Лукс сред зеленина край морето

(0 гласа, средно 0 от 5)
Луксозният жилищен комплекс от затворен тип WILLBROOK DIAMOND RESIDENCES е разположен на север от местността Траката, в близост до пътя Варна - Виница. Единадесет едноетажни и три-етажни сгради с различни обеми са свързани в структура с богато озеленени пространства между тях. Принципът на комуникационно решение е една ос с напречни връзки. 

Сграда 1, която представлява единият от типовете здания в комплекса, се състои от три секции – две жилищни с общо 12 апартаменти и една обществена. Разполага с подземен паркинг с 42 места, разделен в две пространства с пожароустойчива и димоуплътнена гаражна врата. Бойлерното и котелното помещение се намират на същото ниво, като въздухът за горене и вентилиране се осигурява чрез английски двор.

Обществената секция, разположена на коти – 3.27 включва СПА център, фитнес, басейн, съблекални, кухня на две нива, представителна стълба, свързваща лоби бар със спортния комплекс, 2 ателиета с достъп от външна стълба. На партерно ниво са обособени входно фоайе, рецепция, лоби бар, гардероб с тоалетни, ресторант със 100 места, разпределени в пространства за пушачи и непушачи, конферентна зала и 2 магазина с външен достъп. Връзката на двете нива с подземния паркинг се осъществява от самостоятелно стълбище.
Жилищната част започва от първи жилищен етаж и се разполага до трети, мансарден етаж. Обслужва се от 2 стълбищни клетки, всяка от които е снабдена с хидравличен асансьор с машинно. Покривът е използваем, а достъпът до него е от последния етаж.

Вторият тип сгради са изцяло жилищни. Сграда 6 се състои от три секции - А , B и C, с различен брой апартаменти и две гаражни тела на наземно ниво с общ брой 16 паркоместа.  Секция А има 1 ниво с технически помещения и 2 самостоятелни гаражни клетки на наземно ниво. Секция B има 1 ниво с технически помещения, 4 мазета и 3 самостоятелни гаражни клетки на наземно ниво. Секция C има 1 ниво с технически помещения и 1 самостоятелна гаражна клетка на наземно ниво.
Трите жилищни етажа в трите секции ползват стълбищни клетки с хидравлични асансьори, а покривните тераси са разпределени за частно ползване (към някои от апартаментите в секция А и В) и за обществено ползване, в които са обособени голяма шахматна дъска и игрище за миниголф.

Сградите от типа на сграда 9 също са  разделени на три секции, с 1 ниво с технически помещения и закрити гаражи, достъпни чрез открита рампа с наклон 10 %. Отличават се с многобройни озеленени тераси, достъпът до които е от апартаменти от съответните секции. Предвидено е на всяка от тях да бъдат разположени открити джакузита.

Сподели
 

Новини

22 Април 2020, 13.31
Обичаш кварталния си магазин, цветарницата на ъгъла, няколко художествени...
13 Април 2020, 14.44
В съвременните големи сгради, независимо дали са промишлени, търговски или...
06 Март 2020, 18.25
Общо 56 представители на компании от три континента се очаква да пристигнат у...
Медийни партньори
VIP медиен партньор