Сграда 1 - Търговски център Европа

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Turgovski_centur_Europa-_03
„Сграда 1 - Търговски център Европа” е един от референтните обекти на Алукьонигщал, с която фирмата може да се гордее.
Желанието на Инвеститор, доставчик и изпълнител на окачените фасади на обекта бе постигането на високо качество на изпълнение на избраните конструкции, най-вече с оглед на предстоящата сертификация на обекта по критериите на световно водеща сертификационна система. 

“Сграда 1 - Търговски център Европа” е построен с окачени фасади за структурно остъкляване Schüco FW50+SG и лентови прозоречни ивици от система Schüco AWS 65. Окачените фасади са изградени с вертикални притискащи капачки и хоризонтални силиконови фуги. Във фасадата са вградени прозорци от система Schüco AWS 65, които отвън се обрамчват с хоризонтални и вертикални системни притискащи капачки. В парапетната зона са оформени хоризонтални ивици от непрозрачни стъклени панели, около които от вътрешната страна са изградени топлоизолирани панели със завършек от гипскартон.

Наклонената фасада е оборудвана с външнолежаща автоматизирана ламелна слънцезащита WAREMA, която е окачена към вертикалните фасадни профили и е скрита в непрекъсната хоризонтална кутия, оформена от алуминиева обшивка. За придаване на необходимата ветроустойчивост, и от съображение за сигурно преодоляване на фасадния наклон са избрани вертикални водачи от системен алуминиев профил. 

Монтажните детйли на обекта се отличават с висока степен на проектиране и прецизно изпълнение. За летовите прозоречните ивици са използвани укрепващи метални рамки и черни каси, които са надеждно изолирани с топлоизолационен материал, за да не образуват студени термомостове. Алуминиевите каси от система Schüco AWS 65 са закрепени към черните каси чрез системни пластмасови профили отдолу и системни стоманени котви отгоре. Между отделните каси се използват вертикални алуминиеви фасадни профили, за да може да бъде оформен детайл, осигуряващ възможност за поемане на температурните движения на лентовата конструкция. Отворените фуги около металната конструкцията са запълнени с полиуретанова пяна, след което отвътре и отвън са надеждно уплънени със специални хидроизолационни и пароизолационни фолия за прозоречен монтаж. 

“Сграда 1 - Търговски център Европа” е пример за сграда, която крие свойте достойнства зад една може би не чак толкова впечатляваща архитектура, но дава сигурност, че няма да предизвиква неудобства в експлоатация за дълъг период от време. 

Автор: Алукьонигщал
 
Сподели

Тагове: алукьонигщал | сграда 1 - тц европа

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

04 Септември 2018, 11.18
Първото издание на проекта обедини идеи на студенти по архитектура, граждани...
14 Август 2018, 11.33
Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ отваря врати, за среща на...
13 Август 2018, 12.46
Снимка на Експозиционния център от личния сайт на арх. Нарди, Източник:...
Медийни партньори
VIP медиен партньор