Референти обекти на АЛУКЬОНИГЩАЛ – офис сгради

(0 гласа, средно 0 от 5)

Snimka_1_1_Sgrada_15_632x450

Сграда № 15, „Бизнес парк София“

АЛУКЬОНИГЩАЛ не престава да допринася за новия облик на София. Със своите иновативни и висококачествени продукти на световно известните марки Schüco и Jansen, фирмата отговаря на изискванията за съвременна и устойчива архитектура.

Сграда № 15 
е нова бизнес сграда, клас „А“, част от съществуващия комплекс „Бизнес парк София“, намиращ се в ж.к. „Младост 4“, в гр. София. Сградата ще разполага с 20 800 кв.м. отдаваема площ, разпределена на пет офисни нива и търговски площи на партерния етаж. Подземен паркинг на две нива с общо 260 паркоместа ще обслужва нуждите на наемателите. Проектът е на утвърдилото се архитектурно студио „А и А Архитекти“, участвало в проектирането на повечето от сградите в комплекса. Фасадната система, използвана в проекта е Schüco FW50+, а прозоречната система е Schüco AWS 70 BS.HI, AWS 70 HI. Фирмата, изпълнител на фасадните и прозоречните конструкции е Тал Инженеринг ЕООД.

Snimka_1_2-Sgrada_15_600x700
Сграда № 15, „Бизнес парк София“

Офис сграда Елипс център се намира на бул. „Цариградско шосе“ в непосредствена близост до бизнес център Капитъл Форт. Уникалният дизайн на сградата е вдъхновен от Наклонената кула в Пиза, а елипсовидната форма и елегантният външен и вътрешен дизайн правят сградата отличителна със своя стил. Наклонът от 5м е към булеварда, който се откроява като нов технологичен център на столицата. Сградата се състои от партер, мецанин и 12 етажа. Системата, използвана за фасадата, е специална обектова разработка на Schüco, а системите за врати са Schüco ADS 70.HD. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е Прециз Ал Енерджи ЕООД.

Snimka_2-Ellipse_Center_02.jpg-02
Офис сграда Елипс

Сградата Ричхилл е ситуирана в  м. „Малинова долина,  гр.София и се състои от два надземни блока: А и В, свързани помежду си на ниво партер. Под тях се предвиждат две нива подземен паркинг. Двата надземни блока – Блок  А и Блок В са с начупени призматични обеми и са конструктивно самостоятелни. Имат по 7 надземни етажа - партер и 6 офисни нива. В надземните етажи на сградата се предвижда изграждане на офиси за отдаване под наем клас „А” според международните стандарти, търговски и обслужващи площи. В двата подземни етажа на сградата се предвижда изграждане на паркинги на служители, складове, технически и сервизни помещения. Системите за дограма и окачена фасада са с марката Schüco. За фасадата е използвана окачена фасада Schüco FW50+, а за покрива и партера фасадната система Schüco AOC 50, която е вид апликационна конструкция за захващане върху стомана. Системите за входни врати и прозорци са съответно Schüco ADS 65 HD и Schüco AWS 65. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е ТАЛ Инженеринг ЕООД.

Snimka_3-1_Rich_Hill_624x450
Офис сграда Ричхилл

Една от нaй-нoвите oфиc cгpaдa в Coфия OFFICE A е остъклена с висококачествените системи за фасади, прозорци и врати Schüco. Сградата е построена съобразно съвременните изисквания за ефективност и разполага с безкомпромисно високо качество на изпълнение, надвишаващо очакванията на наемателите. Бизнес центърът ce нaмиpa в близocт дo тъpгoвcĸия цeнтъp Тhе Маll нa бyл. "Цapигpaдcĸo шoce". Нейната разгърната площ е близо 22 0000 кв.м., в която са поместени шecт eтaжa c oфиcи, пapтep и двa пoдзeмни нивa c 240 пapĸoмecтa. Фасадната система на сградата е Schüco FW50+, интегрираните отваряеми елементи за прозорци и врати са Schüco AWS/ADS 70.HI, а пожарозащитните врати са Schüco ADS 80 FR 60. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е Агнесика Пласт ООД.

Snimka_4-Office_A_04
Офис сграда OFFICE A

Престоят довършителните работи на „София Офис Център 1“, част от първия бизнес комплекс в България, подал заявка за сертифициране с престижния британски сертификат BREEAM 2016. „София Офис Център 1“ се намира на бул. „Цариградско шосе“ в непосредствена близост до метро станция и до изложбения Интер Експо Център, и е част от две бизнес сгради с обща застроена площ от 59 000 кв. м. Πpи пpoeĸтиpaнeтo и cтpoитeлcтвoтo е нaблeгнато изĸлючитeлнo нa eнepгийнaтa eфeĸтивнocт. Cгpaдaтa e c фopмaтa нa пpaвoъгълниĸ ceвep/юг, c двa cĸoceни ъгълa. Cпeцифичнoтo мecтoпoлoжeниe нa cĸopocтнaтa гpaдcĸa мaгиcтpaлa - чacт oт фopмиpaщ ce бизнec пapĸ, нaлaгa xapaĸтepния зaпoмнящ ce cилyeт. Изтoчнaтa и зaпaднaтa фacaдa ca плacтичнo oфopмeни c дeĸopaтивнa cтpyĸтypнa мpeжa, ĸoeтo пpидaвa дeлoвитocт, cтpoгocт и eлeгaнтнocт. Висококачественените фасадни системи, от които е изградена сградата, са Schüco FWS 50 със специално обектово разработена капачка и Schüco FWS 35 PD.HI, а вградените отваряеми елементи са Schüco AWS 114 SK и Schüco AWS 70.HI, също така са интегрирани плъзгащи се врати Schüco ASS 70.HI. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е Комфорт Партнерс ООД.

Snimka_5-SOC1_600x528
Офис сграда „София Офис Център 1“

В края на годината предстои завършването на най-високата сграда в Бизнес парк София, а именно - АВС - Advance Business Center. Това е 11-етажна офис сграда клас А с отдаваема площ, възлизаща на приблизително 15 000 кв.м, намираща се на изключително комуникативно място с директен достъп както с личен, така и с обществен транспорт, включващ и метро станция, в близост до Летище София и до много главни пътни артерии. Новата сграда в Бизнес парк София има 234 подземни паркоместа, офис площи тип open space и е оборудвана с общо 6 високоскоростни асансьора.  Сградата е изключително високо енергийно-ефективна, а архитектурният проект е впечатляващ – зелена среда, иновативен екстериор, както и ефективни етажни плочи – по 1700 кв. м на етаж , които могат да бъдат приспособявани според специфичните изисквания на всеки бизнес. Сградата е  остъклена с фасадни системи Schüco FW 50+ и Schüco FWS 50 SG и интегрирани отваряеми елементи за прозорци Schüco AWS 114 SK и врати Schüco ADS 70 HD от фирма Прециз Ал Енерджи. Международният инвеститор с опит в изграждането на 1 110 000 кв. м офисна площ вече започна строеж на сграда близнак – втора част на Advance Business Center, която се намира в непосредствена близост и отново ще бъде остъклена с висококачествените системи за фасади, прозорци и врати Schüco.

Snimka_6_006


Сподели

Тагове: алукьонигщал | офис сгради | референтни обекти

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

03 Юли 2020, 15.17
Дизайнерският екип, състоящ се от Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture и...
16 Юни 2020, 14.26
Винербергер има удоволствието да Ви покани на убинар, специално посветен на...
03 Юни 2020, 13.45
Международен панаир Пловдив отново отваря врати, а първата стъпка на големия...
Медийни партньори
VIP медиен партньор