Административна сграда и складова база, район "Надежда", гр. София

(1 глас, средно 5.00 от 5)
3_Borislav_Bogdanov_Amfion_skladove_Nadejda_632x380
Проектант: АМФИОН ЕООД, арх. Борислав Богданов

Предмет на настоящия проект е Административна сграда със складова база и ресторант, ситуирана в район Надежда, гр.София. Сградата се състои от административна част с общо 6 офиса на 3 етажа, ресторант, с капацитет до 50 места и 4 склада на първи и втори етаж.

Целта на проекта е чрез иновативен архитектурен подход и добра организация на пространствата, да създаде качествена работна среда и да повиши удовлетвореността на служителите от работата.

Визията на сградата е модерна, използвани са правилни, чисти обемни форми. Фасадното решение е съобразено със заобикалящата градска среда, което допринася за вписването на сградата в околността. Използвани са и архитектурни декоративни елементи за допълнително обогатяване и подчертаване на отделни части от сградата – стълбище, еркери. 

1_Borislav_Bogdanov_Amfion_skladove_Nadejda_01

На партерното ниво са поместени два офиса, четири санитарни възела, ресторант, както и два склада. Входът към административната част сe състои от фоайе и вертикална комуникация – стълбищна клетка и асансьор. Обособен е отделен вход за ресторанта от запад. На ниво терен се осъществява паркирането, състоящо се от 31 паркоместа.

На първото надземно ниво са обособени фоайе, два офиса, четири санитарни възела и два склада, които се обслужват посредством стълбищна клетка и асансьор.

На второто надземно ниво е поместена само административната част от сградата – фоайе, два офиса и два санитарни възела. Осъществена е връзка с покрив терасата на кота +12,90, която е организирана като зона за отдих и развлечение.

Подходът за автомобили на ниво терен се осъществява от улица „Илиянско шосе“ №8.  Главните пешеходни подходи са разположени от запад. Паркирането се осъществява с наземно паркиране в границите на имота. 

2_Borislav_Bogdanov_Amfion_skladove_Nadejda_02

Избраната за реализация на административното тяло конструкция е монолитна, стоманобетонна с вътрешни преградни стени от тухлена зидария, гипсокартон преградни стени и външи ограждащи стени – окачена фасада. Предвидената конструкция за складовете е сглобяема, стоманобетонна с външни ограждащи стени – термопанел.
Сградата е със застроена площ 2199,65 м².

Проектът  участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2018" в категория: "Складове и логистични паркове".
 
Сподели

Тагове: амфион | арх инова 2018 | складова база

 

Новини

05 Април 2021, 14.46
„Новата реалност създава много възможности“ - под това мото работи екипът на...
17 Февруари 2021, 10.22
Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe...
10 Февруари 2021, 15.11
Официалното откриване на новия магазин на Паркетен Свят в Перник ще бъде на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор