Специални технологични и дизайнерски решения в интериора на Академия „Л’Ореал България”

(1 глас, средно 5.00 от 5)
Проектът за осветление на Altronics Light
С проекта за осветление те постигат балансирано съчетание на трите основни типа осветление - амбиентно (общо) осветление, акцентиращи светлинни снопове и цветни отблясъци.
За целта Altronics Light залагат продуктите на германските фирми ERCO, LTS и Tobias Grau,  утвърдени с доказано качество. Прецизно подбраните типове прожектори с халогенни източници са насочени така, че да създадат много добър визуален комфорт за участващите в обученията. Прожекторите на ERCO с цветни филтри създават светлинната сценография с цветни отблясъци по време на представителни ревюта. Амбиентното осветление се постига с флуоресцентните осветителни тела на Tobias Grau, които се отличават от подобни типове с вградения алуминиев рефлектор за насочване на светлината и микропризматичния дифузер за максимално добро разпръскване на светлината без заслепяване. Използването на осветителни тела с доказано качество е свързано не само с естетическата страна от реализацията на проекта, но и с дълготрайност и икономичност по време на експлоатация.
LOREAL_006
Озвучителна система и мултимедия в Академия „Л’Ореал”
Спецификата на Академия „Л’Ореал” налагаше индивидуален подход при проектиране на озвучителната система, която впоследствие бе монтирана там. Необходимо бе да се изгради многофункционална зала с три основни зони с отделно регулиране на нивото, в които да може да се селектира и независим музикален източник. Решението се крие в инсталирането на смесителен пулт Yamaha с 8 микрофонни входа, три изхода и усилвател с шест канала. Преподавателите са оборудвани с безжични (Head Set) микрофони SENNHEISER, които им позволяват да имат свобода на движенията и отлична разбираемост при всякакви условия. Не на последно място са двулентовите озвучителните тела Electro Voice от инсталационната серия EVID. С удивителните си технически възможности и изключително стилен дизайн те са може би най-подходящите звукови преобразуватели за целта. Честотната лента на системата е от 55Hz до 20kHz(+-3db, max SPL 103db), при което отсъства акустична обратна връзка (микрофония), дори и при ползването на няколко микрофона едновременно. За постигане  на тези характеристики помага цифров звуков процесор (24/96kHz), с помощта на който са туширани акустичните проблеми на помещението и са направени съответната фазова и честотна настройка на сигнала, подаван към всеки говорител.
 За визуализиране на обучението в залата се ползват видео-проектори SANYO, монтирани на тавана и насочени към стационарен и електрически екран. Разположени перпендикулярно един спрямо друг, те осигуряват видимост от всичи зони на помещението. Сигнал към тях се подава от компютър или DVD плейър през подови кутии, в които са предвидени комутации към аудио и видео системата

Подвижна преградна стена DORMA MOVEO
Шумоизолиращите подвижни преградни стени DORMA MOVEO осигуряват оптимизация и възможно най-ефективното използване на съществуващото пространство. Иновативната технология дава възможност за изключително лесно и бързо преконфигуриране на пространството, като от едно по-голямо помещение в рамките на няколко минути могат да се обособят два и повече отделни кътове и обратното. Стените се предлагат в разнообразни декори на повърхността и различни класове на шумоизолация – от 38 до 55 dB.
Dorma_sa_Loreal-3


В Академия „Л’Ореал България” подвижната стена е с дължина 7 м, с шумоизолация от 38 dB, при която теглото на елементите, шест на брой, е 16 кг/кв. м. Декорът на стената е решен в бяло, в хармония с цялостната визия на академията и концепцията за повече светлина.


LOREAL_008
LOREAL_0010 
Сподели
 

Новини

24 Ноември 2022, 16.15
Г-жа Татяна Карабоикова,  г-жа Джузепина Дзара - посланик на Италия в...
22 Ноември 2022, 15.09
Услугата се въвежда у нас от новата компания Компонента, която предлага пълен...
16 Ноември 2022, 16.15
Приоритетните отсечки в реализацията му са в Изток, Слатина, Южен парк и Гоце...
Медийни партньори
VIP медиен партньор