Апартаментен хотел ГАЛЕОН, Слънчев бряг

(1 глас, средно 5.00 от 5)
01-DSC_broshura_lice_sn_nachalo
А.Д.А. – Архитектурно Дизайнерска Агенция ООД участва в Артитектурен конкурс АрхИнова 2014 с проект на апартаментен хотел "Галеон" - Слънчев бряг.

Обща част. Градоустройствена основа.
Теренът, върху който е реализиран този проект, се намира в най-атрактивния район на Слънчев бряг – източната част, непосредствено пред плажната ивица и в близост до гр. Несебър.

Ситуирането на сградите  в Урегулираният поземлен имот по плана на к.к. “Слънчев бряг-изток” е в съответствие с действащия застроителен план и издадената виза, като е спазена максималната етажност от 8 етажа.

Сградите са разположени по следния начин спрямо регулационната линия: 
на регулацията по ул. ”Осма” ,
на 6 м. от регулацията по ул.”Тридесета”,
на 6 м. от южната страна, и  
на 14 м. от източната страна. 

Режим и показатели за застрояване:
К инт – 2.30
Плътн – 51%
Озеленяване – 12%
Площ парцел - 6481м2

ЗП – 2629м2
РЗП – 14898м2

Обемно пространствено и функционално решение
Проектът “Апартаментен комплекс “Галеон” се състои от три ясно обособени части, обозначени с “А”, “B” и “C”, с височина съответно шест, седем и осем етажа, които ограждат вътрешен двор от север, запад и юг. В него са разположени голям и малък басейни, с “плаж” и градина. Във вертикално отношение, сградата е разделена на две части – Първи етаж – “база”, в която са разположени ресторанти, магазини и др. обслужващи площи, и етажи с апартаменти.

Тяло “А” – Първият етаж е зает със СПА център, зона за фитнес, както и конферентен блок, състоящ се от няколко зали с подвижни стени. На етажи от втори до шести са разположени апартаменти с една спалня.

Тяло “В” – Разположено в западната част на имота, то осъществява връзката меду трите тела. В приземното ниво (Етаж 1) са разположени присъщите за хотелско фоайе анекси, като рецепция, лоби бар и др. На следващите шест етажа са разположени апартаменти. Двата края на тялото са фланкирани от вертикалните комуникации - стълбища и асансьори.

Тяло “С” – Основният обем над първото ниво е с дъговидна форма, което осигурява максимален фронт с видимост към морето и плажа. На приземното ниво са разположени поредица от магазини, както и основен ресторант, чието местоположение предразполага ползването му и от външни посетители. На етажите от втори до шести са разположени луксозни апартаменти основно с две спални, а на седмо и осмо ниво – мезонети.

Паркиране – Реализирано е основно по периферията на хотелския комплекс, както и в нарочно пониженото ниво в южната част на двора, с което са осигурени необходимия брой паркоместа, съответстващи на броя на леглата в хотелския комплекс.

Вътрешен двор – В него са разположени основен и детски басейн, както и зона за плаж. Останалата част от двора е заета с малък паркинг и градина с тераса към основния ресторант.
04-DSC004301-1_sn_01
Архитектурният проект е съобразен максимално с възможностите на парцела, както и с контекста на околната среда. Желанието ни, максимален брой апартаменти да получат изглед към морето и старанието ни да “влезем” в мащаба на заобикалящата ни градоустройствена “тъкан” е продиктувало периферното разположение на отделните обеми на сградата. 

Основен мотив във фасадите са декоративните решетки, изпълнени от алуминий с наподобяващ дърво завършек. Като жалузи и парапети, алуминиевите решетки са използвани и при засенчване на горната част на витрините на магазините и в телата “А” и “В”.  Импозантна козирка от стъкло маркира главния вход на хотела, а дъговидния корпус на тяло „C” e  увенчан с покрив с екстравагантна форма, носещ усещането за уникалност и това го прави своеобразна емблема на сградата.

Именно стъклото, като основен материал, създаващ усещане за лекота и финес, е използвано при изпълнението на парапетите на лоджиите, както и облицовката на панорамните асансьори, маркиращи северозападния ъгъл на сградата.

Строителното изпълнение се базира на стоманобетонна конструкция, зидария с решетъчни тухли и изолация според DIN нормите. Един от отличителните белези на сградата е внедрената система „Умен дом“, интегрираща в себе си контрол на достъпа до отделните апартаменти, управление на климатичната система, както и дистанционно отчитане на измервателните уреди за електричество и вода. Това позволява всеки собственик от разстояние чрез интернет платформа да следи и контролира тези параметри. Сградата е снабдена с мрежово оборудване от най-високо ниво, осигуряващо бърз и надежден достъп до интернет от всяка точка в и около нея.
арх. Румен Първанов
03-DSC012311-1_sn_03
06-DSC_00781-1_sn_04
07-Camera_5_sn_07_basein
08-1157433_n1_sn_05
13-DSC012611-1_sn_06

Сподели
 
Уебсайт на автора: www.ada-bg.com

Новини

10 Януари 2019, 16.17
Петнайстото издание на "Баня на годината" отново дава шанс на талантливите...
09 Януари 2019, 10.24
На 17 януари 2019 год. от 15 до 18 часа в зала “Джон Атанасов” на София тех парк ще...
03 Януари 2019, 17.04
Хижа „Родина“ на БДЖ е една от най-красивите планински хижи, не само на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор