За поредна година изложения и конференции за Югоизточна Европа - ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet

(0 гласа, средно 0 от 5)
Ka6tata--670357_processed_index
Изложения и конференции за Югоизточна Европа:
7 до 9 март 2017, София

ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet имат за цел да популяризират модерните технологии и работещи практики, които могат да превърнат енергетиката, градовете и управлението на отпадъците в по-екологични, рентабилни и ефективни системи. Паралелните конференции ще представят актуална информация за тенденциите и за перспективите за развитието на съответните сектори.

falcom_processed_novina
Изложенията: 
 • Организаторът съобщава, че към момента фирми от Австрия, Белгия, България, Дания, Германия, Гърция, Италия, Чехия и Швейцария са заявили участие в изложенията.
 • За осма поредна година ще се реализира Австрийски павилион с институционалната подкрепа на Advantage Austria София.­­­
 • Офисът в София на ИЧЕ - Агенцията за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина организира Италиански Павилион с фирми от сектора екология и управление на отпадъци.
 • Представителството на Иновация Норвегия в София ще реализира участие на норвежки фирми на изложението за интелигентни градове.

Профил на изложителите:  

Енергийна eфективност
Когенерация, Енергийно ефективни технологии и оборудване в различни браншове на индустрията, Пасивни къщи, Системи за енергиен мениджмънт, Енергийно ефективни системи за отопление, охлаждане и вентилация, Термопомпи, Е-мобилност, Енергийно ефективно строителство.

Възобновяема енергия и системи
Био-, слънчева, вятърна и геотермална енергия, енергия от отпадъци, технологии за производство на пелети от био отпадъци, и за производство на биогаз, леки фотоволтаични покривни системи

Smart Cities
Интелигентни сгради, Устойчива градска мобилност, Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) за интелигентни градове, Интелигентна енергия

Save the Planet
Събиране на отпадъци, Транспортни средства и технологии, Третиране на отпадъци, Третиране и обезвреждане на опасни отпадъци, Компостиране, Третиране на замърсени почви, Рециклиране, Депониране, Енергия от отпадъци и др.

Uplink_2_processed_smart
Теми в Конференциите: 

 • Големите данни в областта на управлението на градската среда
 • Интелигентните градове – двигатели на растеж
 • ‘e-Health енигма’ – панел на Иновация Норвегия София
 • Смарт фасилити мениджмънт
 • Геотермална енергия: Потенциал и перспективи; Геотермални помпи за отопление
 • Управление на енергийния съюз и Пакетът за интелигентна и чиста енергия: Възможности за Югоизточна Европа
 • Кръгова икономика: национално-политически аспекти и добри практики
 • Оползотворяване на отпадъците в селското стопанство и ХВП
 • От биологични отпадъци към биогаз – добри примери
Международни и български експерти от Европейската Big Data Value асоциация, Европейската инвестиционна банка, EURELECTRIC, Европейска комисия - ГД Околна среда, Министерство на околната среда и водите на България, Софийска община, ICT Cluster България, Българска фасилити мениджмънт асоциация, Иновация Норвегия, Европейски геотермален съвет, Международна геотермална асоциация, Румънското и Македонско геотермално общество, Българска термопомпена асоциация, Асоциация на еколозите от общините, Европейската биогаз асоциация, Националната асоциация по биомаса ще участват с презентации по темите. Български и чужди фирми също ще презентират последните си технологии и проекти в конферентните програми.

Kонференции на 7 и 8 март: 
Медиен партньор на събитието: "Още за къщата" и "The Building"  

Автор: Viaexpo
 
Сподели

Тагове: ее & ве | изложение | конференции

 

Новини

12 Май 2021, 16.37
Wine & Spirits Show e нов формат на професионално изложение, който привлича...
11 Май 2021, 15.28
Варна Дизайн Форум кани всички студенти и млади професионалисти (на възраст до...
26 Април 2021, 15.15
Неправителствени организации, бизнес асоциации и експерти предлагат промени...
Медийни партньори
VIP медиен партньор