Жилищна сграда "Варвара Хаус"

(5 гласа, средно 5.00 от 5)

varvara-house-1_632x500
Жилищната сграда “VARVARA House" е с изключително модерна визия.

Проектанти: „АСА ПРОДЖЕКТ“ ООД - Проф. д-р арх. Иван Данов, д-р арх. Тихомира Костова, арх. Диана Осотова, арх. Петър Петров, арх. Фатма  Мюмюн
Възложител: „2М Девелопмент“ ЕООД

“Варвара Хаус” e бутикова жилищна сграда, разположена в град София, район Триадица, кв.„Манастирски ливади-Изток“, на улица “Академик Георги Наджаков” в близост до бул. „България“. Местоположението дава възможност за бърз достъп до централната градска част не само с автомобил, но и с градски транспорт.

Жилищната сграда се състои от 5-етажна структура, като e предвиденo едно подземнo нивo с 9 паркоместа и един гараж. На партерно ниво е разположено луксозно входно фоайе.  На това ниво се намират гаражи със самостоятелни входове и дворно пространство.

varvara-house-2_02

„Варвара Хаус“ е сграда, в която е осигурено максимално удобство, отговаряйки на всички съвременни изисквания и тенденции. Бутиковата жилищна сграда се състои от 15 броя апартаменти. Помещенията в тях са просторни и със светла височина 2,80м и прозорци - френски тип. За комфорта на обитателите, всички ограждащи стени на апартаментите към коридорите и съсeдните апартаменти са шумоизолирани с каменна вата. Връзката между етажите се осъществява посредством асансьори Kone с най-добри показатели за бързина, сигурност и функционалност.

При проектирането и построяването на сградата са използвани само най-висококачествени материали и иновативни технологии, които я правят лидер в луксозния сегмент на недвижимите имоти.

Отоплителната инсталация
е от изградена вътрешна газова инсталация за всеки един апартамент от сградата. С гореописаната система, отоплителни тела създават максимален комфорт за обитателите.

_01_Varvara_house_03

Конструкцията на сградите е монолитна, стоманобетонова. Фасадните стени са проектирани като 25см зидове от керамични тухли, върху които е положена  топлоизолация с дебелина от 15см EPS. Вътрешните преградни стени са проектирани от решетъчни тухли с дебелина 12см.

Комплексът разполага с добре организирана зелена площ в североизточната част на имота, която е общодостъпна. Акцент в тези композиции са широколистните дървета от вида Catalpa bignonioides 'Nana', както и някои иглолистни дървета. Осигурен е декоративен ефект на зеленината през цялата година, като е мислено и за улесняване на поддръжката й. В тази връзка са подбрани видове, устойчиви на формираните микроклиматични условия и лесни за отглеждане.

_6_Varvara_house_06
Архитектурата на комплекса е съчетание на елегантна и модерна визия. Използваните материали са с високо качество и осигуряват отлични условия за едно луксозно обитаване.

Към настоящия момент многофамилната жилищна сграда е завършена и в рамките на месец очаква и приемателна комисия за акт 16, удостоверяващ годността за експлоатация на сградата.

В изграждането на сградата и в доставката на основните системи са участвали следните фирми:
Строител: „Дартс Инженеринг“ ЕООД
Консултант: „Евровия Инженеринг“ ЕООД , с управител : Ангел Кочев
Инсталации за отопление: „Витоша Газ“ ЕООД
Системи за прозорци и врати: „Века България“ ЕООД /VEKA/ и KÖMMERLING
Системи за покриви и основи: ‘’Сика България“ ЕООД
Външни топлоизолационни композитни системи и довършителни материали – Ceresit
Врати: „Солид 55“ ООД

Автор: д-р арх. Тихомира Костова


_02_Varvara_house_650x850
_03_Varvara_house_650x850
_7_Varvara_house_650x850
_04_Varvara_house_650x850Сподели

Тагове: варвара хаус | жилищна сграда | недвижими имоти

 

Новини

08 Юли 2020, 16.20
Специализираната изложба „Стройтех“ остава една от най-предпочитаните  от...
03 Юли 2020, 15.17
Дизайнерският екип, състоящ се от Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture и...
16 Юни 2020, 14.26
Винербергер има удоволствието да Ви покани на убинар, специално посветен на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор