, 14.46
„Новата реалност създава много възможности“ - под това мото работи екипът на...
17 Февруари 2021, 10.22
Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe...
10 Февруари 2021, 15.11
Официалното откриване на новия магазин на Паркетен Свят в Перник ще бъде на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор