Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции - Стандартният комплекс - Списание The Building, Архитектура, Строителство, Инвестиции

Стандартният комплекс

(0 гласа, средно 0 от 5)
Центърът „Порше София Изток” се състои от два подобекта – изложбена зала и автосервиз. Постройката е широкоплощна, като отделни участъци от нея имат вътрешни нива – шоурумът има в общото си пространство галерия на второ ниво, складът за резервни части формира вътрешни площадки, използвайки и сутеренно вкопаване, а битовите помещения са като второ ниво в центъра на сервиза.

Архитектурното й решение е фирмена запазена марка. Това се отнася от плановата схема и фасадите до детайлите и инсталациите. Допустимите различия са от конкретните нормативни изисквания на съответната страна, в която се разполага обектът.
Достъпът до обекта е реализиран от Околовръстен път. Сградата е ситуирана в обслужващата зона на СОП. Заобиколена е от всички страни с паркинги.

В сградата са използвани 3 основни типа конструкции в шоурума – метална конструкция с метален покрив; в халетата – стоманобетонни колони със стоманобетонни греди; в централната обслужваща зона – стоманобетонни колони и бетонни панели тип спирол.
В склада изпълнението е монолитно между сутерена и партерния етаж.

Покривите са плоски с наклон 2 %. Използваните материали са високопрофилна ламарина и хидроизолация класически тип за сервиза, а PVC покритие осъществява характерните форми на шоурума. Окачената фасада и дограмата са на марката Schüco. Профилите на системата са термопрекъснати. Видимата ширина е 60 mm, а системата е с хоризонтална и вертикална алуминиева капачка.

Топлоизолирана система с дълбочина на профилите според нужните статически изисквания. Спазени са подвижни и неподвижни връзки при захващане на носещите профили.

Оттичането на кондензираната вода извън фасадата става посредством системни елементи.
Стените са два вида – фасадни термопанели – в зоната на сервиза и минерална мазилка – в зоната на склада, битовите помещения и шоурума.
Сподели
 

Новини

14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
06 Август 2018, 14.24
Крайният срок за регистрация и подаване на проекти в конкурса „Годишни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор