Баумит СтарТоп - мазилка с мултифункционален Драйпор ефект

(0 гласа, средно 0 от 5)
Star-mask_index
  • Хидрофобиращ перлен ефект
  • Хидрофилна коралова структура
  • Бързосъхнеща повърхност

Баумит СтарТоп представлява ново поколение силиконова мазилка.
Баумит СтарТоп е разработена с нов пълнител. Благодарение на този пълнител Баумит СтарТоп притежава много голяма специфична повърхност със силно разклонена и нагъната структура и пори, които много напомнят на структурата на корала. Структурата и порите подпомагат бързото и повсеместно разпределение на попадналата върху повърхността влага. Същевременно много фината микроструктура на мазилката се грижи за бързото съхнене на мазилката.

StarTop0017-gne_02
Погледната отблизо с микроскоп, повърхността на мазилката СтарТоп показва защо водата се разпределя върху тънък слой от нея и след това се изпарява бързо.

Koralle_03
Повърхността на мазилката СтарТоп много прилича на кораловата структура.

Ефект хидрофилен / хидрофобен
Баумит СтарТоп използва принципа хидрофилен / хидрофобен за намаляване на повърхностното замърсяване. Хидрофобният характер на първокласната силиконова мазилка допринася за много доброто водоотблъскване и оттичане на водата. Хидрофилната коралова структура спомага за разстилането на влагата по повърхността при мъгла или роса и по-късно се грижи за по-бързото ѝ изсъхване.

Комбинацията от тези три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързото изсъхване на повърхността се грижи за това, фасадата да бъде отлично защитена от замърсяване.

Лесно полагане
Още едно от предимствата на тази мазилка е лесното полагане. СтарТоп се нанася много по-бързо и лесно, а крайната визия се отличава с равномерна и красива структура. Пластичните свойства на Баумит СтарТоп позволяват тази мазилка да се нанася с много по-малко усилие.

Много ниска склонност към замърсяване на повърхността
Ниската склонност към замърсяване е обусловена от бързото съхнене на мазилката. Благодарение на него върху фасадата не се развива естествената хранителна среда за плесента и гъбичките.  Фасадата остава чиста и красива.

Автор: Баумит България ЕООД

Сподели

Тагове: баумит българия | баумит стартоп

 
Уебсайт на автора: www.baumit.bg

Новини

04 Септември 2020, 08.20
Международната академия на архитектурата (МAA) обявява две международни...
27 Юли 2020, 14.54
Съвременните сгради се изграждат на принципите на устойчивото строителство,...
21 Юли 2020, 14.43
След проведена процедура за избор на изпълнител, Недвижими Имоти Дивелъпмънтс...
Медийни партньори
VIP медиен партньор