„Клуб Десизо Мони” в гр. Плевен

(1 глас, средно 5.00 от 5)
0d422469a7bfe49699e19d8d_898530d7_XL_na4alo
„Клуб Десизо Мони” в гр. Плевен
Проектант: А и А Архитекти, арх. Николай Узунов, арх. Ангел Захариев, арх. Асен Милев 

„Клуб Десизо Мони” е спортно-развлекателен комплекс и включва ресторант, открит бар, басейн, фитнес, спортни игрища, озеленени площи и паркинг. Клубът е предназначен за работещите в производствено-административния комплекс „Десизо Мони”, ситуиран в източната промишлена зона на гр.Плевен и включващ няколко фабрики, и офисни сгради на компанията. 

4_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

Целта на проекта е чрез създаване на качествена среда за спорт, отдих и развлечение на многобройните служители на компанията в непосредствена близост до работните им места, да се повиши производителността на труда, удовлетвореността от работата, и да се развие корпоративната култура. 

С разнообразието си от спортни съоръжения, заведение за хранене и рекреационни зони, клубът представлява целогодишно място за развлечения и спорт за служителите на комплекса и техните семейства.

5_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

В основната сграда са разположени на първо ниво: клуб-ресторант и тераса за общо 160 места с възможност за отваряне на юг към басейна. На полуподземното ниво е разположен фитнес център с директен достъп от горното ниво и излаз към богато озеленена градина на запад.

6_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

На юг от сградата има открит басейн с места за разполагане на шезлонги и павилион с открит бар, с панорамна гледка към басейна и спортните игрища на запад.
На запад от басейна и павилиона са разположени футболно и волейболно игрище.

Архитектурата на сградата следва пестеливите ортогонални геометрични форми, отвореност в плана и полуоткрити пространства, присъщи на съвременните премиум крайбрежни вили от Средиземноморието и Южна Америка, като в същото време използва материали, текстури и колорит, присъщи за по-северни географски ширини и градски пейзажи. Целта на тази комбинация е да впечатлява едновременно със своята простота, но в същото време и с прецизността и богатството на конкретните детайли.

7_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

Един от водещите мотиви в архитектурата на комплекса е интеграцията с околното пространство, т.е. сградите да се възприемат в цялост с всички останали елементи на вертикалната планировка и ландшафтния дизайн. Това се постига чрез прецизното проектиране на всички външни елементи, като перголи, навеси, подпорни стени, парапети, стълби и т.н. и включването им в общия архитектурен образ.

2_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven

В момента сградата е в процес на строителство, като конструкцията е изградена и се изпълнява вертикалната планировка и фасадата. Очаква се „Клуб Десизо Мони” да бъде завършен до края на 2017 г. и да се превърне в един от знаковите архитектурни проекти за региона на гр. Плевен.

AA_Architects_arch_Angel_Zahariev_arch_Nikolay_Uzunov_2_Building

Проектът на  
А и А Архитекти „Клуб Десизо Мони” участва в годишния архитектурен конкурс АРХ ИНОВА 2017 като спечели Първа награда в категория Търговски сгради. 

 
10_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Siteplan
11_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Plan_0.00
12_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Plan_-3.40
13_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Sections

Сподели

Тагове: а и а архитекти | арх инова 2017 | „клуб десизо мони”

 
Уебсайт на автора: www.archinova.bg

Новини

27 Юли 2020, 14.54
Съвременните сгради се изграждат на принципите на устойчивото строителство,...
21 Юли 2020, 14.43
След проведена процедура за избор на изпълнител, Недвижими Имоти Дивелъпмънтс...
08 Юли 2020, 16.20
Специализираната изложба „Стройтех“ остава една от най-предпочитаните  от...
Медийни партньори
VIP медиен партньор