Vека предлага на клиентите онлайн инструмент WinDoPlan с разширение за BIM

(0 гласа, средно 0 от 5)
WinDoPlan-01
Миналата есен Vека предостави на клиентите  онлайн инструмент за конфигуриране на прозорци и врати под името  WinDoPlan. По данни от производителя на профили с него работят повече от 900 регистрирани потребители. Сега този продукт е с разширение за BIM / Building Information Modeling, в превод  Строително Информационен Модел/ и е снабден  с интегриран 3D  модул.

Vека е първият производител на профили от бранша, който предоставя подобна услуга. С помощта на WinDoPlan  и BIM разширението  производителите на дограма, архитектите и  проектантите могат да се подготвят отсега за този нов стандарт. Защото не само в обществения сектор, но и  все по-често частни възложители и инвеститори използват основани на BIM проекти.

WinDoPlan___V

3D модел с всички детайли
Новото BIM разширение на WinDoPlan има няколко практически функции и дава различни възможности да се планира с продуктите на Vека. Централна част заема модулът за генериране на 3D строителни елементи, с помощта на който при конфигурирането им се създава един пълен 3D модел, включващ всички уплътнения, армировки, разпробити отвори и други детайли. Наред с това модулът позволява да се генерира висококачествен пространствен изглед на елементите, който да се използва и за убедителна презентация. Допълнителен модул осигурява експорта на конфигурираните данни в IFC формат – един от най-важните формати за обмен на BIM поддържащи програмни пакети. Новост е и Add-in за комфортна връзка с разпространения BIM софтуер Revit към WinDoPlan.

Постянно развитие
WinDoPlan ще се подобрява постоянно в бъдеще, за да бъде винаги на крачка пред другите в дограмаджийския бранш. В резултат от разговори с архитекти и проектанти се подобрява и оптимизира комфортът при работа с него. За Vека подготовката за дигиталното бъдеще е от върховен  приоритет и онлайн конфигураторът WinDoPlan е една важна крачка по този път.

Сподели

Тагове: veka | windoplan

 

Новини

10 Януари 2019, 16.17
Петнайстото издание на "Баня на годината" отново дава шанс на талантливите...
09 Януари 2019, 10.24
На 17 януари 2019 год. от 15 до 18 часа в зала “Джон Атанасов” на София тех парк ще...
03 Януари 2019, 17.04
Хижа „Родина“ на БДЖ е една от най-красивите планински хижи, не само на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор