Иновативно решение за климатизация от Hoval за новия логистичен център на cargo-partner

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Photo_11.07.18_14_36_40_01
Австрийската логистична компания cargo-partner изгради нов и модерен логистичен център близо до Летище София.  Логистичната база разполага с 16 500 кв. м. складово пространство, както и офисна площ от 2000 кв.м. и е с капацитет 22 000 палето места.

Новият логистичен център е със стратегически избрана локация- близо до Летище София и метростанция, както и  до директна жп линия и лесен достъп до магистралите – Тракия, Хемус и Струма.
В логистичния център ще се поддържа постоянна температура  между +5 и +25˚С, а за  температурно-чувствителни стоки има специално обособена зона с температура от +10 до +20˚ С.

Изискванията
Важно за инвеститора бе освен локацията, но и технологията за съхранение на продукти в склада. Тъй като логистиката им в София ще има стратегическо значение за работата им в цяла Европа,  беше важно да се осигури най-добрия микроклимат за съхранение на ценни товари и  хранителни продукти през всички сезони. Поддържаната температура в голяма част от халетата в зависимост от съдържанието ще бъде от 5-25˚, а в складовете за хранителни продукти от 10-20˚С.

PHOTO1-2_02_02
Покривен климатичен апарат TopVent, работещ на вода и директно изпарение

Решението
За първи път в България тук бе приложено иновативното решение за покривен апарат TopVent с два топлообменника - единият работещ на вода за отоплителния режим, а вторият - работещ на директно изпарение за охладителния режим.  Перфектната хибридна система включва 4 броя покривни апарати TopVent THC-9/C. Захранването им с топлоносител за режим отопление е от кондензен газов котел UltraGas от Hoval, а за охлаждане от VRV агрегати,  монтирани на покрива. 

PHOTO1-3_03
Покривни климатични апарати TopVent, работещи на вода и директно изпарение

Системно решение
За построяването на логистичната база са използвани  иновативни технологии и най-качествено оборудване, за да бъде осигурено на клиентите на cargo-partner не просто складиране, а цялостни логистични решения с гарантирани условия за съхранение.  Системното решение от Hoval комбинира всички най-ефективни системи, гарантира ниски експлоатационни разходи и поддържане на желаните постоянни температури в халето.

PHOTO1-4_04
Покривен климатичен апарат TopVent, работещ на вода и директно изпарение

Патентована технология за максимален комфорт
Важно е големите помещения да бъдат равномерно затоплени.Това важи особено за логистични халета с високи стелажи, тъй като температурата на съхранение на първото и последното ниво от стелажа трябва да е една и съща или максимално близка.
Тъй като топлият въздух е по-лек и по естествен път отива нагоре, единственият начин да контролираме страфикацията на въздуха по височина е чрез използването на патентованата система за разпределение на въздуха AirInjector ®, с която са оборудвани всички покривни апарати Topvent и RoofVent. Чрез правилното разпределение на въздуха, топлият въздух (загрят в покривния апарат) се сваля успешно в работната зона, дори и при монтаж на апарата на 20-25 метра  височина, бeз това да води до усещане за течение в работната зона (2 метра от пода), където въздухът се успокоява и скоростта става пренебрежимо малка. Така системата гарантира, че тя няма причини дискомфорт на служителите, а разликата в температурата по височина е само 1˚С на всеки 10 метра височина.

Прецизният микроклимат е осигурен от контролната система TopTronic®C, която следи параметрите в две отделно обособени зони.
 
Сподели

Тагове: оборудване | ховал

 
Уебсайт на автора: www.hoval.bg

Новини

15 Май 2019, 12.09
Tретото издание на SHARE Sofia ще се проведе на 30 май 2019г. Заповядайте в НДК–...
14 Май 2019, 13.52
След придобиването преди една година на мажоритарен дял от NCL Wintech –...
10 Май 2019, 14.40
От 30 май до 1 юни 2019г. в изложбен център Флора в Бургас ще се проведе...
Медийни партньори
VIP медиен партньор