Многофамилна жилищна сгрда „CAPPUCCINO”

(1 глас, средно 5.00 от 5)
1SB_Cappuccino_Maragedik-s
Многофамилна жилищна сгрда  „CAPPUCCINO”, кв. Оборище, гр. София
Проектант: Б1 Дизайн Студио ЕООД, арх. Светослав Бачев
Инвеститор: Инфинити Пропърти ООД
Година: 2015
Етап: В процес на реализация

”Cappuccino” е луксозна жилищна сграда с модерна архитектура. Намира се в един от най-престижните квартали на столицата, запазил своето реноме, спокойствие и зеленина – „Оборище“. Построена е на ъгъла между тихата кокетна улица "Буная" и улица „Марагидик”. Пешеходният подход се осъществява от тротоарното пространство на улиците, като автомобилният достъп е от ул. ”Марагидик”.

SB_Cappuccino_0_cc_02
Сградата е на 8 етажа и с разгъната застроена площ повече от 4 500 кв. м., съдържа 25 апартамента, 4 магазина и 1 офис, разположени в 7 надземни етажа и един покривен етаж с две нива. На първия етаж са разположени магазините, офиса и входното фоайе със съответните обслужващи помещения. Сградата е решена с плосък покрив в по-голямата си част, като последният етаж е проектиран частично със скатен покрив. Апартаментите на последните етажи разполагат с просторни тераси, от които се открива прекрасна панорамна гледка.

Жилищна сграда Cappuccino разполага с гаражи на две подземни нива. Достъпът до тях се осигурява от високотехнологичен автомобилнен асансьор с дистанционно управление.

SB_Cappuccino-Bunaia-S_02
Архитектурата е впечатляваща и създава усещане за динамичност. Основен акцент са големите „френски” прозорци, през които в помещенията влиза достатъчно естествена светлина.
Фасадата е от фиброциментови панели (етернит) и структурна мазилка, парапетите са по архитектурен детайл. Екстравагантната й визия е съчетана с функционално разпределение на помещенията и луксозно изпълнение на общите части.
С уникалната си архитектурна визия, сградата се откроява от околните и едновременно с това, хармонично се вписва в съществуващата градска среда.

”Cappuccino” отговаря на всички изисквания на модерния градски човек към неговото жилище: качествено изпълнение, функционално разпределение на пространството, удобство, паркинг, тихо и спокойно място, което все пак да е комуникативно и колкото се може повече зеленина.При проектирането на сградата е търсена максимална функционалност на архитектурното решение, гарантираща висок комфорт на обитаване.

SB_Cappuccino_kolaj
Всеки детайл е разработен с особено внимание и прецизност.
Входното фоайе е с подчертано дизайнерска визия. Излъчването му е стилно, елегантно. Настилките в коридорите и на стълбището са от естествен камък, а парапетите – по архитектурен детайл. За да се радват обитателите на Cappuccino на повече тишина и спокойствие, коридорите са отделени от стълбището със стъклени врати. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване.

Архитектурният резултат е сграда, доказваща стремежа на архитекта за създаване на устойчива съвременна архитектура с високо естетическо въздействие.                                                                                                                                                                                                            
Проектът участва в годишния архитектурен конкурс Арх Инова 2016 в категория: Многофамилни жилищни сгради.

 
Сподели
 

Новини

14 Декември 2018, 00.00
Флашмоб по халати бе организиран на 14.12.2018 г. пред Централна баня от граждани...
30 Ноември 2018, 17.43
На 30 ноември 2018 г. в 12.00 часа на обяд приключи есенният етап от конкурса...
28 Ноември 2018, 16.11
Заха Хадид Архитектс (Zaha Hadid Architects) изложиха на показ свои архитектурни модели...
Медийни партньори
VIP медиен партньор