Многофамилна жилищна сгрда „CAPPUCCINO”

(1 глас, средно 5.00 от 5)
1SB_Cappuccino_Maragedik-s
Многофамилна жилищна сгрда  „CAPPUCCINO”, кв. Оборище, гр. София
Проектант: Б1 Дизайн Студио ЕООД, арх. Светослав Бачев
Инвеститор: Инфинити Пропърти ООД
Година: 2015
Етап: В процес на реализация

”Cappuccino” е луксозна жилищна сграда с модерна архитектура. Намира се в един от най-престижните квартали на столицата, запазил своето реноме, спокойствие и зеленина – „Оборище“. Построена е на ъгъла между тихата кокетна улица "Буная" и улица „Марагидик”. Пешеходният подход се осъществява от тротоарното пространство на улиците, като автомобилният достъп е от ул. ”Марагидик”.

SB_Cappuccino_0_cc_02
Сградата е на 8 етажа и с разгъната застроена площ повече от 4 500 кв. м., съдържа 25 апартамента, 4 магазина и 1 офис, разположени в 7 надземни етажа и един покривен етаж с две нива. На първия етаж са разположени магазините, офиса и входното фоайе със съответните обслужващи помещения. Сградата е решена с плосък покрив в по-голямата си част, като последният етаж е проектиран частично със скатен покрив. Апартаментите на последните етажи разполагат с просторни тераси, от които се открива прекрасна панорамна гледка.

Жилищна сграда Cappuccino разполага с гаражи на две подземни нива. Достъпът до тях се осигурява от високотехнологичен автомобилнен асансьор с дистанционно управление.

SB_Cappuccino-Bunaia-S_02
Архитектурата е впечатляваща и създава усещане за динамичност. Основен акцент са големите „френски” прозорци, през които в помещенията влиза достатъчно естествена светлина.
Фасадата е от фиброциментови панели (етернит) и структурна мазилка, парапетите са по архитектурен детайл. Екстравагантната й визия е съчетана с функционално разпределение на помещенията и луксозно изпълнение на общите части.
С уникалната си архитектурна визия, сградата се откроява от околните и едновременно с това, хармонично се вписва в съществуващата градска среда.

”Cappuccino” отговаря на всички изисквания на модерния градски човек към неговото жилище: качествено изпълнение, функционално разпределение на пространството, удобство, паркинг, тихо и спокойно място, което все пак да е комуникативно и колкото се може повече зеленина.При проектирането на сградата е търсена максимална функционалност на архитектурното решение, гарантираща висок комфорт на обитаване.

SB_Cappuccino_kolaj
Всеки детайл е разработен с особено внимание и прецизност.
Входното фоайе е с подчертано дизайнерска визия. Излъчването му е стилно, елегантно. Настилките в коридорите и на стълбището са от естествен камък, а парапетите – по архитектурен детайл. За да се радват обитателите на Cappuccino на повече тишина и спокойствие, коридорите са отделени от стълбището със стъклени врати. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване.

Архитектурният резултат е сграда, доказваща стремежа на архитекта за създаване на устойчива съвременна архитектура с високо естетическо въздействие.                                                                                                                                                                                                            
Проектът участва в годишния архитектурен конкурс Арх Инова 2016 в категория: Многофамилни жилищни сгради.

 
Сподели
 

Новини

25 Септември 2018, 11.20
Срокът за подаване на оферти е 18 октомври, след който ще бъдат допуснати...
21 Септември 2018, 09.48
На 19-ти септември 2018 г. в София, в шоурума на фирма "АТАМА" се проведе журирането...
19 Септември 2018, 17.52
Отворената дискусия потърси отговори на въпросите какво е хармонична среда и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор