Потенциалът на летищните зони е голям

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Според Велин Желязков, управител на „Флаинг Карго България”, в зоните на летищата се оформят бизнес центрове, които след централните градски части са най-перспективните райони за инвестиции. Затова той купува земя в района на Летище София още през 2001 г. и развива идеята за изграждането на логистичен парк на куриерската компания FedEx.

При подготовката на концепцията на сградата се търси едно мултифункционално решение – за офисите и складовата част. Планирането преминава през няколко етапа, разказва Желязков. Първият вариант предвижда голяма сграда с обширна складова част. Постепенно се достигна до оптималното решение, че е по-гъвкаво и по-привлекателно както за фирмата, така и за наемателите сградата да се изпълни на модулен принцип от три отделни части с обща фасада. Проектът, в който съотношението между офисна част и склад е приблизително равностойна, е готов през 2005 г., строителството продължава една година и  в началото на 2007 г. „Флаинг Карго България” се нанася в логистичната база.

Строителството на третия модул започва в края на май, като очакванията са през ноември тази година да приключи.

Инвестицията в готовите модули достига 1,1 млн. евро. За изграждането на следващия модул се планират 500 000 евро. По-голямата част на тези вложения е собствен капитал на компанията.

Заради доказаната ефективност на вече готовите сгради не се предвиждат сериозни промени или нововъведения при изграждането на последния модул. Компании за недвижими имоти ще привличат клиенти за новостроящия се модул.
Управлението на цялата сграда се извършва от компанията и според Велин Желязков тази концепция е успешна и се доказва във времето.Сподели
 

Новини

05 Април 2021, 14.46
„Новата реалност създава много възможности“ - под това мото работи екипът на...
17 Февруари 2021, 10.22
Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe...
10 Февруари 2021, 15.11
Официалното откриване на новия магазин на Паркетен Свят в Перник ще бъде на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор