Hoval реновира климатичната и вентилационна системи на зала Фестивална, днес Асикс Арена

(1 глас, средно 5.00 от 5)
zala-festivalna-sled-renovaciata-zala-asics-arena-s-pokrivni-ventilacionni-aparati-hoval-topvent_02

История -  зала Фестивална, построена преди около 50 години, през 1968 г., е единствената функционираща зала в България, за провеждане на тренировки и състезания по лека атлетика.
Освен това е арена за зимни спортове, художествена гимнастика, танци, бойни изкуства, баскетбол, тенис. В нея се провеждат и множество културни дейности - семинари, конференции и търговски изложения и концерти. През 1977 г. зала Фестивална е била домакин на лятната универсиада. Тук през годините са били и световно известни гости като Deep Purple, международното автомобилно изложение Top Gear и спортни състезания по баскетбол Harlem Globetrotters.
Залата разполага 9000 m2 покрита разгъната площ, от които близо 6000 m2 са в основната зала, разполагаща с 2270 седящи места.

zx860y484_2641620
Зала Фестивална преди реновацията.

Реновацията включва както архитектурните и интериорни промени, така и обновяване на климатичната и вентилационна системи. За равномерно разпределение на температурата по площ и височина, с цел постигане на най-добър микроклимат, бяха заложени покривни климатични вентилационни апарати Hoval TopVent. За климатизиране на площ от 6000 м2 и светла височина около 16 метра бяха необходими само 6 апарата - 4 от апаратите са модел TopVent MK 9/С и работят в режим отопление, охлаждане и подаване на пресен въздух, а другите 2 апарата са модел TopVent DKV 9/С и работят в режим отопление, охлаждане и рециркулация.
 
2111421992
 

 
 
   
   
 
 
Благодарение на патентованата си система за разпределение на въздуха AirInjector® покривните апарати TopVent разпределят равномерно въздуха и осигуряват плавно затопляне и охлаждане в зоната на спортуващи и публика, без усет за течение и без мъртви неклиматизирани зони. Топлият въздух вече не се задържа в подпокривното пространство и не се губи ценна енергия, поради топлинни джобове. Температурната стратификация вече е само впечатляващите 1-2 ˚С между зоната на спортуващите и подпокривното пространство.

sportna-zala-festivanla-asics-arena-predi-i-sled-renovaciata-s-hoval-topvent-pokrivni-aparati

След реновацията на спортна зала Фестивална, днес Асикс Арена предлага ново ниво на комфорт на своите гости. Вече всички спортни състезания, тренировки, концерти, търговски изложения и многобройни събития се провеждат в приятна обстановка през всички сезони. Залата, която всички знаят и помнят, днес има нов облик, нов комфорт и е готова да посрещне всички любители на спорта.

Ако имате подобен проект и търсите добро решение за отопление, охлаждане и вентилация на големи еднообемни сгради, каквито са и спортните зали, свържете се с нас и направете консултация с експерт на Hoval
 
Сподели

Тагове: hoval | асикс арена | зала фестивална

 
Уебсайт на автора: www.hoval.bg

Новини

03 Юни 2019, 11.09
На 30 май SHARE Sofia 2019 събра за трети път в Конгресния център на НДК участници от...
31 Май 2019, 15.19
Kъщa зa гocти "Kacтpa Pyбpa" на Zооm Ѕtudіо получи Голямата награда.На 30 май 2019г. в зaлa 8 нa...
29 Май 2019, 15.09
Какво ще се случи, ако поставим равно количество лед в една нулевоенергийна и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор