Референти обекти на АЛУКЬОНИГЩАЛ – офис сгради

(0 гласа, средно 0 от 5)

Snimka_1_1_Sgrada_15_632x450

Сграда № 15, „Бизнес парк София“

АЛУКЬОНИГЩАЛ не престава да допринася за новия облик на София. Със своите иновативни и висококачествени продукти на световно известните марки Schüco и Jansen, фирмата отговаря на изискванията за съвременна и устойчива архитектура.

Сграда № 15 
е нова бизнес сграда, клас „А“, част от съществуващия комплекс „Бизнес парк София“, намиращ се в ж.к. „Младост 4“, в гр. София. Сградата ще разполага с 20 800 кв.м. отдаваема площ, разпределена на пет офисни нива и търговски площи на партерния етаж. Подземен паркинг на две нива с общо 260 паркоместа ще обслужва нуждите на наемателите. Проектът е на утвърдилото се архитектурно студио „А и А Архитекти“, участвало в проектирането на повечето от сградите в комплекса. Фасадната система, използвана в проекта е Schüco FW50+, а прозоречната система е Schüco AWS 70 BS.HI, AWS 70 HI. Фирмата, изпълнител на фасадните и прозоречните конструкции е Тал Инженеринг ЕООД.

Snimka_1_2-Sgrada_15_600x700
Сграда № 15, „Бизнес парк София“

Офис сграда Елипс център се намира на бул. „Цариградско шосе“ в непосредствена близост до бизнес център Капитъл Форт. Уникалният дизайн на сградата е вдъхновен от Наклонената кула в Пиза, а елипсовидната форма и елегантният външен и вътрешен дизайн правят сградата отличителна със своя стил. Наклонът от 5м е към булеварда, който се откроява като нов технологичен център на столицата. Сградата се състои от партер, мецанин и 12 етажа. Системата, използвана за фасадата, е специална обектова разработка на Schüco, а системите за врати са Schüco ADS 70.HD. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е Прециз Ал Енерджи ЕООД.

Snimka_2-Ellipse_Center_02.jpg-02
Офис сграда Елипс

Сградата Ричхилл е ситуирана в  м. „Малинова долина,  гр.София и се състои от два надземни блока: А и В, свързани помежду си на ниво партер. Под тях се предвиждат две нива подземен паркинг. Двата надземни блока – Блок  А и Блок В са с начупени призматични обеми и са конструктивно самостоятелни. Имат по 7 надземни етажа - партер и 6 офисни нива. В надземните етажи на сградата се предвижда изграждане на офиси за отдаване под наем клас „А” според международните стандарти, търговски и обслужващи площи. В двата подземни етажа на сградата се предвижда изграждане на паркинги на служители, складове, технически и сервизни помещения. Системите за дограма и окачена фасада са с марката Schüco. За фасадата е използвана окачена фасада Schüco FW50+, а за покрива и партера фасадната система Schüco AOC 50, която е вид апликационна конструкция за захващане върху стомана. Системите за входни врати и прозорци са съответно Schüco ADS 65 HD и Schüco AWS 65. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е ТАЛ Инженеринг ЕООД.

Snimka_3-1_Rich_Hill_624x450
Офис сграда Ричхилл

Една от нaй-нoвите oфиc cгpaдa в Coфия OFFICE A е остъклена с висококачествените системи за фасади, прозорци и врати Schüco. Сградата е построена съобразно съвременните изисквания за ефективност и разполага с безкомпромисно високо качество на изпълнение, надвишаващо очакванията на наемателите. Бизнес центърът ce нaмиpa в близocт дo тъpгoвcĸия цeнтъp Тhе Маll нa бyл. "Цapигpaдcĸo шoce". Нейната разгърната площ е близо 22 0000 кв.м., в която са поместени шecт eтaжa c oфиcи, пapтep и двa пoдзeмни нивa c 240 пapĸoмecтa. Фасадната система на сградата е Schüco FW50+, интегрираните отваряеми елементи за прозорци и врати са Schüco AWS/ADS 70.HI, а пожарозащитните врати са Schüco ADS 80 FR 60. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е Агнесика Пласт ООД.

