Бизнес в планината

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Даниела Арнаудова
Снимки: Драгомир Ушев


SPA комплекс “Боровец хилс” в едноименния курорт, който отвори врати през януари тази година, има амбициите едновременно да предоставя условия за делова работа и отмора. Това са били и първоначалните намерения на инвеститорите от “Минстрой холдинг”. Комплексът се намира в по-високата част на Боровец, разположен на 100 м от пистата “Ястребец 3”.
Архитектурният проект е разработен от арх. Илия Еврев от “Про арх”, а интериорният дизайн, съчетаващ лукс и удобство, е дело на “Атика дизайн” с ръководител Георги Зайков. 
Желанието за осигуряване едновременно на условия за почивка и провеждане на бизнес събития е водещо в оформлението на хотелския интериор. “Концепцията е инициирана от самите собственици, които изискаха от нас да създадем една реплика на хотел в чисто алпийски стил, но с една по-широка функция”, коментира Георги Зайков.
Основната идея на неговия екип в работата му по интериора е да постигне топлота в атмосферата, която да контрастира на студената асоциация, провокирана от местоположението му. Контрастите са заложени и при избора на материалите, например в ламперията, с която е облицован хотелът отвътре, постоянно се редува тъмно и светло дърво.   
“Контрастите в използването на материала подчертават двата типа функции, които може да посрещне този хотел - в туристически и в бизнес аспект. А това колко е по-различен от останалите хотели, зависи само от възприятието на самите клиенти”, допълва дизайнерът.   
Комфортната конферентна зала с места за 100 човека в хотела е оборудвана с модерна аудио-визуална техника, за да отговори на изискванията при организирането на различни събития.
В елегантно обзаведените стаи, от които 48 двойни и единични, 6 студиа и 11 апартаменти с камини, се осигуряват на гостите допълнителни услуги като кабелна телевизия, телефон, интернет достъп, минибар и сейф. Внушителният по размери SPA център е проектиран така, че да се превърне в подходящо място за отмора след уморителните бизнес срещи. Обособени са многобройни локални зони, а общите пространства са достатъчно обширни и движението из тях е удоволствие. На разположение на гостите са вътрешен басейн, джакузи, фитнес център, солариум, козметичен салон, предлагащ високачествени козметични процедури с маркови продукти.
Два ресторанта са разположени в парка към хотела и предлагат освен добра храна и чудесен изглед към гората. В ресторант “Боровец хилс” със 120 места се сервира интернационална кухня, а за почитателите на българските специалитети мястото за кулинарни удоволствия е вторият ресторант  в комплекса, наречен  “Чанове”, с битова обстановка. Просторният лоби бар също предлага чудесна атмосфера за делови и приятелски срещи в салона му или на прилежащата му тераса. Тонизиращи и здравословни напитки се предлагат в обособения витаминен бар. 


Атика дизайн
дизайнер Георги Зайков
Бургас, ул. “Пробуда” 27
тел.:/факс: 056 950 147
мобилен: 0886 520 221
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.atikaholding.com
Сподели
 
Уебсайт на автора: www.atikaholding.com

Новини

22 Април 2020, 13.31
Обичаш кварталния си магазин, цветарницата на ъгъла, няколко художествени...
13 Април 2020, 14.44
В съвременните големи сгради, независимо дали са промишлени, търговски или...
06 Март 2020, 18.25
Общо 56 представители на компании от три континента се очаква да пристигнат у...
Медийни партньори
VIP медиен партньор