Производствена сграда за изработка на гоблени

(0 гласа, средно 0 от 5)
1_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_01_na4alo
Проектант: арх. Веселин Белинчев "Пирин Дизайн Студио"

Настоящия проект представлява иновативна разработка на производствена сграда за изработка на гоблени и тъкани с характерни мотиви. Производството е предназначено за клиенти от цял свят. Изискванията на възложителя бяха сградата да отговаря на последните технологични тенденции. Конкретният технологичен процес и непосредствената му изява и презентиране, наложиха изграждането на сграда, която в интериорно и в екстериорно отношение да отговаря на естетическите критерии и изисквания на възложителя. 
 
5_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_02


 
Във функционално отношение сградата е ситуирана в П-образна позиция с обединителен център-изложбено и презентационно пространство. Наличието на вътрешно амфитеатрално ниво и просторни тераси е предпоставка за светски събития и промотиране на производствената дейност.

3_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_04

В интериора и обзавеждането са вложени последни тенденции на световната мода и материали, отговарящи на най-добрите практики. 
 
14_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_03

 
Образът на сградата е семпъл, функционално подчинен на технологични процес, но същевременно– максимално изразителен. Цветовете са в сиво-бялата гама, на места са използвани топли цветове за акценти, като целта е създаването на приятно хармонична и ефектна среда.

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2018" в категория "Производствени сгради".
 
Сподели

Тагове: арх инова 2018 | пирин дизайн студио

 

Новини

10 Януари 2019, 16.17
Петнайстото издание на "Баня на годината" отново дава шанс на талантливите...
09 Януари 2019, 10.24
На 17 януари 2019 год. от 15 до 18 часа в зала “Джон Атанасов” на София тех парк ще...
03 Януари 2019, 17.04
Хижа „Родина“ на БДЖ е една от най-красивите планински хижи, не само на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор