Продуктови и системни решения от МАРИСАН в новата перла на жилищното строителство в гр. Варна

(0 гласа, средно 0 от 5)
Устойчивото градоустройствено планиране и съзнателното строителство са именно това, което в най-голяма степен формира архитектурното внушение и духа на дадени райони или цели градове. Липсата на адекватно планиране обаче, в редица случаи вещае неприятен краен резултат. Това често се сочи като основен проблем при морските ни курорти, където честа практика се явява изграждането на сгради в комбинации от множество различни цветове, архитектурни стилове и особености, изцяло контрастиращи със заобикалящата ги среда. Това е и един от факторите, които в най-голяма степен влияят върху изгледа и цялостното въздействие на въпросния участък. 

Насочвайки поглед към морската ни столица обаче, няма как да не отбележим осезаемия прогрес в градоустройствените дейности и подобряването на градската среда – фактор, спомагащ за превръщането на Варна в особено приятно място, не само през летните месеци, но и през останалата част от годината. Един от новите знакови елементи в тази градска среда е и жилищната сграда „Парк-паметника“. 
 1_PR_Mar_Arch


Новото бижу в короната на морската ни столица

Изградена в пълна хармония със заобикалящата я среда, многофамилната жилищна сграда съчетава в себе си най-съвременните архитектурни тенденции и строителни технологии. Модернистичният дизайн, в комбинация с аристократичното архитектурно внушение, което сградата излъчва, се явяват перфектната симбиоза за един уникален проект. Финализиран в началото на 2017 г., проектът бързо се превръща в един от знаковите символи на жилищното строителство по черноморието.

4413059014729647040_n_na4alo

Красива визия и експлоатационна надеждност с продуктите на МАРИСАН
Продуктовите и системни решения на МАРИСАН намират приложение във всяка една фаза от изграждането на многофамилната жилищна сграда. Тяхната широка функционалност и изпитана надеждност се явяват перфектната предпоставка за интегрирането им в „Парк-паметника“.

Фасада
2_PR_Mar_Arch

За постигането на забележителната екстериорна визия на сградата, изпълнителите се доверяват на продуктови и системни решения под марката ТЕРМОФЛЕКС®. Така, задачата за осигуряването на енергийната ефективност е поверена на интегрираната топлоизолационна система ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC. Красотата на финишното покритие на сградата се дължи на перфектното съчетание между паропропускливия грунд ТЕРМОФЛЕКС® COLOUR PRIMER и пастообразнта силикон-модифицирана мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH. Благодарение на нейната особена устойчивост на агресивни външни влияния и тежки атмосферни условия, съхреннието на перфектната визия на фасадата е гарантирано за дълъг период от време. 
Финалните щрихи в изтънчения аристократичен екстериор, от своя страна, са постигнати чрез интегрирането на архитектурни детайли и фасадни профили, изготвени по индивидуален проект. Умелото съчетание на различни форми и декорации от EPS придава завършеност и усещане за уникалност на сградата. 

Интериор
Уютният интериор на сградата се дължи на комбинацията от умерени цветови нюанси, хармонизиращи с усещането за лукс, придавано от избраните облицовъчни покрития. Умелото съчетание на керамични плочки, широко и малоформатни облицовъчни материали, върви ръка за ръка с дълготрайната стабилност и експлоатационна надеждност на положените покрития. Това се гарантира от избора на премиум продукти с екстремна еластичност и висока якост - ТЕРАФЛЕКС® GOLD и ТЕРАФЛЕКС® SUPER FLEX, влизащи в ролята на перфектния партньор при полагането на настилките.

3_PR_Mar_Arch

Интериорното внушение на жилищната сграда се допълва от финия копринен цвят, постиган с помощта на интериорния латекс ТЕРАФЛЕКС® VISION.

18403551_1108125462664813_7303657486160233312_n

Хидроизолационната защита на сградата е поверена на безкомпромисната ефективност на продуктите под марката ХИДРОЗОЛ®, начело с еластичната двукомпонентна мембрана ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K.

Резултатът
Резултатът от комбинацията между изтънчен архитектурен стил и изпитани системни и продуктови решения е създаването на една емблематична жилищна сграда, изцяло хармонираща със заобикалящата я среда. Номинирана за различни отличия, сграда „Парк-паметника“ в гр. Варна се явява един ярък пример за функционално и особено красиво строителство.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com
 
Сподели

Тагове: марисан | терафлекс® | термофлекс® | хидрозол®

 

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор