Как топлоизолацията влияе на здравословния живот

(1 глас, средно 5.00 от 5)
mask-1-632x340_Build_01
Свикнали сме да свързваме здравословия живот със здравословно хранене, движение, спорт и много малко се замисляме за това как всъщност нашите стени влияят на нашето здраве. А ние прекарваме извънредно много време между тях. Върху нашето тяло тогава влияят множество фактори - температура в помещенията, качество и влажност на въздуха. И когато анализираме всичко това разбираме, че пространствата, в които живеем са изключително значими за нашето здраве. Те трябва да осигурят на обитателите така необходимия комфорт.

За здравословното обитаване важен фактор на влияние е наличието на оптимална фасадна топлоизолация. Едва ли има човек, който вече да не е убеден, че с топлоизолационната система се спестява енергия, т.е. пари. Но много малко вси още се замислят какво влияние има добрата топлоизолация върху качеството на живот. 

LC2018_wroc-kowarzyka-dsc-6926_624x420_Build
Цялостната топлоизолационна система осигурява енергоспестяване, защита и здраве

Системата е защита

Цялостна топлоизолационна система за външна изолация се състои от изпитани системни компоненти. Баумит предлага топлоизолационни системи за разнообразни изисквания, състоящи се от ефективни топлоизолационни плочи, изпитани и устойчиви във времето лепилни и шпакловъчни смеси и иновативни крайни покрития. Топлоизолационните системи на Баумит представляват отлична защита на всяка сграда  срещу външни влияния.

Системата е комфорт
Вследствие на поставената Интергирана топлоизолационна система (ИТИС) външните стени остават сухи и без напрежения. Много ценна функция на добрата изолация обаче, е да поддържа постоянна вътрешната температура и да осигури топли вътрешни стени, температурата на които да не се различава особено с тази на вътрешния въздух.

Системата е енергоспестяване и здравословно обитаване в едно
Топлоизолационната система играе важна роля и през лятото. Тя предпазва стените от прегряване и помещението остава прохладно. През зимата системата се грижи стените да остават топли. Така вкъщи вие разполагате с естествен климатик, който не черпи енергия.  Добре изпълнената топлоизолационна система се нуждае във времето от минимална поддръжка. Една изолирана сграда също така съществено повишава своята стойност. Перфектната топлоизолация има влияние не само върху температурата на въздуха. Конвекцията на въздуха е минимална, въздушната влага е оптимална, а добре изпълнените детайли защитават от появата на топлинни мостове и премахват опасността от образуване на мухъл.

Ето и обобщени предимствата на една топлоизолационна система

1. Температура в помещенията
Топло през зимата и прохладно през лятото. Благодарение на правилната температура жилищното помещение става комфортно за обитаване. Ние чувстваме уют и сме по-здрави.

Grafik_kolaj_Baumit_624x396


 
2. Конвекция
Топлоизолацията се грижи вътрешната повърхност на стената да бъде топла. Благодарение на това се противодейства на неприятните течения, които биха се получили от конвекция на топлината.

3. Влажност на въздуха
Добрата топлоизолация редуцира разходите за отопление и упражнява положителен ефект върху влажността на въздуха и с това допринася за един постоянен и здравословен климат.

4. Образуване на мухъл
Правилно подбраната и изпълнена топлоизолация премахва топлинните мостове. Така се избягва получаването на конденз и впоследствие появата на мухъл.

5. Спестяване на енергия
Добрата топлоизолационна система спестява до 50% от Вашите разходи за енергия, и то през целия Ви живот.

6. Спестяване на строителни разходи
Успоредно с разходите за отопление чрез изграждането на топлоизолационни системи, благодарение на по-тънките стени, се спестяват и строителни разходи. Освен това Интегрираните топлоизолационни системи са с много ниски разходи за поддръжка.

7. Дизайн
Интегрираните топлоизолационни системи на Баумит предлагат практически неограничени възможности за оформление що се отнася до дизайна, структурата и цвета. Разнообразните иновативни Баумит мазилки в множество структури, моделиращите се мазилки КреативТоп и наличието на 888 цвята за фасада дават възможност за полет на фантазията на всеки, който иска да направи своята фасада уникална.

Можете да разгледате наши референтни фасади, които са участвали през годините в конкурса „Баумит Фасада на годината“ на: http://fs.baumit.bg/en/page/home


 
Сподели

Тагове: baumit | топлоизолационна система | фасадна топлоизолация

 
Уебсайт на автора: www.baumit.bg

Новини

08 Юли 2020, 16.20
Специализираната изложба „Стройтех“ остава една от най-предпочитаните  от...
03 Юли 2020, 15.17
Дизайнерският екип, състоящ се от Orange Architects, ECHO urban design, Moederscheim Moonen, More Architecture и...
16 Юни 2020, 14.26
Винербергер има удоволствието да Ви покани на убинар, специално посветен на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор