Производствена сграда за изработка на гоблени

(0 гласа, средно 0 от 5)
1_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_01_na4alo
Проектант: арх. Веселин Белинчев "Пирин Дизайн Студио"

Настоящия проект представлява иновативна разработка на производствена сграда за изработка на гоблени и тъкани с характерни мотиви. Производството е предназначено за клиенти от цял свят. Изискванията на възложителя бяха сградата да отговаря на последните технологични тенденции. Конкретният технологичен процес и непосредствената му изява и презентиране, наложиха изграждането на сграда, която в интериорно и в екстериорно отношение да отговаря на естетическите критерии и изисквания на възложителя. 
 
5_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_02


 
Във функционално отношение сградата е ситуирана в П-образна позиция с обединителен център-изложбено и презентационно пространство. Наличието на вътрешно амфитеатрално ниво и просторни тераси е предпоставка за светски събития и промотиране на производствената дейност.

3_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_04

В интериора и обзавеждането са вложени последни тенденции на световната мода и материали, отговарящи на най-добрите практики. 
 
14_Veselin_Belinchev_Pirin_Design_03

 
Образът на сградата е семпъл, функционално подчинен на технологични процес, но същевременно– максимално изразителен. Цветовете са в сиво-бялата гама, на места са използвани топли цветове за акценти, като целта е създаването на приятно хармонична и ефектна среда.

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2018" в категория "Производствени сгради".
 
Сподели

Тагове: арх инова 2018 | пирин дизайн студио

 

Новини

26 Март 2019, 14.41
Архитектурно студио miodesign получи приза „Apxитeĸтoн’2019“ за проекта на Хотелски...
25 Март 2019, 10.20
Комбинирано социологическо и икономическо изследване в рамките на Визия за...
22 Март 2019, 10.19
Все още, 2,1 милиарда души са забравени. „Стоим зад правото на всеки един“...
Медийни партньори
VIP медиен партньор