Завод OSRAM със системно решение за отопление от HOVAL

(1 глас, средно 5.00 от 5)
photo-edit-3-200x100_Osram_01
Инсталираното решение на Hoval в завода OSRAM отговаря идеално на инфраструктурата на сградата, специфичните условия на микроклимат, като осигурява достатъчно свободно пространство по височина, благодарение на децентрализираната системата, която не изисква въздуховоди.

Заводът на OSRAM в гр. Пловдив е с разгъната застроена площ  близо 18 000 м2 и се състои от административна част, производствена и складова база. При пълна заетост в завода ще бъдат реализирани около 900 работни места. Спецификата на произвежданите продукти - светодиодни матрици и модули, LED, сензори и системи за управление на осветлението за интелигентни сгради – изискват и специфични условия на микроклимат.

За осигуряването на тези изисквания най-доброто решение бе децентрализираната климатизация от Hoval с покривни апаратиTopVent®, които отопляват, охлаждат и подават пресен въздух в халетата. Благодарение на патентованата си система за разпределение на въздуха AirInjector® покривните апарати разпределят равномерно и плавно затопляне и охлаждане в работната зона, без усет за течение и без мъртви неклиматизирани зони. Пресен въздух се осигурява в норми. Освен в работната зона, разпределението на въздуха по височина също е равномерно, което е трудно постижимо с друг вид климатична техника. Благодарение на системата с AirInjector®, въздушната струя може да достига работната зона с подходяща температура, без да има усещане за течение, като това е възможно дори при монтаж на много голяма височина (дори при 25 м).

Системата спестява пространство и време за монтаж:
Покривните апарати освен, че осигуряват най-добрия климат в големи, еднообемни зали, също така спестяват и важно пространство вътре в тях, тъй като тук липсват големи въздуховодни канали, отнемащи от обема на халето. Покривните апарати TopVent  на Hoval са свързани единствено към електрическата мрежа и компактни тръбни хидравлични връзки към котелното помещение. Мястото, което заемат тръбните трасета е значително по-малко от мястото, заемано от големи въздуховоди. Това е предимство и по време на монтажа. Апаратите идват готово окабелени и подготвени за монтаж. Те се поставят на предварително подготвения покривен отвор и се свързват към тръбната и електрическа мрежа. Покривният монтаж и малката подпокривна височината на вътрешните тела е толкова добре проектирана, че гарантирано няма никакви смущения на работния процес и складирането на готовата продукция.

Системното решение за отопление, охлаждане и вентилация от Hoval отговаря на високите изисквания на водещия производител на висококачествена осветителна техника. Осигурен е комфортът в работната обстановка и са постигнати стандартите за енергийна ефективност за нискоенергийни сгради. Удоволетворените клиенти са най-силното доказателство, че сме на прав път. Те ни вдъхновяват да бъдем още по-добри в бъдеще, защото в полза на всички е да се грижим за опазването на енергията и околната среда.
 
Сподели

Тагове: hoval | завод osram

 
Уебсайт на автора: www.hoval.bg

Новини

08 Юли 2020, 16.20
Специализираната изложба „Стройтех“ остава една от най-предпочитаните  от...
03 Юли 2020, 15.17
Дизайнерският екип, състоящ се от Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture и...
16 Юни 2020, 14.26
Винербергер има удоволствието да Ви покани на убинар, специално посветен на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор