Официално откриване на най-модерния завод за производство и ремонт на локомотиви и вагони

(1 глас, средно 4.00 от 5)
1_arch.Chernikov
„Норд план" ООД - Русе  – архитектурното бюро  на първото у нас  частно депо за ремонт на локомотиви.
„Желанието на инвеститорите беше да се проектира функционален и изчистен комплекс от сгради и съоръжения", казва арх. Черников.

 „В проектирането на производствени и промишлени сгради и съоръжения няма много алтернативи за развитие на въображението на архитекта. Това е така, тъй като водещото в един такъв проект е основно технологичната част, която се залага, както и функцията на сградата. Екстериорът отстъпва и се подчинява именно на тези основни фактори. Разбира се, глобално могат да се намерят и доста изключения. Желанието на инвеститорите беше да се проектира функционален и изчистен комплекс от сгради и съоръжения".
 
5_arch.Chernikov
 Това сподели специално за сайта www.the-building.eu арх. Чавдар Черников от архитектурно бюро „Норд план" ООД - Русе. Поводът - официалното откриване от русенската компания  „Експрес Сервиз" ООД на първото у нас частно депо за ремонт на локомотиви и колоосен цех.

„В самото проектиране сме заложили метална рамкова конструкция, термопанели с нужните сертификати и качество, като само в частите с административна функция, сме залагали на окачени стъклени фасади, обтегачи със стоманени въжета и др. Основното е залагането на технологични линии и съоръжения, които са сърцето на такъв тип сгради.", обясни още арх. Чериков.

14_arch.Chernikov

От историческа гледна точка Русе е пионер в производството и ремонта на локомотиви и вагони за жп транспорта в България, с над 150-годишна история.
„В  процеса на проектиране, имахме късмета да попаднем на страхотни инвеститори - професионалисти, които направиха така, че да нямаме неясноти в процеса на подготвяне на документацията", не скъпи суперлативи арх. Черников. „Работим с „Експрес Сервиз" ООД от самото начало на тяхните инвестиционни намерения и начинания. Стартирахме заедно през 2004/2005 г. През годините съвместна работа се появи модерната база на  „Експрес Сервиз" ООД, която наброява вече няколко цеха, администрация и инженерна инфраструктура. 

4_arch.Chernikov

„Мисля, че постигнахме добър резултат като колектив. В годините по проектите работиха арх. Цвети Русинов - като главен проектант, арх. Мартин Димитров, инж. Пламен Пенев, инж. Пепка Русинова и др.", поясни още арх. Черников.
 
10_arch.Chernikov
„Ние  от архитектурно бюро „Норд план" ООД - Русе и инвеститорите  Експрес-Сервиз ООД, се харесахме още от самото начало. Държа да отбележа, че нашата фирма е тясно свързана с „Експрес Сервиз" ООД от идеята до реализацията на целия комплекс. Участвахме още на градоустройствена фаза, след което продължихме общата работа и по инвестиционните технически проекти в годините. В резултат на общите ни усилия,  днес инвеститорите могат да се похвалят с най- модерния завод за производство и ремонт на малки локомотиви и вагони"посочи още арх.Черников.

8_arch.Chernikov

Компанията е собственик на единствения у нас  специализиран завод за ремонт и производство на локомотиви. Той разполага с най-съвременното оборудване и квалифициран персонал за ремонт на всички видове електрически и дизелови локомотиви, ЕМВ и ДМВ.

11_arch.Chernikov

Новата инвестиция става на два етапа. Първият е депото за ремонт на локомотиви на площ от 3800  кв.м. с възможност едновременно да се ремонтират 8 машини. В него са вложени 5.6 млн. лв. Вторият етап включва депо за ремонт на електрически и дизелови мотрисни влакове. Площта му е 4000 кв.м, които  позволяват  ремонт на 10 локомотива едновременно. Тук са вложени  7 млн. лв.

Инвестицията е върху терен от крайградските зони на Русе, в местността „Образцов чифлик", която им позволява мащабност, спокойна среда и последващи разширения. За първи път унас  през 2002 г. тук се произведе нов локомотив. С изцяло собствени проекти „Експрес Сервиз" развиха 6 серии дизелови и електрически локомотиви, които намират приложение в различни предприятия по цял свят.

2_arch.Chernikov_02

Визитка:
Арх. Чавдар Черников е роден  08.09.1978 г.  Завършил ВСУ „Черноризец Храбър" през 2007 г., специалност „Архитектура", катедра „Промишлени сгради" при проф. Любен Сиврев.  Практикува от 2008 г., като цялата му професионална реализация е в колектива на „ НОРДПЛАН" ООД  - Русе, с управител арх. Цвети Русинов. Проектант е в „НОРДПЛАН" ООД, с реализирани обекти в сферата на жилищното, промишленото и общественото строителство.

Интервюто взе Светлана Желева

6_arch.Chernikov
7_arch.Chernikov
9_arch.Chernikov
12_arch.Chernikov
13_arch.Chernikov
 
Сподели

Тагове: депо за ремонт на локомотиви | експрес сервиз оод | нордплан оод-русе

 

Новини

06 Февруари 2019, 10.50
VЕКА е един от първите производители на ПВЦ профили за дограма, имащ правото да...
30 Януари 2019, 14.15
Изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА събира сектора от 6 до 9 март в Интер...
23 Януари 2019, 13.34
Пилотно социологическо изследване на инициативите Визия за София и Зелена...
Медийни партньори
VIP медиен партньор