Реализацията на „София Еърпорт Център” ще покаже възможностите на Тишман

(0 гласа, средно 0 от 5)
Джулиан Едуардс
Генерален мениджър
Тишман Мениджмънт Къмпани


Г-н Едуардс, бихте ли разказали за началото на „София Еърпорт Център”?
Пристигнах на проучване в България преди 5 г., като търсех голям проект, с който „Тишман” би могъл да демонстрира своите възможности за изграждане на офис парк клас „А” в западен стил на място с добра видимост. Така се роди „София Еърпорт Център”. Нашето намерение е да развием целия обект през следващите четири или пет години и след това да задържим готовия проект като инвестиция.
Местоположението е много представително и стратегическо, това беше типът проект, който търсехме и имахме късмет да открием вече окрупнена земя.

На колко възлиза инвестицията в този проект?
За момента се предвиждат като крайна стойност 500 млн. евро и „София Еърпорт Център” ще се финансира по традиционен начин с налични средства и кредит.

Защо „Дженерал Илектрик Риъл Истейт” се присъедини към проекта? Промениха ли се първоначалните планове на „Тишман Интернешънъл”?
В миналото „Дженерал Илектрик Риъл Истейт” е участвало в съвместни дружества с „Тишман Интернешънъл” в САЩ. Взехме решение, че те ще работят и за развитието на проекта в България.

Как бяха избрани специалистите за проекта?
Разгледахме много различни бизнес паркове в Западна и Източна Европа и харесахме проекта в Прага на архитектите Циглер и Марани. Чувствахме, че нещо подобно би било най-подходящо за нашия обект.

Как ще привлечете на наематели в “София Еърпорт Център”?
Построихме маркетинг център, за да покажем как ще изглеждат офисите в бизнес парка. Там също могат да се тестват различни продукти, които ще бъдат използвани в изграждането на проекта – така може да се направи проверка дали техните характеристики отговарят на очакването. Развиваме и различни маркетингови и рекламни кампании, за да привлечем пазарно внимание към „София Еърпорт Център”. Нашите агенти „Кушман и Уейкфийлд” и българският им партньор „Фортън” също контактуват с много компании по света и в България.
Избрахме двете компании, тъй като като фирма имаме взаимоотношения с „Кушман и Уейкфийлд” от дълго време във Великобритания и САЩ.

Кой ще ръководи парка?
София Еърпорт Център ще се управлява от нашия местен офис „Тишман Мениджмънт Къмпани” ЕООД, който ще работи напълно прозрачно и съгласно западните стандарти.
Сподели
 

Новини

18 Октомври 2018, 00.00
На 17 октомври в Sofia Event Center се проведе Петото издание на Церемонията по...
12 Октомври 2018, 14.19
На 11 октомври 2018 г. в София, Националният конкурс "Баня на годината" откри 15-тото...
08 Октомври 2018, 15.10
На 4 октомври 2018 г. в София, в Амфитеатъра в хотел Арена ди Сердика се проведе...
Медийни партньори
VIP медиен партньор