Завод OSRAM със системно решение за отопление от HOVAL

(1 глас, средно 5.00 от 5)
photo-edit-3-200x100_Osram_01
Инсталираното решение на Hoval в завода OSRAM отговаря идеално на инфраструктурата на сградата, специфичните условия на микроклимат, като осигурява достатъчно свободно пространство по височина, благодарение на децентрализираната системата, която не изисква въздуховоди.

Заводът на OSRAM в гр. Пловдив е с разгъната застроена площ  близо 18 000 м2 и се състои от административна част, производствена и складова база. При пълна заетост в завода ще бъдат реализирани около 900 работни места. Спецификата на произвежданите продукти - светодиодни матрици и модули, LED, сензори и системи за управление на осветлението за интелигентни сгради – изискват и специфични условия на микроклимат.

За осигуряването на тези изисквания най-доброто решение бе децентрализираната климатизация от Hoval с покривни апаратиTopVent®, които отопляват, охлаждат и подават пресен въздух в халетата. Благодарение на патентованата си система за разпределение на въздуха AirInjector® покривните апарати разпределят равномерно и плавно затопляне и охлаждане в работната зона, без усет за течение и без мъртви неклиматизирани зони. Пресен въздух се осигурява в норми. Освен в работната зона, разпределението на въздуха по височина също е равномерно, което е трудно постижимо с друг вид климатична техника. Благодарение на системата с AirInjector®, въздушната струя може да достига работната зона с подходяща температура, без да има усещане за течение, като това е възможно дори при монтаж на много голяма височина (дори при 25 м).

Системата спестява пространство и време за монтаж:
Покривните апарати освен, че осигуряват най-добрия климат в големи, еднообемни зали, също така спестяват и важно пространство вътре в тях, тъй като тук липсват големи въздуховодни канали, отнемащи от обема на халето. Покривните апарати TopVent  на Hoval са свързани единствено към електрическата мрежа и компактни тръбни хидравлични връзки към котелното помещение. Мястото, което заемат тръбните трасета е значително по-малко от мястото, заемано от големи въздуховоди. Това е предимство и по време на монтажа. Апаратите идват готово окабелени и подготвени за монтаж. Те се поставят на предварително подготвения покривен отвор и се свързват към тръбната и електрическа мрежа. Покривният монтаж и малката подпокривна височината на вътрешните тела е толкова добре проектирана, че гарантирано няма никакви смущения на работния процес и складирането на готовата продукция.

Системното решение за отопление, охлаждане и вентилация от Hoval отговаря на високите изисквания на водещия производител на висококачествена осветителна техника. Осигурен е комфортът в работната обстановка и са постигнати стандартите за енергийна ефективност за нискоенергийни сгради. Удоволетворените клиенти са най-силното доказателство, че сме на прав път. Те ни вдъхновяват да бъдем още по-добри в бъдеще, защото в полза на всички е да се грижим за опазването на енергията и околната среда.
 
Сподели

Тагове: hoval | завод osram

 
Уебсайт на автора: www.hoval.bg

Новини

18 Октомври 2019, 15.46
На 16 октомври в София се проведе Церемонията по награждаването на победителите...
11 Октомври 2019, 10.43
Hoval е водещ производител на ОВК оборудване. За своя клон в България, с офис в...
10 Октомври 2019, 14.51
На 8  октомври 2019 г.  в София, Бош - водещ световен доставчик на технологии и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор