Многофамилна сграда "Meadow rose"

(2 гласа, средно 3.00 от 5)
Delyan_Stefano_Meadow_rose_building_AlbumMeadowrose_Exterior_2
Многофамилна жилищна сграда "Meadow rose"
Проектант: "ТДИ Дизайн" ЕООД, арх. Делян Стефанов

Жилищната сграда е емблематично разположена на две улици в спокоен и тих южен квартал в подножието на планината. Южната и източната й фасади са с чудесен изглед към Витоша, а западната е към озеленен вътрешен двор. От север e развит подходът към подземните гаражи.

Изчистените и модернистични елементи, както и съчетаването на дърво, метал, камък и мазилка в третирането на фасадата й придават изтънчен облик и уникална визия. Топлината на дървото от окачената вентилируема фасада контрастира на металните парапети с прорязани в тях флорални мотиви. Всичко това се откроява на фона на снежно бяла мазилка. Дървените ламели са обработени със защитно лазурно масло и са със скосени профили за водооткапване.Meadow_rose_building_kolaj
Детайлът на артистичния парапет от вътрешната страна е с метална кутия за засаждане на цветя , чието живо присъствие ще добави цвят и хармония на фасадата.

Новопостроената сграда е проектирана и изпълнена с внимание към всеки детайл и към качеството на вложените материали. Обследването на енергийната ефективност на сградата показва постигнат клас “В“ по скалата за енергопотребление, предвид вложените топлоизолационни материали, а именно: интегрирана топлоизолационна система с плочи от експандиран пенополистирен; алуминиева дограма с прекъснат термомост от последно поколение – с вложка от подсилен полиамид със стъклофибър и стъклопакет с нискоемисийно стъкло.

Delyan_Stefano_Meadow_rose_building_AlbumMeadowrose_Renderview_2
Сградата предлага комфортен и спокоен начин на обитаване на своите собственици. Тя съчетава на едно място жилищна част с просторни съвременни апартаменти и обслужваща зона с магазини, медицински център и детски клуб, озеленен двор и достатъчно паркоместа в подземен гараж. Постигнато е оптимално функционално разпределение на всяко от жилищата, а светлата височина от 2,75 м подсилва усещането за простор. Сградата съдържа общо 20 апартамента в две секции, всяка от тях с индивидуален вход със собствен асансьор, осигуряващ и топла връзка на жилищата с гаражите.

За комфорта на всяко жилище са изградени още: газифициране с индивидуално мерене, климатизация, дистанционно отчитане на водомерите, сателитна система за доставка на интернет и ТV, инсталация на система за охрана. Жилищната сграда е с хидрофорна уредба за дублиране на водозахранването при евентуално намаляване на налягането. За сигурността на обитаване във всеки вход има портиерно помещение и система за контрол на достъпа на входната врата.

Проектът участва в годишния архитектурен конкурс Арх Инова 2016 в категория: Многофамилни жилищни сгради.
 
Сподели

Тагове: арх инова | жилищна сграда

 

Новини

25 Септември 2018, 11.20
Срокът за подаване на оферти е 18 октомври, след който ще бъдат допуснати...
21 Септември 2018, 09.48
На 19-ти септември 2018 г. в София, в шоурума на фирма "АТАМА" се проведе журирането...
19 Септември 2018, 17.52
Отворената дискусия потърси отговори на въпросите какво е хармонична среда и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор