Vека предлага на клиентите онлайн инструмент WinDoPlan с разширение за BIM

(0 гласа, средно 0 от 5)
WinDoPlan-01
Миналата есен Vека предостави на клиентите  онлайн инструмент за конфигуриране на прозорци и врати под името  WinDoPlan. По данни от производителя на профили с него работят повече от 900 регистрирани потребители. Сега този продукт е с разширение за BIM / Building Information Modeling, в превод  Строително Информационен Модел/ и е снабден  с интегриран 3D  модул.

Vека е първият производител на профили от бранша, който предоставя подобна услуга. С помощта на WinDoPlan  и BIM разширението  производителите на дограма, архитектите и  проектантите могат да се подготвят отсега за този нов стандарт. Защото не само в обществения сектор, но и  все по-често частни възложители и инвеститори използват основани на BIM проекти.

WinDoPlan___V

3D модел с всички детайли
Новото BIM разширение на WinDoPlan има няколко практически функции и дава различни възможности да се планира с продуктите на Vека. Централна част заема модулът за генериране на 3D строителни елементи, с помощта на който при конфигурирането им се създава един пълен 3D модел, включващ всички уплътнения, армировки, разпробити отвори и други детайли. Наред с това модулът позволява да се генерира висококачествен пространствен изглед на елементите, който да се използва и за убедителна презентация. Допълнителен модул осигурява експорта на конфигурираните данни в IFC формат – един от най-важните формати за обмен на BIM поддържащи програмни пакети. Новост е и Add-in за комфортна връзка с разпространения BIM софтуер Revit към WinDoPlan.

Постянно развитие
WinDoPlan ще се подобрява постоянно в бъдеще, за да бъде винаги на крачка пред другите в дограмаджийския бранш. В резултат от разговори с архитекти и проектанти се подобрява и оптимизира комфортът при работа с него. За Vека подготовката за дигиталното бъдеще е от върховен  приоритет и онлайн конфигураторът WinDoPlan е една важна крачка по този път.

Сподели

Тагове: veka | windoplan

 

Новини

05 Април 2021, 14.46
„Новата реалност създава много възможности“ - под това мото работи екипът на...
17 Февруари 2021, 10.22
Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe...
10 Февруари 2021, 15.11
Официалното откриване на новия магазин на Паркетен Свят в Перник ще бъде на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор