Лукс сред зеленина край морето

(0 гласа, средно 0 от 5)
Луксозният жилищен комплекс от затворен тип WILLBROOK DIAMOND RESIDENCES е разположен на север от местността Траката, в близост до пътя Варна - Виница. Единадесет едноетажни и три-етажни сгради с различни обеми са свързани в структура с богато озеленени пространства между тях. Принципът на комуникационно решение е една ос с напречни връзки. 

Сграда 1, която представлява единият от типовете здания в комплекса, се състои от три секции – две жилищни с общо 12 апартаменти и една обществена. Разполага с подземен паркинг с 42 места, разделен в две пространства с пожароустойчива и димоуплътнена гаражна врата. Бойлерното и котелното помещение се намират на същото ниво, като въздухът за горене и вентилиране се осигурява чрез английски двор.

Обществената секция, разположена на коти – 3.27 включва СПА център, фитнес, басейн, съблекални, кухня на две нива, представителна стълба, свързваща лоби бар със спортния комплекс, 2 ателиета с достъп от външна стълба. На партерно ниво са обособени входно фоайе, рецепция, лоби бар, гардероб с тоалетни, ресторант със 100 места, разпределени в пространства за пушачи и непушачи, конферентна зала и 2 магазина с външен достъп. Връзката на двете нива с подземния паркинг се осъществява от самостоятелно стълбище.
Жилищната част започва от първи жилищен етаж и се разполага до трети, мансарден етаж. Обслужва се от 2 стълбищни клетки, всяка от които е снабдена с хидравличен асансьор с машинно. Покривът е използваем, а достъпът до него е от последния етаж.

Вторият тип сгради са изцяло жилищни. Сграда 6 се състои от три секции - А , B и C, с различен брой апартаменти и две гаражни тела на наземно ниво с общ брой 16 паркоместа.  Секция А има 1 ниво с технически помещения и 2 самостоятелни гаражни клетки на наземно ниво. Секция B има 1 ниво с технически помещения, 4 мазета и 3 самостоятелни гаражни клетки на наземно ниво. Секция C има 1 ниво с технически помещения и 1 самостоятелна гаражна клетка на наземно ниво.
Трите жилищни етажа в трите секции ползват стълбищни клетки с хидравлични асансьори, а покривните тераси са разпределени за частно ползване (към някои от апартаментите в секция А и В) и за обществено ползване, в които са обособени голяма шахматна дъска и игрище за миниголф.

Сградите от типа на сграда 9 също са  разделени на три секции, с 1 ниво с технически помещения и закрити гаражи, достъпни чрез открита рампа с наклон 10 %. Отличават се с многобройни озеленени тераси, достъпът до които е от апартаменти от съответните секции. Предвидено е на всяка от тях да бъдат разположени открити джакузита.

Сподели
 

Новини

16 Юли 2019, 15.12
Всички архитекти и архитектурни колективи, пропуснали 15-ти юли могат да  ...
05 Юли 2019, 09.24
Наближава крайният срок за регистрация и подаване на проекти за...
03 Юни 2019, 11.09
На 30 май SHARE Sofia 2019 събра за трети път в Конгресния център на НДК участници от...
Медийни партньори
VIP медиен партньор