Капитал Форт - технически паспорт

(1 глас, средно 5.00 от 5)
IMG_5250_sn_Kap.Fort_Tehn.pasport

Офисна и търговска сграда „Капитал Форт”
Категория на обекта: II категория по чл.137 от ЗУТ
Застроена площ (ЗП):  7 155 м2
Разгъната застроена площ (РЗП): 80 088 м2
РЗП надземно: 51 375 м2
Застроен обем: 320 000 куб.м.
Площ УПИ: 14 680 м2
Височина на най-висока точка на сградата – 126м
Етажи над земята: 28
Височина на най-висока точка на сградата – 126м
Етажи под земята: 2
Паркоместа: 700
Функция: офиси, търговски площи, заведения за хранене, паркинги
Сертификати: Сградата е в процес на сертифициране по BREEAM стандарта за устойчиво строителство. 
Инвеститор: „Форт Нокс”ООД

Пропърти и фасилити мениджмънт: "Капитал Форт"
„Капитал Форт“ изцяло отговаря за менажирането на сградата, голяма част от екипа, работил в обекта, остава като техническа поддръжка, което е предпоставка за безпроблемно стопанисване и грижа.
От друга страна заведенията за хранене, кафенета в сградата също са наети от външни фирми, но стандартът се определя и контролира от "Капитал Форт". Изискванията идват от „Капитал Форт“ като се следи за това всички клиенти и гости да бъдат обслужени на ниво, всеки път, изискванията са същите по отношение на поддържането на обектите, униформи, рекламни материали и т.н. Нещата са идентични и по отношение на фитнес залата, която е вече изцяло оборудвана, с прекрасна гледка и огромен интерес от страна на наематели и техните служители, които ще имат привилегията ексклузивно да ползват тези помещения чрез специални карти или бонуси от своите работодатели.

Главен проектант  част архитектура „А и А Архитекти „ ООД
Архитектурният проект е дело на А&А Архитекти, разработен на базата на  концептуален проект с участието на Аткинс Дизайн Студио- Англия.
А и А Архитекти ООД е иновативно архитектурно бюро с широк спектър на интереси в областта на архитектурното и урбанистично проектиране.
В своята работа се стремят да създават силна връзка между теорията и практиката, изразяваща се в търсенето на оптималния баланс между естетически, функционални, икономически и екологични характеристики на всеки проектиран от бюрото обект.
Философията на проектите е повишената загриженост за опазването на околната среда и стремежа към постигане на устойчиво и балансирано развитие.
Интериорен проект „А и А Архитекти” ООД

Конструктивен проект: Структо ООД
Официален представител за България на софтуера, използван при конструктивния проект на Капитал Форт е фирма ИРМ ЕООД.
Allplan Engineering е висококачествено BIM решение, което подпомага цялостния процес на конструктивно проектиране. Основното предимство на Allplan Engineering е работата чрез триизмерен модел на цялата конструкция на сградата, включително армировката, което свежда грешките при проектирането до минимум. Класическия двуизмерен метод или хибриден (комбинация от двата) също са възможни. Заедно с програмите Frilo Statik или Scia Engineer, Allplan Engineering предлага интегрирано решение, включващо CAD и конструктивен анализ от един източник.
Строителен надзор: Инвестиционно консултантска компания ООД
Груб строеж: „ Ибера Инвест”

Фасади: 
Новата фасадна система Е 99 е  разработена от ЕТЕМ
 За изграждане на фасадата на Капитал Форт са използвани няколко фасадни решения в зависимост от типа на сградата и архитектурната визия на отделните части на проекта: висока сграда, ‘’подиум’’, ниска сграда. Новата фасадна система Е 99, бе съчетана успешно със съществуващи в портфолиото на ЕТЕМ продукти: фасадна система Е 85, система за дограми Е 24, вентилируеми фасадни системи.
Капитал Форт се нарежда сред най-мащабните референтни проекти на ЕТЕМ. Предизвикателство за компанията бе разработването специално за обекта на модулната фасадна система Е99. Освен уникалната фасада ЕТЕМ е доставчик на редица системи като вентилируеми фасади, слънцезащита Е66, ENF алуминиева ламарина и много дтуги.

Изпълнител на фасадна система  е ТАЛ Инженеринг ООД
Работата с новата елементна фасадна система Е 99, разработена специално за обекта „Капитал Форт” е поета без притеснения от екипа на Тал Инженеринг. При избраният начин на изграждане като елементна фасада се работи със специализиран вертикален транспорт (без външно скеле) и това изисква по-голяма прецизност на монтажа. Елементите за няколко етажа се издигат със специализиран вертикален транспорт, изваждат се от по-долните етажи и се монтират. 
Презицното изпълнение на фасадата на „Капитал Форт” потвърждава, че новата фасадна система е разработена успешно и  доказва възможностите на изпълнителя да поема нови предизвикателства.
Стъкла: Последен модел стъкла с енергиен контрол Guardian
Напрегнати конструкции: Feryssinet - Франция
Хидроизолации: BauderKARAT
Климатизация и вентилация: VRF – Toshiba   
Изпълни се последно поколение климатична инсталация с децентрализирана вентилация. 
Окачени тавани : Lindner, Armstrong, Fielitz
Покривни панели подиум: RUUKКI
Двойни подове: Lindner
Асансьори: Schindler
Осветление: общи части- изцяло LED: 
Осветление офиси: ЕЛУКС
 
Сподели

Тагове: капитал форт | технически паспорт

 

Новини

10 Януари 2019, 16.17
Петнайстото издание на "Баня на годината" отново дава шанс на талантливите...
09 Януари 2019, 10.24
На 17 януари 2019 год. от 15 до 18 часа в зала “Джон Атанасов” на София тех парк ще...
03 Януари 2019, 17.04
Хижа „Родина“ на БДЖ е една от най-красивите планински хижи, не само на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор