Ваканционен комплекс "ХАРМОНИ СЮИТС 4,5,6" - k.к Слънчев бряг - запад

(0 гласа, средно 0 от 5)
Harmony_sn_01
ВБ студио участва в Архитектурен конкурс АрхИнова 2014 с проект на Ваканционен комплекс "ХАРМОНИ СЮИТС 4,5,6" - k.к Слънчев бряг - запад, Община Несебър.

Ваканционният комплекс "ХАРМОНИ СЮИТС 4, 5, 6" се намира в к.к.Слънчев бряг. Комплексът се състои от три сгради, две от които са свързани помежду си чрез мост на петия етаж. При разполагането на сградите в имота е търсено оптимално ограничаване на дворовете от околните сгради и възможност за изграждане на максимално големи водни площи.

В пейзажно разработените озеленени пространства около сградите ще бъдат разположени обща малка едноетажна сграда-рецепция, фонтан с озвучаване и хореография, два самостоятелни басейна с джакузита, детски кът и външен бар.

Жилищният комплекс е с преобладаващо временно обитаване, като са осигурени обществени пространства в две от сградите, които да се използват от обитателите за отдих, както и при лошо време или през зимния сезон.
Harmony_sn_09
На приземното ниво е разположен SPA център със закрит басейн, малко лоби, а мостовото свързване на две от сградите помещава малка библиотека и аудио-видео салон. Останалата част от сградите е заета с различни типове жилища, при проектирането на които е съобразена възможността различните апартаменти да могат да се обединяват помежду си. Последният етаж на сгради Хармони Сюитс 4 и 5 е зает от по-големи и просторни луксозни жилища, като етажната височина е по-голяма от тази на останалите етажи.

Архитектурния облик на сградата напомня класическа архитектура със специално проектирани орнаменти и детайли, които да допринесат за изграждането на гостоприемен ваканционен комплекс.

ВБ студио ООД
www.vbstudio-bg.com
 
Сподели
 
Уебсайт на автора: www.vbstudio-bg.com

Новини

30 Ноември 2018, 17.43
На 30 ноември 2018 г. в 12.00 часа на обяд приключи есенният етап от конкурса...
28 Ноември 2018, 16.11
Заха Хадид Архитектс (Zaha Hadid Architects) изложиха на показ свои архитектурни модели...
26 Ноември 2018, 11.45
На 21-ри ноември 2018 г. Sofia Event Center се превърна в бляскава сцена на уникалното по...
Медийни партньори
VIP медиен партньор