Snimka_4-Office_A_04
Офис сграда OFFICE A

Престоят довършителните работи на „София Офис Център 1“, част от първия бизнес комплекс в България, подал заявка за сертифициране с престижния британски сертификат BREEAM 2016. „София Офис Център 1“ се намира на бул. „Цариградско шосе“ в непосредствена близост до метро станция и до изложбения Интер Експо Център, и е част от две бизнес сгради с обща застроена площ от 59 000 кв. м. Πpи пpoeĸтиpaнeтo и cтpoитeлcтвoтo е нaблeгнато изĸлючитeлнo нa eнepгийнaтa eфeĸтивнocт. Cгpaдaтa e c фopмaтa нa пpaвoъгълниĸ ceвep/юг, c двa cĸoceни ъгълa. Cпeцифичнoтo мecтoпoлoжeниe нa cĸopocтнaтa гpaдcĸa мaгиcтpaлa - чacт oт фopмиpaщ ce бизнec пapĸ, нaлaгa xapaĸтepния зaпoмнящ ce cилyeт. Изтoчнaтa и зaпaднaтa фacaдa ca плacтичнo oфopмeни c дeĸopaтивнa cтpyĸтypнa мpeжa, ĸoeтo пpидaвa дeлoвитocт, cтpoгocт и eлeгaнтнocт. Висококачественените фасадни системи, от които е изградена сградата, са Schüco FWS 50 със специално обектово разработена капачка и Schüco FWS 35 PD.HI, а вградените отваряеми елементи са Schüco AWS 114 SK и Schüco AWS 70.HI, също така са интегрирани плъзгащи се врати Schüco ASS 70.HI. Фирмата, изпълнител на фасадните конструкции е Комфорт Партнерс ООД.

Snimka_5-SOC1_600x528
Офис сграда „София Офис Център 1“

В края на годината предстои завършването на най-високата сграда в Бизнес парк София, а именно - АВС - Advance Business Center. Това е 11-етажна офис сграда клас А с отдаваема площ, възлизаща на приблизително 15 000 кв.м, намираща се на изключително комуникативно място с директен достъп както с личен, така и с обществен транспорт, включващ и метро станция, в близост до Летище София и до много главни пътни артерии. Новата сграда в Бизнес парк София има 234 подземни паркоместа, офис площи тип open space и е оборудвана с общо 6 високоскоростни асансьора.  Сградата е изключително високо енергийно-ефективна, а архитектурният проект е впечатляващ – зелена среда, иновативен екстериор, както и ефективни етажни плочи – по 1700 кв. м на етаж , които могат да бъдат приспособявани според специфичните изисквания на всеки бизнес. Сградата е  остъклена с фасадни системи Schüco FW 50+ и Schüco FWS 50 SG и интегрирани отваряеми елементи за прозорци Schüco AWS 114 SK и врати Schüco ADS 70 HD от фирма Прециз Ал Енерджи. Международният инвеститор с опит в изграждането на 1 110 000 кв. м офисна площ вече започна строеж на сграда близнак – втора част на Advance Business Center, която се намира в непосредствена близост и отново ще бъде остъклена с висококачествените системи за фасади, прозорци и врати Schüco.

Snimka_6_006


Сподели

Тагове: алукьонигщал | офис сгради | референтни обекти

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

12 Декември 2019, 16.20
Немечек България Ви предлага тези празнични дни освен за близките си да...
03 Декември 2019, 13.59
Резултатите бяха обявени от международното жури с председател арх. Малина...
27 Ноември 2019, 15.10
28 български обекта, достигнали до финала на националното издание на Баумит...
Медийни партньори
VIP медиен партньор