Производствена сграда за изработка на гоблени

(0 гласа, средно 0 от 5)
1_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_01_na4alo
Проектант: арх. Веселин Белинчев "Пирин Дизайн Студио"

Настоящия проект представлява иновативна разработка на производствена сграда за изработка на гоблени и тъкани с характерни мотиви. Производството е предназначено за клиенти от цял свят. Изискванията на възложителя бяха сградата да отговаря на последните технологични тенденции. Конкретният технологичен процес и непосредствената му изява и презентиране, наложиха изграждането на сграда, която в интериорно и в екстериорно отношение да отговаря на естетическите критерии и изисквания на възложителя. 
 
5_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_02


 
Във функционално отношение сградата е ситуирана в П-образна позиция с обединителен център-изложбено и презентационно пространство. Наличието на вътрешно амфитеатрално ниво и просторни тераси е предпоставка за светски събития и промотиране на производствената дейност.

3_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_04

В интериора и обзавеждането са вложени последни тенденции на световната мода и материали, отговарящи на най-добрите практики. 
 
14_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_03

 
Образът на сградата е семпъл, функционално подчинен на технологични процес, но същевременно– максимално изразителен. Цветовете са в сиво-бялата гама, на места са използвани топли цветове за акценти, като целта е създаването на приятно хармонична и ефектна среда.

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2018" в категория "Производствени сгради".
 
Сподели

Тагове: арх инова 2018 | пирин дизайн студио

 

Новини

16 Юли 2019, 15.12
Всички архитекти и архитектурни колективи, пропуснали 15-ти юли могат да  ...
05 Юли 2019, 09.24
Наближава крайният срок за регистрация и подаване на проекти за...
03 Юни 2019, 11.09
На 30 май SHARE Sofia 2019 събра за трети път в Конгресния център на НДК участници от...
Медийни партньори
VIP медиен партньор