VEKA демонстрира автоматизация за прозорци и врати с лесен монтаж и обслужване

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Bild6_VEKA_Automation_SOFTLINE_70MB_300dpi_01_01
Двукатният прозорец SOFTLINE 70 MB е идеален за интегрирането на техники за управление, които при VЕКА се отличават с лесен монтаж и управление.

VEKA демонстрира на панаира FENSTERBAU FRONTALE 2018 на две изложбени нива автоматизация за прозорци и врати, характеризираща се с лесен монтаж и обслужване.  

Като водещ производител на ПВЦ системи за прозорци и врати, VEKA се занимава интензивно с тенденциите за автоматизация и разработва иновативни решения в тази област. Използвайки платформата на система SOFTLINE 70 MB, VЕКА  демонстрира своя собствен модул за  управление, с който се командват всички електрически управляеми компоненти, вградени удобно по принцина „plug and play“ . В частност се касае за управлението на пет отделни процеса – отваряне и затваряне на крилата на прозорци, на щора в междупрозоречното пространство, както и на сензори, наблюдаващи дали прозорецът е отворен или затворен. Двукатният прозорец SOFTLINE 70 MB е благодатен за интегрирането на нови технологии - самото означение MB (Multibox) говори за многостранните възможности на пространството между и отвън крилата за монтирането на допълнителни компоненти. 

Всичко от един доставчик
При разработката на системите за автоматизация и управление носъздаденото отделение във Vека „Иновации и технологиии“ стриктно се придържа към заданието за създаването на елементи, гаратиращи лесно управление и монтаж.  Това е и основно изискване на производителите на дограма, когато участват в проектирането на системи за автоматизация на прозорци. 
И при концепцията за автоматизация VEKA предоставя пълния асортимент от необходими продукти,  включително стъклата и обкова за прозорци от SOFTLINE 70 MB. Новите компонети за автоматизация ще се доставят от есента на 2018 г.  

Бъдещиягт прозорец на второ ниво
На второто ниво от 150 m2 на изложбения щанд  VEKA концентрира погледа си върху бъдещето на прозореца. Представено беше какво технически е възможно и какви решения дава VEKA за развитието на прозорците. И тук на автоматизацията бе отделена важна роля. 
На базата на съществуващите в момента техники за автоматично затъмняване, отваряне и затваряне на прозорци и врати, хай-тек стъкла с функция за затъмняване бе показан нов тач модул за управление.
Това нововъведение може да се интергрира направо в крилото вместо използването на класически шалтер. Модулът командва отделните компоненти, например щорите. Този тач модул ще се доставя от октомври 2018 г. 

Bild5_VEKA_Automation_Touchfunktion_300dpi_02_02
Посредством новия, невидимо вграден в крилото интелигентен тъч модул, могат да се управляват отделни компоненти, например системи за слънцезащита. По този начин се елиминира класическия шалтер, монтиран на стената.

Дългосрочна цел на VЕКА е всички единични решения да бъдат интегрирани в една система за сградна автоматизация, приложима както при ново строителство, така при саниране.
 
Сподели

Тагове: softline 70 mb | vека | тач-модул

 

Новини

15 Април 2019, 09.23
Лесен, удобен и достъпен софтуер за архитекти, специалисти в здравеопазването...
12 Април 2019, 11.32
В три последователни събития от „Клуб на дизайнера”, организиран от...
03 Април 2019, 15.58
Храм на Мира – Нор-Па-Де-Кале, ФранцияПроект: арх. Александър Йончев, арх. студио...
Медийни партньори
VIP медиен партньор